Rabu, 1 Jun 2011

Tiffin Biru Azian

heheheh....korang ingat ni tiffin biru cik mat gebu ke????ade org panggil mangkuk tingkat, ade gak yg panggil rantang...mcm aku ni kan jawa...heheheh...

pertama sekali nak ucapkan terima kasih pada cik mat gebu...(ooo...ni mesti kene ade entry khas utk beliau nih...heheheh) kerana dia telah buat entry pasal aku...adoyaiiii...terharu acik nihhh...disebabkan cerita hubby aku masa dulu, ramai yg dtg ke blog yg biasa2 jek nih...ade yg menangis....(ni mesti hati same jek 2x5 dgn aku sbb aku pun nangis gak masa tulis entry tersebut....heheheheh) tp inilah kenyataannya...ini pengalaman aku dan aku pasti kawan2 yg lain pun ade jugak kenangan2 yg lebih best dr aku...

sy sgt sibuk semalam...kelas, meeting...mlm plak ade kenduri di rumah ketua blok...hubby sy baik dgn dia jd tak sedap la kl tak dtg kan walaupun dtg makan aje....hhhehe...baru jek berangan mlm td nak BW....takpe2...jgn risau ye...pada mereka yg follow sy tuh, akan sy terjah blog kamu nnt...jgn risau...sabar ye....(eh, pesal kat para ni sy plak????hahahah)





just nak tayang kat sini hr tu masa balik johor dgn abah aku, aku bawak la bekal...mangkuk tingkat ni pakcik aku belikan kat kg abah aku...masa aku balik kg abah aku dulu ade gak beli mangkuk tingkat...yelah...nak jugak merasa mangkuk tingkat harga puluh2 ribu nih...hehehehe(rupiah ye...) tp yg ni special dr pakcik aku...cantik sikit...ala2 cam cik mat gebu punya....tp dia punya lg cantik laaa....heheheh





aku goreng ayamas



sayur campur





ayam masak kicap..




tapikan, pernah tak korang beli mangkuk tingkat ade tulisan mcm nih?????adoyaiiiii

p/s belilah barangan buatan malaysia....heheheheh

25 ulasan:

Kakzakie berkata...

Bila nak bawa mangkuk tingkat itu buat kakak? Bila ambil Muaz balik dari kg. Mana tahu kakak ada di BP lagi...

azian berkata...

kak zakie...
hehehe...kl mangkuk tingkat utk akak, mestilah kene lg spesel...heheheh...muaz 2 minggu kat umah nenek dia...pastu br amik...

bujal X berkata...

serius saya baru tahu nama benda tu tiffin~~selama ni saya panggil tepen je~~ingatkan bahasa kampung~haha~~

azian berkata...

bujal
hahahhha....kamu mmg lawak laaa...tiffin aka tepen laaa...

Mat Gebu berkata...

hahaha...adehh, lawa gak mangkuk tingkat tu..saya punya tu utk xsen2 jee, kalau nak guna tak praktikal..apa2 pun terima kasih azian..

azian berkata...

cik mat...
heheheh...cik mat punya mangkuk tingkat tu tak leh guna ke atau syg nak guna????heheheheh

sy yg patut ucapkan terima kasih kat cik mat...ehehheeh...

chichi berkata...

dulu kalau blik kampung..setiap rumah mesti ada mangkuk tingkat silver kat atas peti ais setiap rumah...mmg perasan..

miloais berkata...

rumah iols ada gak mangkuk tingkat ni
tapi yg kosong tak de bunga2... gunanya utk bekalkan lauk-pauk utk anak2 sedara iols...

lawa le uols punya ni!

wana yusuf berkata...

salam azian....
cantiklah mangkuk tiffin tu...kat sini susah nak cari mangkuk tiffin camtu... akk ni tak kira barang tu made from mana... kalau dah berkenan sambar 3 sekali...

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

baru tahu namanya tiffin

selalu panggil mangkuk tingkat aje.

hehe..

munna berkata...

kak munna panggil rantang ni... tiffin pun baru tahu je sejak masuk blog CMG...

Daddy Ziyyad berkata...

Prestasi Indonesia..

Miahahaha...dibeli di Bandung kot...:P

Bila nak siar kan kisah benar lagi Azian? Tak sabar nak baca...ekeke

azian berkata...

chichi...
kat umah mak sy pun ade gsk kat kg...hehehe...kl raya mereka ngunjung guna mangkuk tingkat laa....sbb tu mak sy ade byk mangkuk tingkat sbb nak ngunjung ramai org...ngunjung ni kl org jawa bg lauk pauk hr raya...

azian berkata...

iols...
mangkuk tingkat ni mcm2 pesen ade....hehehe

azian berkata...

kak wana..,
heheheheh...apsal sampai 3????manyak betulll....tp kl dah susah nak dapat bila dah jumpa mesti kita nak beli lebih kan...hehhhe

azian berkata...

kak reen...
heheheh....lain tempat mungkin panggil dgn nama yg berbeza kot...

azian berkata...

kak munna...
kami pun panggil rantang...akak jawa ke????ingatkan org jawa jek panggil rantang

azian berkata...

doc...
kan sy ade bgtau kat atas tu....ni mesti tak baca abis nih...heheheh

ni pakcik sy yg belikan kat kg abah saya...

kisah benar???biarlah rahsia....hehehehehhe...boleh gitu???

Lina berkata...

comel lar mangkuk tingkat tuh sbb ada bunga2 :)

bersama kak Es berkata...

waahh..pakat2 ada mangkuk tingkat ni.
mak kak Es pun baru tayang mangkuk tingkat dia ala2 mat gebu huhuhu

Yaati Nor berkata...

saya masuk sini sbb mat gebu juga yan..heheheh..mat gebu sumber trafik awak..Tahniah..

azian berkata...

lina...
mmg comel...i likeee....ni kl bg kat org pastu tak pulangkan balik, mmg akak duk tunggu jek depan umah dia...hehehehhe...boleh tak gitu???

azian berkata...

kak es...
ni sepesel sikit sbb beli kat indon...pakcik yg belikan...

azian berkata...

yaati nor...

huhuhu..tu laa...terharu sy...tq ye...yaati...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

tiba2 br perasan..akak takda mangkuk tingkat la yan..huhuhu