Selasa, 12 Julai 2011

Kasihanilah Anak Saya, Muaz....



hr khamis lepas aku g belanja barang2 nak masak utk students...ni minggu ke tiga aku amik tempahan memasak utk diorang....suka2 aje....alah, ni lebih kepada aku tolong masakkan utk diorang laa...diorang bg duit....

masa tgh beli ayam dgn muaz, tb2 dia menjerit dan bgtau aku lalat gigit, pelik gak lalat gigit sakit, then aku tgok bawah mata dia bengkak....
masa tu hubby dgn muiz kat keta tunggu kami, aku pun terus ajak hubby g kecemasan ....



sedih betul tgok muaz mcm nih....tp dlm masa yg sama nak gelak pun ade gak...muka mcm budak debab...heheheh

mujur dia nangis kejap aje....rupanya kene gigit penyengat....dah la kat bawah mata....
mata kanan yg kene, tp esok paginya mata kiri pun bengkak jugak....



masih lg boleh bergaya utk ambil gambar....heheheh

hr jumaat tu aku balik lewat...lepas magrib aku g balik kije sbb ade test, sampai umah jam 11 lebih....agak pelik sbb muaz tak tido lg, mungkin mata dia sakit lg agaknya....tapi tangan dia , di balut dgn plastik, katanya sakit....abah dia tak tau, sbb ingat dia nak main2 bungkus tangan....dah kul 12 lebih aku pujuk suh dia bukak plastik tu sbb nak tdo...punya laa terkejut sbb tgok tangan dia rupannya kene air panas masa nak buat air...addoiiiiii...br je takde kat umah sekejapppp.....abahnya ntah buat apa laaaa.....ni mmg nak gaduh lg dgn hubby aku nih....



hr sabtu si abah tak nak bawak anak g kenduri kawen sbb takut org cakap dia dera anak.....amikkkk....

p/s muaz cakap dia takut nak bgtau abah dia, sbb tu dia balut tangan dgn plastik....jgn salah faham ye kawan2...

25 ulasan:

miloais berkata...

kesiannya muaz....
ngan mata bengkak... tangan plak kena air panas...
sib baik sikit jer tu...

Sharifah Nadzarah berkata...

kesiannya dia...

makdara TERdiva berkata...

la hai..
semoga muaz cepat baik yer..

ai pun penah lena gigit dgn penyengat masa kecik2 dulu..badan terus bengkak2

bersama kak Es berkata...

yannn..kesiannya kat muaz. bertimpa2 la pulak sakit dia tu. adusss..

bengkak tu kalau letak madu cepat reda. Anak kak es pernah kena penyegat ... tp bukan kat mata. kalau kat mata tu sangat bisa.

Kalau air panas ... kak Es stand by minyak gamat je. Even kalau dah melembung macam tu pun kalau guna minyak gamat ni cepat je surut.

~cepat sembuh ye Muaz.. ciannye acik nengok

Daddy Ziyyad berkata...

Dah ok tak bengak bekas sengatan Muaz? Doktor ada bagi ubat alahan tak (prednisolone) ? Kalau tak bagi, dan still bengkak, ambik ubat ni..

Burn tu, sapu SSD cream.

Kakzakie berkata...

Astaghfirullah hal'azimmm.... Kenapalah sampai jadi macam tu Yan? Sedih kakak tengok Muaz. Muka elok-elok, tangan cantik-cantik dah jadi tak senonoh. Kalau nenek dia tahu habis Yan/En Mamat sekali kena bebel...

akuanakpahang berkata...

Sian kat Muaz semoga beliau cepat sembuh.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

siannyer...sakit kat mata lum abis dah tgn pulak.


betul2 cam kena dera ini budak.siannn..moga cpt baik ye sayang.

Citarasa Rinduan berkata...

muaz..
kamu hero..

jgn patah semangat ya...
buktikan kamu kuat ya nak....

azi berkata...

Salam Azian..
Kesiannya akak tengok si Muaz tu..bengkak habis mata dia...kesiannn..

azian berkata...

iols...
tu laa...mujur dia nangis pun kijap je....kuat semangat jugak laa...

sharifah...
huhuhuhu

MDT
sy pun pernah....huhuhu

azian berkata...

kak es...
tu laa....kesian kat dia....tapi hr ni dah ok dah cuma kat tangan tu je yg masih lom ok...

doc...
ingatkan dia kene cucuk tp bg sapu ubat dgn ubat mkn...tak pasti apa ke namanya....bengkak dah surut lepas 4hr....alhamdulilah

kak zakie kami...
dah agak dah...mesti akak pun sama mcm mak sy....hahahhahaha

azian berkata...

AAP...
tq sudi singgah dan doakan muaz...

kak lydia...
mmg mcm kene dera.....huhuhu

kak ayu...dia mmg kuat....

azian berkata...

kak azi...
sy ni yg tgok live lagi laaaa...double huhu....

cet berkata...

alahai, kesiannya muaz .... mata bengkak2 habis...

Tanpa Nama berkata...

sedih btl aunty tgk muaz.sian btl.msti sakit sgt.aunty harap muaz sbr and tahan sakit tau syg.kalau nenek na tgk ni,conform nangis.dah rindu kat muaz and muizlah!plaknya muaz mgkin kurus plk.umie xbg memek botollah tu sampai kedenking cmtu.siannya.

Zurina berkata...

alahai...ciannya...tp empunya badan nampak cool jerk..;)

syida mihat berkata...

cian nyer muaz..tp dlm gmba nmpk mcm da besa sgt muaz ni..asenye dlu kecik lg kn mdam??hehe

awein berkata...

ya allah kena penyengat rupanya..sakitnya yan..kuat betoi la muiz ni..apa2 pun unty doakn muaz kemabi ceria k...

KuNanGKuNanG berkata...

ciannye muaz...moga cepat sembuh ye...:)

munna berkata...

alahai kesianya Muaz...inilah dugaan membesarkan anak2 kita Yan...

Yan berkata...

kesiannya dia.. sabar ye..

azieazah berkata...

Alahaiii... kesian sungguh anak makcik ni..

Memang nak kene pulas telinga si abah Muaz nihhh.. Meh sini nak pulas tinger dia... :)

YAN dok diam diam... hahaha

Apalah Maknanya..

ummiarissa berkata...

berjangkit-jangkit jugak bengkaknya ye..

Yaati Nor berkata...

punya la dia takut denga abah dia..sanggup dia sorokkan kesakitn kena air panas tu..