Sabtu, 15 Disember 2012

Pengalaman Melahirkan Mujib

as salammualaikum dan selamat pagi acik2 ...kakak2....adik2 kat luar sana...eh,abang2 takde ek...kang ade org jeles...hihihi...ok...lama da nk update tentang pengalaman bersalin kali ke3 ni tp mood ke laauttttt....hahahaha....alasan kan?
ok...masa 4hb oktober tu aku rasa mcm malas nk g kije...then aku ckp kat hubby nk marking paper kat rumah aje...nnt2 aku call laa boss aku ckp nk cuti(suke2 hati je kannnn)....aku baru je marking 1 paper tiba2 dlm 8.30pagi tu aku rasa mcm nk kencing rupenya air ketuban dah pecah.masa MUMU dulu pun pecah air ketuban jgk.aku terus call hubby dan gerak g hospital.mmh brg2 da siap lama dah...
masa kat hospital lg byk air kuar sampi basah kain batik aku tp bila check jalan(faham ke tak nih(bukan jln raya taw!!) baru 3cm.aku kene masuk wad.sampai hospital temerloh kul9lebih kul 12 lebih br masuk wad....dlm kul 2setgh tu aku makin sakit tp aku tahan aje...sakit2 pun lunch tu hubby belikan nasi lauk ayam goreng dgn sayur pun habes...yelaaa...sbb aku fikir kl aku nk teran2 takde tenaga susah plakkk....bila mmkin sakit aku suh hubby tunggu je kat labour room tempat org menunggu tu.bila da tak tahan sakit aku terus jumpa nurse suruh dia check jalan.da 7cm!!!!!kelam kabut nurse bawak g labour room...masa tu dlm kul 3 lebih...kat labour room aku terus suh nurse panggil hubby  masuk.ya allahhhhh...masa tu mmg rasa sakit dah mcm apa ntah tak leh nk di gambarkan(mmg aku tak reti nk lukiskan kesakitan tu punnn...hihi...sbb tu takde gambonya...hahahah) kul 4.25ptg dhn 2kali teran Mujib pun kuar....tp masa kuar tu mujib terus kene tahan sbb doc ckp ade masalah pernafasan laaa...gula kurang laaa....yg aku bengang dokter ni dtg kat aku siap tanya lagikkk...masa bersalin ade tali pusat terbelit kat leher ke....aku rasa mcm nak sepakkk jekkk....mana laa aku nampak tali pusat!!!!!!hadoyaiiii....then nurse yg sambut mujib ni tanya...lega dah ke puan....aku terus je ckp tak!!!!hahhhaha...dia terus terkejut..knp puan tak lega lg...baby dah keluar da...aku ckp,lom jahit lagi macam mana nk legaaaaaaa....huhuhu....terus si
ap2 dia nk jahit...tak bius hoccay...!!!!



ni mujib dlm baby cot...masa ni baru 2minggu rasanya

kul 7.25mlm..magrib2 tu aku baru di tolak (katil laaa...kl tolak aku mmg nk kene laaaa....hahaha) ke wad....sedih giller masa mlm tu....semua org ade baby.aku jek takde sbb mujib kat NICU....6hr kat situ baru boleh balikkkk.trauma makkkkk....

5 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Mak bayangkan Yan sepak doktor tu dalam keadaan masih kesakitan! :)

Ummiarissa Mahdi berkata...

pengalaman bersalin ada gerun ada menarik,,,tapi bergantung kat mana kita bersalin...dan orang2 sekeliling kita tu...kena yang okay..okaylahkan...kena yang tak okay...ha tu memang nak jerit rasanya...

azian berkata...

mak kakcik juariah....
mmg rasa nk sepak sgtttt....haha...sabo je laaaa....

ummiarissa mahdi....
betul tu...kl kat private mmg layan kite baik sgt...yelaa...bayar pun maheiiii....hihi

Daddy Ziyyad berkata...

Ber update pun blog ni!! bahahaha

- Mmg bengong doktor tu, ada ka tanya soalan awak nampak ke tali pusat terbelit ke tidak!!

- so yg menyambut kelahiran tu bidan/nurse la yer?

IbuAmirAmirah ;P berkata...

haha..baru teringat ade blog aku ni..lalu menghupdate ape patut dan terbaca lak blog awak...

takut la pulak baca entri ni..ghehe..tapiiiiii, mujibbbb, acik bekenanlah cadar awak tu..acik nak tiru2 ye..hehehehhehe