Jumaat, 3 Jun 2011

Sayur Goreng Warna Warni



sgt sibuk semalam
sy tak masak sbb hubby ade program di masjid....
ni sy masa hr semalam punya semalam...heheheh

Bahan-bahan:

kobis
kobis ungu
capsicum (lada benggala)- yg kuning, merah dan hijau potong ikut suka
lobak merah
brokoli
sotong
2 ulas bawang merah kecil
1 ulas bawang putih
2 sudu besar sos tiram

Cara-cara:
1. Semua bahan2 di atas adalah dlm jumlah yg anda kehendaki, sy letak sikit2....
2. Tumis bawang2 sampai wangi
3. Masukkan sotong, sos tiram...kl nak letak air sikit pun boleh.
4. Masukkan lobak merah, lada benggala...biarkan sekejap kemudian masukkan sayur2 yg lain...
siap!!!

p/s maaf ye sy lg sibuk...sy dtg umah kalian jika sy free nnt...huhuhu...


15 ulasan:

bujal X berkata...

dulu kalau kat cameron mesti masak lauk nih~~sebab sayur banyak kat situ~haha~~

azian berkata...

bujal...
ni pun sayur dr cameron lah ni...heheheh...

Kakzakie berkata...

Colourful vege. Mesti Muaz suka...

azian berkata...

masa masak nih muaz takde kak zakie...kan dia kat umah mak sy kat kayang2...hehhe

miloais berkata...

memang kalerful lah!

konpem berselara makan :D

Citarasa Rinduan berkata...

memang fress nye...

azian.. bila nak balik jb..
so, tak dapat jumpa lagi 4 hb.. alahai

azian berkata...

iols...
suka tgok kaler2 cam gini...nak mkn pun happy...heheheh

azian berkata...

kak ayu...
ni sayur2 dr cameron la nih...tp dah tak fresh sgt dah...hehehe...

akak suka buat tarikh yg sy tak dapat pg taw...huhuhu...sedih sy...sy tak balik minggu ni...may b minggu depan sbb nak amik muaz...

bersama kak Es berkata...

uiikk...kalerful!!

kat sini takde la kobis pepel tu. cantik !!

azieazah berkata...

Tiba-tiba saya rasa dalam hati ada kebun bunga...hehehehe

munna berkata...

ni stock sayur cameron highlands ke?

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

nyum2..sedap

azian berkata...

kak azie...
heheheh....kebun bunga tuhhh...hebattt!!!

azian berkata...

kak munna...
ye betulllll!!!!ade lg kat esbok ni hahh...hr tu dah bg kat mak sikit masa balik johor...tu laaa...beli tak beringat...heheheh

azian berkata...

kak lydia...
yan kan, suka makan sayur cantik2 nih...walaupun masak tak sedap...heheheh