Assalamualaikum...
cuti hari ahad haritu acik buat kuih feveret Muaz...bukan main suke dia...jom layan resipi...
Bahan A
cawan gula merah
1 cawan gula pasir
(Masak semua bahan di atas dan sejukkan.)
Bahan B:
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kanji/ ubi/ jagung
1 tsp kapur makan
Kelapa parut muda
garam secukup rasa
Cara-cara:
- Sapukan sedikit minyak dalam loyang yang nak digunakan.(10x10x2inci)
- Bancuh semua bahan dan tapis. Tuang dalam loyang.
- Kukus sehingga masak dalam 30 minit.
- Tunggu sehingga sejuk baru boleh dipotong dengan pisau plastik.
- Kelapa muda digaul dengan garam.
- Lumurkan kuih yang dipotong bersama dengan kelapa parut.Siappppp....
saya copy n paste dr blog ni ye...selamat mencuba!!!
3 ulasan:
Sy suka kuih ni...tp anak2 x berapa sngt mknnya...itu yg mlas skit nak buatnya...
waa sedapnyer..terlio saya...
saya memang penggemar kaswi ni
Assalamualaikum,
suka kuih ni...1 talam pun boleh habis makan.
Tapi....tapi....tapi...malasnya nak buat.
Catat Ulasan