Sabtu, 15 Disember 2012

Lagi Kisah Benar.....

selamat tghr....da lunch ke...?
kite masak simple2 aje....
hah....ni nk sambung entry tertunggak pasal hubby kite....(mati laaaa kl laki aku baca nihhhhh)hahaha.....
ingat tak dulu pasal entry hubby aku zaman dia dolu2....hah,kl tak ingat g baca balik...fofuler post hoccay....haha....
memula aku nk buat tajuk entry ni....PENGORBANAN SEORANG SUAMI.....tapi rasa mcm foyyo pun ye jgk....hihihi....takpe laaa...yg pasti ni mmg kisah benar....yg benar2 aje aku share ...hihihi....
gambo kat atas ni masa kami g bercuti baru2 kat .....nnt ai citer ekkk....c
ehhh...nk berahsia jugekkkk....hihih

 ni lg gambo terbaru my hubby dgn mujib....
masa dlm berpantang,hubby bangun awal kdg2 kul 5 da bangun.masak nasi dgn bakar ikan utk aku.pastu mandikan muaz yg nk g sekolah....mandikan muiz yg nk g umah pengasuh dan mandikan mujib jugak...aku dia mandikan jugak hoccay....hahaha....tak laaaa....pagi2 dia rebuskan daun serom utk aku mandi.disbbkan pergerakan aku terbatas,jdnya dia kene la pantaw masa aku mandi takut jatuh ke apa ke...sebelum pg kije kul7 tu dia da panaskan tungku dan pakaikan aku bengkung lps aku siap bertungku.kl tak sempat selalunya dia g roll call dulu pastu kul 8 dia balik rumah setlekan mana yg tak sempat dia buat waktu pg.
kdg2 gelihati pun ade jgk tgok dia uruskan semuanya....baru dia tau betapa penatnya uruskan umah tangga....hihihi....muaz dgn muiz dlm 1minggu asyik mkn ayam masak kicap aje....redha je laaa nak...hihihi.....
muiz tak ok sikit bila ade mujib nih...so abah aku dtg bawak dia balik johor.
muaz sbb sekolah lg,hubby aku ckp tak yah ikut atok dia.tu pun dah merajuk nk ikut....
alah....hubby aku bertungkus lumus 2minggu ajekkk...
lps tu aku dah boleh masak sendiri,suke laaa dia....hihihi....
rasa seronok plak bila berpantang suami yg jaga.
masa muiz dulu aku duduk gak umah mak 2minggu tp kali ni sampai habis 44hr suami yg jaga....
sgt menghargai seorang suami bernama Muhammad b Adam....
sbb tu aku plan g holiday lps habis pantang....hihihi

4 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

mak ai!!! Siap masak ikan bakar, panaskan tungku bagai...hahaha..saya masa wife pantang, saya tinggal di rumah mertua...so mmg mak mertua yg masak..kikikikiki..

azi berkata...

Salam Yan..
lama dah ye tak baca cerita Yan...mesti sibuk dengan baby kecil ya...

bertuah tau yan dapat suami yang rajin macam tu...akak doakan semoga berterusan rajin macam tu. lepas ni, layan dia lebih baik tau...he..he..

KuNanGKuNanG berkata...

bambamnye bby..geram tgk...
wah bestnye suami yg jaga time pantang.jarang dgr.slalu pmpuan pas brsalin mesti blk rmh mak..

Sharifah Nadzarah berkata...

yan..kita tiga2 anak cik hb jaga yan..kesian lak tgok..mlm2 kene bgun..hehehe..pastu pagi pun dah kene bangun...