Isnin, 12 Disember 2011

Ale-ale @ Lala



just nak share di sini...
pernah tak jumpa lala tapi sizenya kecik2, comei2 gitu?
sy beli kat pasar pagi temerloh
murah je rm 5 dapat laaa byk ni hah



masih hidup lagi
kata org yg jual tu, amik kat kuala selangor



disbbkan sizenya yg kecik, jenuh jugak nak mkn....
ni sy masak halia
yg ni nak bg kat cik T

alah, potong2kan halia, serai, lada merah, bwang2...siap!!!
garam tak letak sbb org yg jual tu ckp tak yah letak garam kl masak sbb diorang ni fresh lagik....
rasa garam dr laut masih ade
boley gitu???
heheheheh

p/s hr jumaat ni u all free tak?
kita nak buat game taw....
sehari bersama azian....kelas koo jahhhh!!!

13 ulasan:

Ya ALya berkata...

kuala selangor dekat dgn umah ya.......susah la yg kecik ni nak makan....yg besar2 sedap kit....

kakcik berkata...

Sekali pandang, kakcik ingatkan kacang tanah dalam peket. :)

Sharifah Nadzarah berkata...

wah sedapnya lalalala...
kita pon suka..tapi kat sini harganya mahal..pastu susah nak dapat..

miloais berkata...

kecik2 - comel aje rupanya...
iols suka kalo masak bercili...
yummyyyyyy!~

PCL berkata...

sebelum ni penah cari dlm pasir kat pantai. ...area sini kat pantai Kelanang near pantai Morib...ktorang nama kan tu 'remeh/remis'...emm mmg sedap masak cm tu.

ikatankasihku berkata...

peberet akak ni yan...best giler mkn time panas2...
buat game nanti ke..kelas kau yan!!!!hehehe

Yan berkata...

yan,

akak selalu beli ni. masak bercili pun sodap.. ratah je..

nyanyisunyi berkata...

yan..lamanya akak tk makan lala...jrg jumpa..kat pasar malam pun jrg sgt jual..

Kakzakie berkata...

Kakak suka lala nie. Kalau dekat Puteri Pan Pacifik sepinggan kecik pun dah kena charge RM18/-.

Kalau kakak lupa jumaat ini ingatkan tau. Nak join game apa tu hihi...

awein berkata...

xpenah makan atau amsak siput ni...ntah la klu org len masak minat gak nk mkan klu senidri masak mcm xberapa nk makan hahahhahaha...yan siput sedut semangkuk

Lina berkata...

mesti x berenti2 mkn kan sbb saiznya kecik...wahhh buat game ker mmg tunggu ni hehe

PUTUBAMBU berkata...

eeei..kita suka lala kecik ni tau..
masak tumis air..tumis serai..

sodap!

Munnafendy berkata...

woowwww sedap mkn smbil sedut2 sikit kulit dia..haha