Khamis, 27 Januari 2011

Cheese Tart

Sebenarnya dah lama nak buat cheese tart ni...sebelum ni buat tapi mcm tak cantik je...so, ni buat la sekalik lagik...tapi, masih lagik tak cantik...hahahahahahah...bangun pagi kul 4 semata mata nak buat cheese tart nih...gagahkan jugak...pastu masak terus untuk lauk hubby makan tghr...ayam masak kicap dgn bening bayam...




Blueberry Cheese Tart





Strawberry Cheese Tart






Kiwi Cheese Tart





mintak maap le nguper gambo nih yer...nak amik cepat2 guna fon ler katakan sbb nak terkejor kejor g kijer...lorekan bg kiwi dgn stoberi tu tak tau la knp jadik sgt tak santek....huhuhuhu




dapat byk jugak laaa....aku bawak semua g opis... 1 hubby makan...dia cakap...






"muak!!!!org2 yg gemuk je suka makan tart nih...."






redha je la kerana dapat suami seperti di atas....


hahahahahahhahahahaah...

tapi ramai kawan2 cakap sedap dan ade yg nak tempah....

alahai....segannya aku.....

tak cantik laaaaaaa








resipi boleh tgok sini ea.

9 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

eik..
azian..tahniah..bagi kak ayu still cantik dan menawan..

karang, buatkan utk kak ayu kalau balik jb..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

cun la yan..yg penting sedap.mamat tak suka lg bagus..leh yan mkn byk.hahaha

azian berkata...

kak ayu...
heheheh...thanks kak...
nak balik johor pun tak tau la bila nih sbb org johor yg nak dtg jengka...heheheh

azian berkata...

kak lydia...
mamat tu food tester yan taw...
pastu dia tak suka sgt cheese...tapi marble chocolate cheese cake dia suka...
alah...byk sgt makanan yg yan masak dia komplen....tapi.....redha je laaaa...hahahahah!!!!akan dtg boleh perbaiki diri sendiri...kan kak?

Tanpa Nama berkata...

tart stroberi tu sedap sangaattt...saya dah telan satu...nak makan pikir seploh kali, gigit sket2, takut abis cepat...haha
langkah kanan pergi ke jengka nih.. thanks kak yan..

Tanpa Nama berkata...

saya yang diatas -lydia ezani-

awein berkata...

yum..yum..tart sgt la sedap hehehhehe..yan jom pulun buat tart...hehehhehe...

azian berkata...

lydia...
rezeki dtg jengka tuh...ade kawan akak suh akak buat lagik...dan ade gak yg tak dapat...sian diorang...hehehhehe

azian berkata...

kak awein...
tapikan, yan punya pastri tu mcm rapuh sgt laaa....bg la resipi akak punya tart plak...hehehehe