Selasa, 23 April 2013

Tioman

 As salam...
punyaaa bertahun tak update...
ekekekek
ni tetiba ade semangat nak share pasal g Tioman
kami g 19-21hb April 2013
bestt woooo
gambo kat atas tu masa nk tunggu feri....
aku bawak mak dgn abah aku sekalik
ade alasan sbb apa bawak diorang....
hihihi
alasanya....boleh jaga MuMuMu masa aku dgn Mu lagi sorg nk snokerling atau g detim....
ahahahahahha
 ni masa da sampai
kami stay kat Damai Tioman Resort
kami amik pakej rm370 seorg
bilik kami biasa2 aje
(kl ko nk duduk best, ko boleh laa duduk hotel yek...)
1bilik muat 4org
mak dgn abah aku 1 bilik
aku dgn lakik aku 1bilik
tp...Muaz dgn Muiz tdo dgn atok n nenek diorang....
 ni view dr chalet kami...depan ni tempat makan
rm370 termasuk makan, duit tambang feri(rm70 pergi balik),duit snokerling n g jenjalan kat Tekek
tp pada aku laa...tak yah g Tekek tu pun takpe,...sbb yg murah hanya arak n rokok
yg mana kami tak perlukan semua tu....ahahahah
tp kene sewa peralatan snokerling rm20

 ni kat depan chalet
tgok muiz tu...hihi

 ni kat depan marine park...
boleh snokerling dan mandi2
aku mandi dgn mujib je kat sini...
masa ni tak pandai snokerling lg....hihihi
 ni tempat makan...
makanan yg disediakan pada aku, ok laa
tapi lakik aku tak mkn sgt sbb dia ckp TAK SEDAP...
(mesti sbb masakan aku lg sedap laa tuhhh...ahahahaha)
 ni mak aku nk amik gambo kat sini...layankan je laaa.....hihihi

 ok...sebenarnya kami g dgn semua staf lakik aku....
kira mcm ala2 family day jugak laa....
syg gambo ni mujib tak tgok plakkk

kl ade rezeki korg mmg boleh jumpa penyu dan baby shark masa snokerling atau diving
tp aku nampak.....LANDAK LAUT...
terus rasa mcm nak pitam....
terus panik dan tak jd snokerling
ahahahahahah

kesimpulannya sgt seronok
sbb ko lepak2 tepi pantai pun ade ikan2 yg comel2 berlari lari
kat Pulau Rengis sgt cantik utk snokerling
kalau boleh, dapatkan org yg bawak bot tu pandai berenang dan tau mana nak park bot masa kat Pulau Rengis
sbb masa kat Pulau Rengis tu aku tak turun, mujib tdo
tapi dia tangkap Nemo @ Clown fish utk kami tgok...
tgok jek laa...tak leh bawak balik

Damai Tioman Resort ni pada aku , biasa2 aje laa...
cume kl datang time musim mangga may b lagikk best kot...
tak tahan aku tgok buah mangga bergayut gayut 
macam panggil2...petik laa...petik laaa....
hihihi

so hr ahad kami balik naik feri jam 2.30ptg tapi kul 3lebih br feri sampai...
mak n abah aku balik ke johor dgn membawa Muiz...
aku pula balik ke jengka
tapi singgah makan kat Tg Lumpur

ooo...penattttt...ketika aku menaip entry ni pun
aku masih terasa kepenatannya...
basuh bajuk 5trip tuhhh....
ni nk ngelipatnya ntah mcne laaa

addeeiiiii

Miss u all...
xoxo

6 ulasan:

Kakcik berkata...

Seronoknyeeeee.... bila agaknya mak boleh sampai kat Tioman tu. :)

Ati Masrif berkata...

salam yan,

jelesss tu kak ati..

sudah belas tahun kak ati tak balik kampung tioman..hehe tiba2 ngaku kg lak

dulu2 tiap2 tahun mai sini..rindunyaa

Kakzakie berkata...

Amboi jalan tak ajak mama zakie ye. Seronoklah Mu3 semuanya makan angin. Sesiap bawak atok dgn nenek lagi:)

Hanis Azla berkata...

Salam yan..

wah.. bestnya bercuti ke tioman.. lagi best sbb bawa emak dan abah sekali.. tengok gambar2 yan tu terus teringin nak ke tioman sbb akak tak pernah smp ke situ lagi..

KuNanGKuNanG berkata...

seronoknye...cm honeymoon gitew..he2

ainnoraini berkata...

waaa seronok ye adik hakakkk nii gi jln2 pulau...
Kakain pun x penah sampai lg situ.,,