Isnin, 31 Januari 2011

Kesian Mak & Abah aku

Mak dan abah datang ke jengka hr sabtu....ye...sy mmg sgt suka bila mereka dtg kerana mereka dtg menghantar muaz...selepas muaz operate hr tu, dia ikut mak aku balik...ni mak aku kene hantar balik jengka sbb 2 hb dia ade rawatan susulan kat kuantan specialist...





masak tu takde la beria sgt...rasa mcm malas betul...tak tau la knp...tapi aku buta kuih bakar sbb ni la kuih peberet mak aku....wangi satu umah dgn bau kuih bakar ni...




then, aku masak soto...ketika mak aku sampai dlm kul 3 ptg gitu...nasi impit masih dlm periuk lagik...heheheheh...tu laa, aku dah ckp...malasnyer....



ni la soto aku...begedil tak sempat nak amik gambo sbb sgt laris yer...heheheh




then malam aku tak masak jugak...aku masak cincai2 dan beli lauk je sbb hr sabtu ade pasar malam kat jengka ni..happening taw pasar dia...aku beli siakap masak kapraw...aku pun tak tau la kapraw tu masak bende...tapi penah makan dulu kat phuket tomyam bandar jengka...sedap!!!


then the next day, hr ahad aku buat nasi goreng, ayam goreng ala kfc dan kangkung goreng...pastu mak aku dah sibuk2 nak balik...aku ckp makan la thghr dulu


sebenarnya kan...aku nak suh mak aku yg masak...hehehehhe.....jahatkan???masak asam pedas ikan baung yg beli kat pasar 1kg rm27 (abah aku yg dok citer ikan baung, ikan baung, aku pun beli laaa.dia nak makan katanya)



pastu teringat iszuwan nak dtg , aku beli la pucuk paku...dia teringin nak makan masak lemak....dia tak dtg pun umah aku sbb mak tak bg...hr hujan...kami tapawkan untuk dia sbb mak aku nak jumpa dia kat simpang gambang.





Semalam hari ahad mak dan abah aku bertolak pulang dari umah aku di jengka jam 11 pagi...sampai ladang ulu remis, layang2 kluang, johor jam 10 pagi hr isnin ok...kesian mak dgn abah aku taw.huhuhu!!!!


banjir datang lagi....


P/S mak aku asyik dok bebel jer apsal la anak dia ni sikit2 nak amik gambo, sikit2 nak amik gambo...tu laaa...nak amik gambo pun kene cover line...tu yg gambo tak cantik...dah kene cepuh2 baru leh amik...huhuhu...

2 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

azian

inilah kisahnya mak dan abah yer

alhamdullilah,sampai gak mereka ker jb...

azian berkata...

kak ayu...
kesian kan tersangkut dlm banjir...