Rabu, 12 Januari 2011

Alhamdulilah...muaz dah selamat ....

pertamanya aku sgt terharu dan berterima kasih kepada kak ayu citarasa rinduan, cik mat gebu dan kak lydia miza (LM) di atas entri di blog mereka untuk bersama sama mendoakan muaz selamat dlm pembedahannya...

kami masuk hospital (smuanya tdo di hospital) jam 4 petang semalam...tak dapat bilik single tapi di sbbkan kami ade baby, dapat la bilik double...maksudnya 1 bilik 2org pesakit, single, 1 org pesakit aje tambah satu lg katil untuk penjaga...mlm tu gak g parkson beli tilam dgn selimut...bantal?berbantalkan lengan sudahhhhh...

muiz tak selesa gaknya tdo kat spital ni...dekat kul 12 baru tdo...selalunya kul 9mlm dah tdo...muaz demam dan muntah2 plak dlm kul 3pg cam tu...adoyaiiii...dah la kene puasa...sia2 mkn byk mlm tu...mujur pg bila bangun dia tak merengek2 nak memek (susu)...muiz tdo lg, aku sempat la solat hajat before muaz masuk OT...tiba2 bergenang gak air mata ni tgok dia...sebenarnya kami bgtau dia pg kuantan nak tdo kat hotel....bla da sampai hospital ni, dia mcm pelik sbb kene tdo kat spital plak...sian dia kene tipu...aku cuma tak nak dia takut je...mcm2 perasaan masa hantar dia kat OT tadi...hubby aku je yg masuk sampai dia tidak sedarkan diri...masa pembedahan tak lama...dlm 25minit jer...tapi hanya ALLAH saje yg tahu masa 25 min tu mcm lamaaaaa sgt....so, ni la gambo2 semasa muaz di hospital pakar kuantan....layan....


muaz demam before operate...muiz???awak kenapa ni???



pakai baju dgn abah



muaz mmg sentiasa nak dengan abah je...ni main naik turunkan katil...



muaz ckp kat "hotel" ni bagus sbb ade sediakn mainan mcm ni...layankan je laaaa




ni masa nak masuk OT...tgok la muka dia...sayu hati aku ni....



alhamdulilah...semuanya berjalan dgn lancar


pada mereka yg tinggalkan komen, sy akan jengah blog kawan2 nanti bila ade masa yer


terima kasih byk2 dr kami sekeluarga


hanya ALLAH yg dapat membalas jasa kalian...


amin.....


7 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sama2 yan..syukurlah muaz dah selamat semuanya.

Suejoshua berkata...

Alhamdulillah...dan semoga cepat2 sembuh yer Muaz sayanggg..

eina berkata...

salam yan..alhamdulillah selamat..eina doakan moga muaz cepat sembuh ye sayang...x dpt eina gambarkan klau eina kat tpt yan tuh...
ye la kan..ank tgh sakit..operate pulak...cepat sembuh ye sayang....

misza berkata...

insyaAllah. kena jaga lepas operate la pulak ni. luka luar senang nampak. luka dalam tu kena pantang la ckit.

awein berkata...

SYUKUR MUAZ DH SELAMAT DIBEDAH....

anafirza berkata...

alhamdulillah muaz da selamat..pas muaz sembuh yan kenalah bwk dia tido hotel yang betul =)..

Citarasa Rinduan berkata...

alhamdullillah..semuanya dah selamat
kak ayu pulak yang dok demam nie..hehehehhe