Selasa, 8 Jun 2010

Puding Roti Marble & Choc Chip Almond Muffin

Semalam sebelum balik umah, hubby dah msg...

"awak nak masak apa hr ni? masak ayam masak asam pedas ea..."


aku rasa mcm baru je masak ayam asam pedas ni...


aku bukannya suka makan lauk ni...


so, bila balik je, terus ke dapur...


jam dah kul 7 niii


tak siap masak lagi...


inilah hasilnya setelah terperap kat dapur....






~~~~ikan masin, asam pedas ayam & labu goreng~~~~






alamak...kul 7.40 sudah....


mandi, solat...baru makan


pastu aku juga telah berjaya menyediakan pencuci mulut....


sebenarnya ni kali ke 2 aku buat puding marble...


mula2 buat hr sabtu lepas...


tak jadik!!!!aku tak puas hati...


aku buat lagi hasil tunjuk ajar kak ummi...


thanks kak ummi...


hasilnya....






puding marble





walaupun tak cantik mcm yg kak hana buat


tapi...buat aku yg baru je nak belajar ni, kira ok laaaa....


(nada2 nak sedapkan hati...)


hehehehe...mula2 aku buat, dapat satu kaler jer...takde nya bermarble marble


ni pun kene buat selalu baru boleh improve...


bg kat cik ti (jiran), dia cakap sedap...(tak tau la kalau dia nak amik hati aku kan...)


dia siap pesan lg, mintak resipi sbb dia nak buat jugak...




pas kenyang makan, tgok tv...


isk, kejapnya dah jam 10!!!


aku dah niat nak buat muffin...


aku pun bukaklah resipi...


choc chip almond muffin dr cik mat gebu....


ni la hasilnya....




choc chip almond muffin


ni 1st time buat nih...


mcm tak cantik je muffin aku ni


tapi boleh laaa...dr tak leh makan teruskan...


at least ni boleh gak makan...


aku akan cuba lg dan lg...


ni 4 bijik bg kat cik ti pagi tadi...


oooo...hr ni hubby aku ade kursus kat temerloh....


kursus 2 hr....sbb dekat, dia tak tdo sana...


kalau tak....haru la sekejap hidup aku...


huhuhu!!!!sbb???


oooo...byk la keje aku nanti bila laki aku tak de...














2 ulasan:

MrsPelangi ;P berkata...

huhuhu...muffin nilah yg kite takdan rase..huhuhuhu...lagi meleleh air liurrrr

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

tak cantik apa?cantik jek akak tgk.nak sikit!