Isnin, 10 Februari 2014

Bread Butter Pudding (serius sedapppp)

 Assalammualaikum...
ya allah...lamanya tak bersiaran...maaf laa ye...
biasa laaa...org2 yg super busy mmg mcm ni...ahahhaha...
just nak share resipi mudah yg sgt laa sedap...
di sebabkan tak dpt join geng2 blogger kat AbuAin Kitchen Studio tu kan...so ,kite buat laa sendirik Bread Butter Pudding ni hahhh...amik dari kak Azian Elias...
serius sedapppp dap dap nak mamam lagikkk....ekekekekek
gambar atas sebelom bakar
yg bawah ni siap bakooooo

ok..jom layan resepi..

Bahan-bahan

1/2 loaf roti butterscoth gardenia
60g butter di cairkan
4sudu brown sugar
2biji telo
1 cawan susu segar
1 cawan whipping cream
kismis, chocolate chip dan walnut secukupnya

Cara-cara membuatnya

1. Butter, campur telo, susu cair, whipping cream dan brown sugar di kacau sehingga larut.
2. Roti dipotong dadu, kecik2.
3. Curahkan bahan tadi ke atas roti.Kalau boleh letak dalam bekas utk bakar sekali, senang.
4. Taburkan kismis, walnut, chocolate chip ke atas puding tadi.
5. Bakar selama 40min, suhu 160 darjah.

makan panas2 pun sedappp ...selamat mencuba ye....xoxo

7 ulasan:

Kakcik berkata...

Dah lama mak tak buat puding roti...

Rai Ourkizuna berkata...

meman sedap sgt puding ni..sempat rasa sikit ritu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata...

macam senang je puding nie..nti akak nak try..tq

Gee® berkata...

Waaa..sedapnya puding roti...nyum2x

atuk berkata...

Assalamualaikum Azian

meleleh air liur lagi....
masa kat Bangi tu hari dapat rasa sikit ajer ...he he

JunAina berkata...

Memang sedap betul Yan...sosnya mana?

Zurina berkata...

bestnya...nk kena cuba jugak ni...:)