Selasa, 1 Jun 2010

Satu hari lagi...

Yeay!!! Tinggal satu hari lagi je aku nak ganti puasa...semalam sampai umah jam 6.30 ptg...hubby ajak makan kat luar sbb dia tau aku puasa...tapi aku cakap, aku nak masak jugak sbb masa mak aku datang n g perak hari tu asyik makan kat luar je...macam bosan plak...so aku masak secepat mungkin....tom yam ikan merah...tapi buat 2 versi...satu tu letak udang n sotong...satu lg untuk hubby tak letak...ye laa...laki aku bukan boleh makan bende2 tu sume...





tom yam ikan, tempe goreng, kailan sos tiram, telo dadar



Pastu pagi tadi aku berangan nak buat mee hoon sup sebab malam tadi dah buat begedil dah...tapi di sebabkan bangun lewat, aku berjaya buat ni saje....



sangat bersyukur dgn ade nya roti...heheheheh...sebenarnya semalam pun aku buat roti bakar jugak.....ye laaa penat g perak tu x bis lagi...aku pun tdo la lagi lepas subuh (agak tidak baik ye, bukan agak tapi mmg). pastu telefon berbunyi...hubby aku cakap, nak breakfast, dia tanya aku masak apa...aku pun terus je cakap, saya masak sardin, awak makan dgn roti ye...mujur laki aku ok...(terpaksa redha dgn bini dia yg mcm ni...ahhahaha) tapi hari ni rotinya special sikit...alah, esok pagi aku buat la sarapan yg best2 sikit...tu pun kalau bangun awal laaa...maklum lah...muaz takde ni...dia ikut nenek dia balik johor balik...lagi pun next week dah start cuti sekolah, mmg kalau cuti sekolah aku letak dia kat umah mak aku sbb sepupu2 aku ada...jadik boleh la dia main-main dgn sepupu2 aku tu...


begedil yg tak jadik nak makan dgn mee hoon sup....

7 ulasan:

Ummi berkata...

salam Azian, thanks sudi singgah dapur akak eh...rajin2 la menjengah...maaf juga akak terlewat menyapa..bz melanda..hehe

azian berkata...

salam kak ummi...
selalu jugak singgah blog akak...cuci2 mata...hehehe...

Ummi berkata...

Salam..akak duk kat Cenderawasih..insyaAllah ada umur bole la jumpa..hehe

MamaFaMi berkata...

Rajinnya Azian ni. Dalam pada berpuasa tu, masak macam-macam lagi... mmm... makan berdua, lauk banyak cam tu, leh habis ke?

azian berkata...

kak ummi...
isnyaALLAH ade masa, ade rezeki boleh jumpa...

mamafami...
TAK ABIS!!!org tamak selalu rugi...huhuhu!!!

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

k.ayu pun sungguh tak sangka azian rajin sekali..
semoga akan datang azian jamu kak pula

azian berkata...

kak ayu...
takde la rajin sgt tapi kalau tak masak, nak makan apa???huhuhu!!!kalau yan g sayong, akak la kene jamu saya...heheheheh!!!