Selasa, 10 September 2013

Berkunjung ke Home Sweet Home


As salam
selamat pagiiii
ok..ni nak cerita ni...kita beraya kat rumah org yg tak double stended punyaaaa
kikikiki
kenal tak kakak nihh....
last 2 weeks kami ke Kemaman menghadiri majlis perkahwinan anak sedara Cik Mat Gebu.
dah alang2 ke sana, balik tu kami singgah laa Kuantan
dah 2 kalik jumpa kak ummi ni
orangnya peramah...
walaupun kenal melalui FB dan Blog tapi macam dah kenal lama

Ass

ni plak my hubby dgn mujib...ntah nengok apa laaa tuhhh...
kami dtg kat rumah baru kak ummi...
cantikkkkkk
sampai ke belakang rumah suami kak ummi bawak
sbb nak tgok rebit...
kucing pun ade...demuk demuk semua
tak dan nak amik gambo sbb dok kelek mujib
dia tak berapa nak sihat masa tu



ehemmm
ni sesi makan2...
macam2 kak ummi masak
kami ni dah laa baru lepas sarapan....
kalau tau kak ummi masak mcm ni, tak sarapan pun takpe....kikikiki
ade mee hoon...
pulut kuning, nasi himpit, rendang
dan super special, trifle....
then kak ummi buatkan muffin....
terharuuuu ai hoccayyyyy


walaupun dia blogger glemer tahap retis sharifah aini, tapi dia mmg down to earth laaa orang kampung cakap....


hihihi....




18 ulasan:

Kakzakie berkata...

Berkunjung rumah pakar masak mestilah sendat perut Yan..

azi berkata...

Semua hidangan menagkap selera..macam-macam dia masak untuk Yan...:)

azian berkata...

kak zakie...
hihi...tu laaa....siap tapawkan kami muffin utk mumumu

kak azi
mmg menangkap dan tertangkap pun kakkk....kikiki

Gee® berkata...

Waaa... bestnya dpt jumpa kak ummi...

atuk berkata...

Assalamualaikum Azian

boleh berjakit gelemernya kat Azian....nanti saya datang pulak...

Ummi berkata...

Waaaaa...segannnyaaa...rumah siapa yg cute gebusss tu....rumah kita masuk dapur Azian, mmg sigaann taauu... Xpa lah, kita bersyukur dapat bertemu di teratak mini sendat akak tu eh...harap Azian x serik datang, seronok dapat jumpa dan borak sampai kelam kabut eh Azian kan, kalau ada CMG lg haruuu..hehe....mohon maaf apa yg terkurang ya Azian, lebih2 lg hari tu jiran sebelah pun bertandang....next time datang subuh la Azian, kita masak sama2...wakakkaa... *tunggu akak nak serang Jengka pulak...hehe

Rai Ourkizuna berkata...

serius saya jeles gila kat cik yan.. hahaha..

Daddy Ziyyad berkata...

Untunglaaaa acik yan....dapat makan makan sedap kat rumah blogger hebat..kikikikikiki......

bila lagi mai KL?

aizamia3 berkata...

wah.. bestnye.. part makan2 memang tak tolak punya.. ;)

IndaMarya berkata...

salam Azian,banyak makanan.habis ke..saya kagum org yg rajin masak..saya pun memasak tapi makanan org kampung.modern2 saya tk reti.he he

anyss berkata...

Assalamualaikum,
Fuhhhhh! daku memang alegik nengok makanan ----> nak makannnnnnn!

Mat Gebu berkata...

Kah kah kah....sharifah eni lagi....soo sweettt....haha

Kakcik berkata...

Tak rugi merendah diri sebab ianya boleh membawa kepada murah rezeki, kan? :)

pena rozie berkata...

Bile nak dtg trg? Hehehehe....

azian berkata...

Gee...
mmg best kay...hihi

atuk...
waalaikummussalam...
alahhh...atuk lg glemer kotttt...kikiki

kak ummi...
kl ade CMG habesssss laaa.....kikikiki...
alah kak, rumah akak mmg cantik...sy sukeeee...segan lakkk bila akak dtg rumah tumpangan kami nnt....huhuhu

azian berkata...

rai...
hihi...sila laa jeles....susah oooo nak jumpa hakak nihhh....kikiki

Dr...
mmg huntongggg laaa tp ade org tu lagikkk huntongggg....dapat bagi MC...kikikiki...KL...er er er....nnt2 laa...

aizamia3...
alah...makan2 tu bukan laa kita harap sgt tp bila dpt jumpa tu yg seronokkkk....kan???

azian berkata...

indamarya...
alah...akak pun sama jugakkk...tak reti masak moden2....kikiki

anyss...
waalaikummussalam...
tau dahhhhh...mmg tak boleh tgok makanannnnn....ahahahah

cik mat...
eh...seripah eni tuhhh glemer apaaaa....semua org kenal tawww....cik mat nak jd glemer mcm sape???aron ajis ke anuar zain???kikiki

azian berkata...

mak....
ye makkk....mmg tak rugi...

rozie...
insyaAllah..sampai jugakkkk ....