Isnin, 21 Februari 2011

Ikan Patin Masak Tempoyak


ok...ini resipi lauk kegemaran my hubby taw.....tapi hubby aku cakap tak sama mcm yg kat temerloh...kedai pak usop...huhuhu!!!

resipi di ambil dr buku Senangnya Memasak....Ikan dr kak Hanieliza....

heheheh...gambo di ambil ketika nak rushing g kelas kul 8 yer...

Bahan-Bahan:

sesekor ikan patin
2 helai daun kunyit(dikoyak koyakkan)- sy letak 1 jer....
5 sudu tempoyak
2 cawan air
garam secukupnya


Bahan kisar:

5 cili merah - sy letak 3 jek
5 biji cili api - sy letak 3 jugak...
1 inci kunyit

Cara-Cara:



1. Masukkan kesemua bahanc dlm periuk...biarkan sehingga mendidih...
baru tau masak ikan patin ni tak yah letak bawang besar atau bawang putih...


p/s akan cuba masak lagi sampai sedap....

Tiada ulasan: