Rabu, 17 Oktober 2012

Tukang Masak Sementara

assalammualaikum...
hr ni baru sempat bersiaran
just nak ceritakan pasal tukang  masak sementara yg saya ade...
hehhehe
sape lagikkk
hubby saya laaa....
yg atas ni lauk yg paling teror dia masak...hehehhe
ikan haruan masak apa ntah
letak bawang dgn bawang putih jek..



ok...ni lauk tghr td...
sup kentang dgn lobak merah dgn ikan kerisi bakar, buah epal
yg kebab kambing tu dia makan semalam
dia beli sbb nak rasa kambing golek yg org tu jual
sbb nnt masa aqiqah mujib nak order dgn org tu aje
dia ckp sedap...
terliurrrr sehhh....

huhuhu...sabo sabo sabo....

kay, nnt sy ceritakan rutin harian dia sekarang ni....hehhehe


selamat minum petang...xoxo

8 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

Ok lah tu..saya masa wife lepas bersalin, mmg saya tak masak..tak geti masak! haha

Kakcik Nur berkata...

Mak nak cari gamat untuk cepatkan luka mak ni jadi baik...

Dulu suami cuma belikan pati haruan waktu lepas bersalin. :)

Zurina berkata...

tahniah dpt baby baru! slmt bpantang ya azian!

azieazah berkata...

Haruan tu macam rebus kosong jer. Alahai kesiannya.
Soh la dia campurkan lada hitam ker... serai skit baru ada rasa. Halia biar lebih, baru betul ada khasiat.
Bawang putih sebiji sebiji letak atas nasi yang baru kering, pun bagus dimakan.

munna berkata...

kak munna dekat je ngan rumah mak... jadi mmg pantang rumah mak je lah... tapi dah hujung2 balik rumah sendiri ada juga en abg yg masakkan....

Dinas Aldi berkata...

Tu dia, menu orang berpantang. Selamat berpantang naa. Betoi, kena banyak sabor. Untuk kebaikan diri jugak :)

akuanakpahang berkata...

Salam, drp kami semoga anda ceria sentiasa sekeluarga.

Mak Wardah berkata...

Ikan haruan tu baik untuk kesihatan...