Selasa, 15 November 2011

maaf dari azian....

pertama sekali....maaf ye...lama betul tak menghupdate blog sy yg biasa biasa aje ni...
minggu lepas sy buat pemantauan praktikal di terengganu dr hr isnin minggu lepas...., dah alang2 sampai ke besut, ajak laa my hubby ke kelantan...masa tu anak2 dah start demam...then balik johor hantar muaz, hr sabtu, ahad balik jengka semula....

masuk je kerja kene pergi bengkel sampai hr khamis.....
ni pun cari jugak masa nak jengah2 blog...

raya haji mcm mana?ok?
kat jengka 20 ni 32 ekor yg dikorbankan....
(kami tak dapat pun....heheheh...rezeki utk org lain.....)
kesian muaz tak dapat tgok org semelih lembu....
abah sibuk pg opis sbb hr isnin kami nak ke terengganu



juadah hr raya aidil adha pun sy buat soto dan nasi ayam , ayam dan daging bakar.....yg penyudahnya takde pun sape2 mkn sbb semua mkn kat umah Cik T,
cik T dtg umah pagi2 panggil kami mkn kat umah dia aje...sy bawak puding roti dgn kek coklat
dia masak.....laksa, lontong, ketupat daun palas, rendang, lemang, etc....
kek dan puding licinnnnnnn......

banyak perkara yg sy nak share dgn kawan2 semua...
harap sabar menanti kunjungan sy di rumah kawan2....
bukan sy dah lupa kat kamu semua taw tp masa yg tidak mengizinkan....

nanti sy nak cerita tazkirah dr seorang doctor kepada sy ketika bawak muaz dan muiz demam....
seronok sgt berjalan jalan ke rantau panjang dan wakaf che yeh....
seronok jugak dapat tgok cara2 nak biakkan ikan kerapu hybrid, seekor rm350 taw....
kalau masak sweet sour tuhhhh....hehehhehe....kompom makan sampai tulang!!!!
yg penting dapat pergi batu rakit makan sotong celup tepung.....
arghhhhhh....rindunya TERENGGANU!!!!!


23 ulasan:

Kakzakie berkata...

Wah dah sampai dulu Yan. Muaz dah cuti awal sebelum cuti sekolah. Habis graduation dah lepas ke?

azian berkata...

kak...
dia br 4 tahun, so tak dapat sijil....huhuhu

miloais berkata...

meriah juadah Yan....
berselera iols tengok!

ikatankasihku berkata...

emm, dia pon berjalan jugak,,patutlah sepi...
banyak ke shoping kat kelantan tu?..

munna berkata...

OOO...PATUTLAH LAMA TAK UPDATE . BZ YAN YE....

kakchik@ella berkata...

patut ler menyepi. nnt updet selalu ye.

makdara TERdiva berkata...

hamboiih..kemain bizi dia :)

bujal X berkata...

la~~apsal tak dapat plak? 32 ekor tu~~

Ati Masrif berkata...

rindu nak ke gannu tapi
keadaan keta tak mengizinkan
jln2 jauh...

kak ati pun tak sihat sgt dah
lebih seminggu so blogging pun
kureng gak :)

azi berkata...

Salam rindu Yan..
Akak pun baru ada masa ni Yan nak jalan kat rumah kawan-kawan...:)

Yan ke kelantan, mesti banyak beli batik suterakan, ataupun keropok lekor..anak2 akak cukup suka keropok lekor....akak pun tahun ni tak sampai sana lagi...:)

Sharifah Nadzarah berkata...

wah jauh perjalanan luas pemandangan..ada ole2 tak utk kita..kikiki...
yelah lama tul yan tak n3..winduu dgn lauk pauk yan tu..ingatkan merajuk...

kakcik berkata...

Lama betul tak sembang2 dengan Yan. Semoga semuanya akan baik2 sahaja, ya. Kakcik pun sekarang macam tak sempat nak jawab semua komen kawan2. :(

Yaati Nor berkata...

saya suka juga celop2 tepung nie..kat kuantan tanjung lumpur sedap gak gorengan tepungnya..

yan berkata...

tulahh.. kalau tak dapat kita jumpa..makan2 dan sembang2.

azieazah berkata...

Buat salah apa ni yang nak mintak maaf segala? Salam dulu! hahahaha

Selamat kembali mengaktifkan blog ya.. rindu tauuuu!

bersama kak Es berkata...

patutla sunyi rupenyeee pekena sotong celup tepung sodapppp!!

PCL berkata...

mak aiii, sekor kerapu rm350 ..besar mana tu ??

azian berkata...

iols...
kak, meriah tp sepi jek takde org nak mkn.....frust betul masak...

mama ikin....
byk tu tak laa tp duit byk le habis...hehehe...

kak munna...
tu la kak...adoyaiiii....

azian berkata...

kakchik...
byk kije nihh...adoyaiii....

MDT....
mmg kan main lagik nih bizinya...heheheh

bujal...
bukan rezeki kot...bg laa kat org lain...heheheh

azian berkata...

kak ati...
keta sy pun bukan kuat sgt...tp tuan dia gasak semacam jekkk...heheheh

kak azi...
hehehhe....kami mmg suka mkn kopok lekor tganu...jengka punya tak besttt...huhuhu

sharifah....
alahaiiiii....berjalan atas dasar kerja cuma curik2 masa nak g jenjalan....heheheh

azian berkata...

kakcik....
mesti kakcik pun busy jugak nih...hehehe...

yaati nor...
tg lumpur kedai yg mana satu?kl kat ana ikan bakar petai tu mcm kureng laaa....huhuhu

kak yan....
sy nak sgt taw g umah akak....huhuhu...frustnyaaaa....

azian berkata...

kak azie...
eleh eleh elehhhhhh.....ye ke rindu nih????heheheheh

kak es...
mmg sodappppp....heheheh...miss u laa akak...

PCL...
yeap, mahal sbb kerapu hybrib...heheheh

Lina berkata...

patutlah x berupdate byk persinggahannya hehe...