Jumaat, 2 Julai 2010

Berkunjung ke Citarasa Rinduan

terasa sgt lama tidak mengupdate blog...
aku cuti lama last week...pg buat pemantauan praktikal student yg buat latihan industri
memang sengaja pilih negeri johor sbb nak balik umah mak aku sekali...
pastu bila naik dari bercuti, macam2 bengkel dan kursus plak kene pg...
ditambah plak kerje2 yg pending selama bercuti...
maka dgn itu, agak bersawang sedikit la blog aku ni...

terkejut jugak sbb ade yg bertanya...
"kak yan, knp dah lama tak update blog?"
erkkk...rupanya fazidah tu pun baca blog aku...
heheheheheh......




so, ni nak cerita ni semasa balik ke johor aku sempat la menyelam sambil minum air yg sgt sedap....(ade ke pepatahnya mcm ni...???)
aku sempat berkunjung ke citarasa rinduan untuk berjumpa dgn kak ayu....
tapi....
sgt sekejap berjumpa dgnnya...
masa tu aku g pantau ladang ulu sebol A kat bdr tenggara
so, dapat singgah kejap je sebelum g kulai plak....
aku makan soto dgn muaz....
hubby jumpa zul...assistant kat sg sayong....
hubby mula2 cakap nak makan soto jugak tapi bila tgok lauk pauk yg.....
mmmmmmm....aku pun rasa menyesal plak amik soto....
lauknya best2 wa cakap lu...
tak caya?????
cuba tgok....



sebenarnya kami selalu la jugak makan kat sini masa hubby keje kat sibol dan juga penggeli...
diorang ni tak tau kedai kak ayu ni namanya citarasa rinduan tapi dioarang tau ni kedai khamis je (ayah mertua kak ayu)....
ni plak bergambo kenangan dgn kak ayu....




sebenarnya ade berita yg menyedihkansuami kak ayu, en zalie skrang ni dlm keadaan yg kurang sihat tapi alhamdulilah dah semakin baik...semoga kak ayu & keluarga tabah dgn ujian dr ALLAH ini...


ketika aku ingin pulang, aku rasa terharu sgt


apabila kak ayu menghulurkan aku satu plastik kecil


ye laa...aku takde pape pun bg kat dia...


rupa2nya dia bg aku tudung kaler hitam yg sgt cantik....


nanti aku tunjukkan yer....


terharunya.....


huhuhuhuhu


tq kak ayu....


2 ulasan:

Awanama berkata...

thanx kak jmput dtg umah...mmg sedap akak msak...siap tambah ag...nnti2 jemput ag ye =) (fazidah&husband)

azian berkata...

fazidah & hubby...
alah, masak biasa je...
thanks jugak sudi dtg umah...siap bawak buah n mainan untuk muaz lagik...
pastu akak lupa plak nak bg hadiah...
huhuhuhu