Isnin, 16 Disember 2013

Tempat Makan Best Di Langkawi

 Just nak share tempat makan yang sempat kami pergi masa ke Langkawi bulan lepas...3hr 2mlm mmg tak cukup tapi pergi jugak laa mana yg orang dok review tempat tu best kan...

1. Jom Ikan Bakar
Mula-mula sampai tghr so kami nak g lunch.Lepas amik kereta sewa kami terus cari Jom Ikan Bakar.
Pada aku laa kan, takde laa sedap mana makan kat sini tapi may b sbb tempat ni besar, boleh muat 1 bas kot... ikan bakar dia boleh tahan tapi lauk2 lain biasa aje dan mmg banyak sgt pilihan...kebersihan aje laa yang tak berapa nak bersih sangat...kat sini tak sempat amik gambo weyyy...mumumu semua tdo...aku dok pangku Mujib...so, tak de gambonya...tapi kl korg google je JOM IKAN BAKAR mmg ade laaa...so, kl tak pegi sini pun takpe...

2. EE Burger
Ok, yang ni ramai yang cakap best...so aku pun meredah laa jugak carik tempat ni...agak susah sikit...dia mmg tak nampak dr tepi jalan sbb dia kat dalam kawasan medan selera gitu...so kene masuk ke dalam....tak mengecewakan laa makan kat sini....puas hati dan berbaloi...mak dgn abah aku nak makan nasi...dan nasinya pun OK...
ni suasana kat EE Burger
Masa ni Mujib dah tertido kepenatan..sian dia...lepas pergi Beras Terbakar terus ke Kuah shopping di Idaman Suri

 ni hubby dan Muaz punya...Muaz order burger oblong
 ni acik punya....pada aku OK laa...
 ni mak dgn abah aku punya nasi...diorang ni bukan gemor makan2 western2 nih hahhh...kikiki

muiz layan fon abah dia...ngamuk2 nak main game...
budak2 ni punya tab mmg tinggal sbb tak nak diorang ni main game tapi...haishhhh


my abah makan macam orang lapar betul...Muaz tu sebenarnya lapar tp dalam masa yang sama dia dah penat....
hubby dok sibuk tgok gps dia...ahahah...sesat jugak kekdg walaupun ade gps gini...ni gps untuk ladang sebenarnya...
 total makan kat EE Burger tak sampai rm70
3. Hafiz Rojak
 Lepas kami naik Cable Car, kami nampak ade lori tepi pantai ni...mmg ade yg bagitau untuk cuba laksa..tapi laksa yg kat airport tu...disebabkan dah lalu kat sini, kami pun pergi laa... Oh ye, untuk sarapan dan lunch hari tu kami makan kat tepi2 jalan je..mmg byk orang meniaga... Lunch kami tapaw makan kat private beach masa kami buat Mangrove Tour.
ok...ni view dia...korang boleh nampak ade bot tgh cari ikan pun ye jugak...mmg view yang cantek laa...ni muaz ni nak mandi sebenarnya sbb dia nampak ade budak mandi kat pantai tu

  
ok...ni suasana dia...bawah pokok, redup...ade angin sepoi2 bahasa gituuuu....ahahahah


ni laksa dia...boleh tahan laa...mak cakap sedap...ikan dia tu berasa tapi pedas sikit...
 

ni plak pasembor...macam pelik sbb biasa makan pasembor takde daging tp yang ni ade daging...sedap jugak... buat alas perut kejap, OK laa...




 4. Bamboo Beach Restaurant, Penarak
Malam berikutnya aku mmg dah niat nak bawak mak dgn abah makan lobster.tapi malangnya takde lobster malam tu. takde rezeki...so kami makan tom yam campur, lala masam manis, ikan jenahak stim limau, pepahat masak sambal dan  sotong goreng tepung. seafoodnya kene amik at least 200gram. actually ade order kupang tapi tak sampai...takpe la...ni pun dah OK sangat...kenyang semua orang.semua sekali makan rm136.which is, OK laa kan...ikan jenahak tu dekat 1kg...dan sgt sedappppp...mak cakap banyak2 tempat dia makan sotong goreng tepung, kat sini laa yg paling sedap...ye..saya juga akui...MUMU jugak....
boleh cuba datang sini kalau datang ke Langkawi
mak aku ni sebenarnya tgh risaukan Muiz yang dok lari2 sebab takut masuk laut....hihihi...kl aku relex jekkk...malas nak bebel2...ahahahha

abah aku...dia selalu makan nasi banyak tapi mlm tu dia makan nasi sikit sbb nak makan lauk banyak....kikiki

OK, rasanya ni aje tempat makan yang kami pergi selain dari sarapan dan makan tghr di kedai2 tepi jalan berdekatan dengan hotel kami.
apa yang pelik, orang Langkawi masak kicap letak daun kari...then mak aku cakap balik nanti dia nak buat macam tu jugak sbb rasa lain....

ok...take care n selamat hari isnin...xoxo








7 ulasan:

Rai Ourkizuna berkata...

humang aih.. pepagi tengok gambo makanan..

saya pun tak penah jumpa pasembor ada daging.. next time pegi utara boleh la cuba..

Uni Aqilah berkata...

bestnye jalan2 pergi langkawi. ni yang rasa nak pegi jugak ni...

lizz berkata...

telan ailio nengok semua menu sedap2 nih..terus lapo

Kakzakie berkata...

Ini baru betul-betul jenjalan cari makan. Kakak dah lamaaaa sangat tak ke Langkawi.

Yunus Badawi berkata...

kesian tengok mak Yan mcm terkulat2 melihat makanan western dia tu ….. huhu

JunAina berkata...

Itulah istimewanya pasembor, ada daging uang buat ianya lebih kick.Kat Perlis punya pon sama ada daging!

Murni Alfathunnisa berkata...

ee burger tu memang popular kan. last pegi hari tu tak sempat jugak nak try. bamboo beach tu kat area mana yer..? banyak rupanya tempat makan kat langkawi yang tak sempat nk discover lagi...