Rabu, 2 November 2011

Sup Kulit Siput Kecil



hai hai hai...
terkejut ke kulit siput boleh buat sop!!!
mak jemah mmg pakar kl masak kulit2 siput taw...
hehehehhe

alah, ni kita guna small shells laa....
alah, makaroni tuhhh
pagi td kita pikir2
nak masak apa ek
tp kolesterolnya kurang
kan semalam dah amik kolesterol byk
ekekekekek
dah mcm org sakit kooo makan mcm ni

yg ni mudah aje....
rebus makaroni, tak kisah jenis apa2 pun,kemudian ketepikan
didihkan air, masukkan ayam,keret dan kentang yg dah dipotong dadu, bawang2, brocoli dgn cauliflower, renehkan, letak garam sikit
peh tu masukkan laaa makaroni tu hah
senang tak????




teringat plak bumbu bakar ayam hari tu ade lagi sikit, kita pun lumur laa kat ayam ni hah
ni le ngupenya before di bakar ek....



yg ni plak dah siap di bakar....kita tambah gula sikit lagi peh tu kita tinggal sambil sarapan, siap2kan budak2 ni,
sekali tgokkkkk...rentung sikit...sbb buat 50min...
heheheheh

lepas abis meeting ni...
mmmmm....

10 ulasan:

kakcik berkata...

Mula2 baca terperanjat juga kakcik, ingatkan kulit siput betul2. :)

Petang semalam Along anak kakcik minta masakkan spaghetti, sebab sos ready made tak ada, kakcik bantai je buat sos sendiri. Habis juga. Alhamdulillah. :)

azian berkata...

kakcik...
hehehhe...sy kl buat spageti tak pernah guna yg ready made...sy guna puree tomato....senang aje kan...lagik sedap tp tak dapat lawan bini bujal punya laa....ekekekeke

ainnoraini berkata...

tak pernah la pulak buat sup..selalunye kak ain goreng jer...

tapi tu laa anak2 tak berapa la pulak nk mkn kulit siput tu...

keee..maknye punya masakan tak berapa sedappp...

Kakzakie berkata...

Kalau kena si yasmin dgn adik dia curah aje macaroni ini dgn mushroom preggo. Boleh buat sendiri dah Yan... Sup macam ini tak pandai lagi.

meriahceria berkata...

mak aih..meriah nye ari ko yan..meriah dan ceria

Lina berkata...

tertipu jap ingatkan mmg betul2 kulit siput hehehe

azian berkata...

kak ain...
hehehhe....sy ni festime buat sup mcm gini aje...kl goreng lagi sedap kot...

kak zakie...
amboi2 yasmin...dah pandai masak italian ek skrang...hehehe

julie...
alah, hr u lagi meletopppss....laksa lagikk....heheheh

lina...
alahaiiiii....heheheh...bukan tipu tp betul taw nihh....

lina

munna berkata...

INGATKAN KULIT SIPUT APA TADI...TERTIPU SEKEJAP....

azian berkata...

kak munna....
hehehehhe....tertipu kejap aje kan????heheheh

ikatankasihku berkata...

azian pandai msk pelbagai, untunglah anak2 ngan suami..:)