Selasa, 1 November 2011

Sayur Campur & Sambal Sutun



mlm td mak jemah (eh, mak jemah lagikkkk....heheheh)
azian masak sayur campur
dan sambal sotong
alah....simple aje...
brocoli, cauliflower, keret,udang
potong2 bawang2, tumis dgn minyak sikit
(kita dah guna minyak canola&bunga matahari sekarang nii...addehhhhh)
garam sikit, siap...
jgn masak lama2

kan kita balik kije dah lewat, peh tu nak layan soffiya lagik...(erkkk...ade hati tuhhh nak nengok jugak)
then, petang2 sekarang ni kene bawak budak kecik tu jalan2
g laa ukur jalan depan umah dgn umah jiran
layankan aje laaa





sambal sotong
alah, takkan laa tak biasa buat...
kita mmg dah siap2 lada blend
senang...
tumis2, letak sos tiram, letak sotong...siap...
(kita tak letak pun air asam jawa)
heheeheh


14 ulasan:

ikatankasihku berkata...

sambal sotong tu mengancam..selalu masak tak penah letak sos tiram..selalu letak air asam jawa jer...nak trylah nanti..mesti sedap ek..

Citarasa Rinduan berkata...

yan..
kalau k.ayu mmg tak letak asam jawa..
hanya sos jer..

yan.. ko balik raya nanti tak?

ibu muslim berkata...

byk hapdate pn azian arini...

azi berkata...

Azian..sedapnyer sambal sotong tu..
Sambal tumis, kalau ada rasa masam, pedas dan sedikit manis...sedapkan..:)

Pia berkata...

"yan..akak suka sayur campur ni..anak2 pun suka tp diorang kdg2 pilih2 gak sayur so akak boh sayur yg diorang suka jer..sedap sambal sutun tu...akak pun takde letak air asam jawa..kdg2 boh,kdg2 lupa..tp cuba boh kicap sikit yan..sedapp..eh,tp kamu dah letak sos tiram..sama lah tu...masin2 lemak.."

azian berkata...

ikatankasihku...
sy tak pandai laa nak buget2 air asam jawa tu...tp dah terbiasa letak sos tiram, OK jek...heheheh kakak ipar sy pun cakap OK (pernah masak sambal kerang mcm ni jugak...heheheh kat umah kakak ipar)

kak ayu...
tak tau lagi kak...akak nak sy dtg sana ke, ke akak nak dtg sini???heheheheh

suhada....
addehhh...tak yah laa berpuan puan ye madam...heheheh

azian berkata...

kak azi...
ye betul!!!sy setujukkk...hehehehknp sambal sedap ek??

kak pia...
ye ke letak kicap sedap kak???nnt sy cuba...heheheh....anak2 sy pun tak suka mkn sayur tp muiz suka mkn bunga2 kobis tu...

munna berkata...

yang simple3 mcm ni lagi sedap bila makan...

nyanyisunyi berkata...

bab sayur tu yg akak suka sgt...best..

meriahceria berkata...

yan, umah ko sebelah itm je ke....hehehehe...syok weh tgk ko masak2...ada keje kosong tak..lolz

Ati Masrif berkata...

sambal kalau letak sos tiram
memang rasa lagi sedap ..itu
petua dari mak angkat kak ati :)

kakchik@ella berkata...

waahhhh .. nnt KC nak try buat sambal buh sos tiram lak lah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sedap nmp ksayur tu.yesss pki lah minyak jagung.nak lg bagus tukar ke minyak zaitun yan.

Lina berkata...

sambal sotong tu mmg menyelerakan