Isnin, 10 Januari 2011

Muaz jumpa pakar ENT

last friday aku cuti...sbb????hr selasa lepas aku ade bawak muaz g klinik sbb nafas dia mcm tak ok je...ye laa...dia kan ade asma (bukan asmah ok) . then, aku ingat macam biasa doc bg ubat pecah kahak etc laaa tapi doc ckp dia kata anak aku ni bukannya ade asma...tapi mungkin ade masalah lain...so, dia suh kami jumpa pakar ENT(ear, nose &throat) kat kuantan specialist hospital....so, masa g hr jumaat lepas barulah aku tau...muaz sebenarnya ade adenoid...dan salur pernafasannya sedikit sempit...jadik kene la buang adenoid tu sbb takut jadik sleep apnea...iaitu gangguan ketika tidur. ketika tido nafas akan jadik terhenti...kadang2 kejap, kdg2 lama...doc ckp muaz ni dia takut nafas tu terus berhenti.so, aku pun tak leh nak cakap apa laa...mmg kl tgok dia, aktif sgt...masa tido mmg kdg2 aku perasan nafas dia terberhenti dlm 10saat, 20 saat...tdo mlm berdengkur dan gelisah....ni la tanda2 adenoid...jadik keputusannya.....muaz perlu di operate untuk buang adenoid tu dan besarkan salur pernafasannya....huhuhuhu...korang doakan la anak aku ek...








anak sapa la ni....isk isk isk








ni lepas x ray,muaz ni bukan reti duduk diam.......yg uncle tu dah knp???


aku rasa mcm muaz je yg ade kat hospital tu sbb bising je mulut dia...aku dah marah2 pun dia makin menjadik jadik...eiiii...gerammmmmmmmmm



p/s ni semua gambo di ambil sebelum tau muaz ade adenoid....

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that
I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access
consistently fast.

My web site - Ranger Forum

Tanpa Nama berkata...

My spouse and I stumbled over here by a different web address and
thought I might as well check things out. I like
what I see so now i am following you. Look forward to
looking into your web page yet again.

my web-site - Hair Extensions Studio City Langley BC

Tanpa Nama berkata...

When you hire a professional roofing contractor company capitol roofing that believes in the saying,
Quality Doesn t Cost It Pays! They also are very thick
and heavy because of the vast amount vegetation and sparsely inhabited areas.
This is because they're usually given a low
price quote that they feel they got value for their money.
Step 4 Now, fold the rubber roof on your home,
then what better way than using cedar shingles.

Have a look at my website; roofing Greeley co

Tanpa Nama berkata...

Hi! Would you mind if I share your blog with my twitter group?
There's a lot of people that I think would really appreciate your content.
Please let me know. Thank you

my website: business voip phone New York City