Khamis, 12 September 2013

Cameron Highlands Bersama Atuk&Nenek

 Assalammualaikum..
.ok...ni nak cerita ke Cameron Highlands dgn atok dan nenek mumumu...bukan main seronokkkk sgt bdk2 ni...kami pergi masa cuti Merdeka hr tu...sebenar
nya nak buat surprise kat parents acik...tp sbelum diorang datang,abah aku ckp nk bawak adik dan adik ipar dia....terus je aku ckp tak payah bawak sape2 sbb nak bawak diorang g Cameron....kikiki
ni masa kat Bharat Tea minum kejap masa baru sampai
muiz demam plakkk masa otw ke sana
tu yg ber cool fever tuhhh


hahhhh...ni dalam kereta ngupe ni laaa dengan nenek....
berebut rebut nak duduk kat kelengkang nenek....
mujur mujib nak dengan ummi jekkk...kikiki
Masa sampai tu hujan lebat...so kami terus ke Lily Homestay. tak best duk kat sini...kl tau laaa tak best, mesti da duk kat apartment,sbb nak masak kat luar...so, kami bakar2 ayam, sotong dan udang...lupe nak snap gambo sbb semua dah mcm lapo sbb masa tu dah dekat kul 3petang...

yang gambo atas ni kami ke Taman rama-rama...ade laa budak yang kemarukkk nak g sini (MUIZ) dalam pada tak sihat tuh, eh eh bukan main lagik...cuma kali ni dia tak pijak2 rama-rama tuhh....kikiki
ni mak dengan abah acik...nak sgt bergambo kat bunga raya ni hahhh...
ni plakkk ummi, mujib n abah....
pastu kami g Cactus point....seronok tgok mak dgn abah acik....ye laa...ni 1 st time diorang datang....pastu dgn cucu2 plakkk....


alololololollololo....suami sape laaaa yg hensem sgt niii....wakakakakkaka
dalam pada demam hocccayyyyy....nak jugakkkkk jadikkkkk ultramannnn
grrrrrrr
 

pastu kami g Kea Farm.
aku bagi mak dgn abah duit kalau diorang nak beli apa2
then abah tak nak (jual mahal org tua...kikiki)
dia cakap bagi kat mak aje
sekalikkkkkkkkkkk
mak aku shoppping sayur.....
tgok laaaaa hahhhhhh
macam2 di belinya
pastu bgtau nak bg kawan dia yg tu laa...yg ni laa.....suke hati laaa makkkk


nanti kite tepek gambo masa kat Mardi Cameron ek...bestttt

p/s masa ni saya otw q KL, ade tea talk dgn pak menteri...huhuhu

6 ulasan:

Kakcik berkata...

Amboihaiiii... penuh bonet dengan sayur2an je... :)

Rai Ourkizuna berkata...

apa yg tak best pasal homestay tu kak..? homestay nya ke lokasinya?

pena rozie berkata...

Bile la dpt g cameron ni.....

Kakzakie berkata...

Kalau kakak dibagi duit pun kakak beli macam mak juga - sayur di sana kan fresh, mestilah mak geram:)

Lydia Miza berkata...

Seronok tgk wajah ceria mak yan. Mirip sgt rupa yan ngan mak kan?

munna berkata...

amboi menyopping sakan makcik ye...kak munna lepas raya ni 2 kali naik CH .... anak2 suka sgt gi sana