Khamis, 16 Mei 2013

4 in 1

 as salam dan selamat petang
tgh buat apa tu tadi???
hahhh, yg kerja tu tgh ngulo ek....
hihihi....
just nk share di sini tentang kacang pool
kl org johor ni mmg dah biasa kot
tp aku dgn hubby(walaupun hubby aku johor totok) kami tak pernah lg mkn kacang pool hoccayyy.
tapi disebabkan hasutan2 dr blog seorang dokter tentang kacang pool,
maka baru2 ni kami balik(masa mengundi) sempat laa makan
tp aku lupe
lalu aku menelepon beliau
 baeeekkk punya da sampai kat Larkin Bomba tu, hubby cakap, kita datang esok laaa
sebab MuMuMu semua tido...
so, esoknya before balik umah mak aku, kami singgah laaa makan
korg tgok laa Muaz tu...dok dgn tab dia jekkk...
ok laa kacang pool ni pd tekak aku
roti dia memang gebuuuus gituuu

 eh eh eh...ade mak kiter lakkk...hihihi
ni mak kita g Bukit Layang-Layang kat Pasir Gudang
dengan adik aku...
sempena hari ibu hari tu dia tepek kat FB aku
comel tak mak kite????
ahahahahah...maafkan laaa saya ek...

 ini plak budak baru masuk 7bulan
hensem tak ????
hari tu Mujib kene gomol dengan sorang blogger nih
hari tu aku singgah umah dia jap...


ni menu hari ahad lepas....
saje je nk tepek sini
hihihi...
hubby aku beli gear box tanpa pengetahuan aku
grrrrrrrrr
ni lebih 4jam aku rebus....
tak leh makan selalu ok...

ok, 4 gambo dlm 1 entry
ok laa tuhhh
jimat masa nk tulis dan yg nak baca
xoxo

p/s hari ni ramai benor wish kat aku 
Selamat Hari Guru
tq ye semua...
 

5 ulasan:

Acik Erna berkata...

assalam azian..acik pun teringin jugak nak rasa/makan kacang pool tu..tapi tak sampai2 ke Johor lagi

Sharifah Nadzarah berkata...

SELAMAT HARI GURU YAN

YAN..KITA PON SAME DOK JE JB X PENAH LAGI GI MAKAN K.POOL TU...DULU2 PUN KLU MAKAN ARWAH ABAH BUAT SENDIRI...TAPIKAN SKRG KITA TENGAH MENGIDAM K.POOL..TENGAH CARIK MASE SESUAI NAK PI..HEHEHE...KALI NI NGANDUNG SIAP SENARAI APE YG TERINGIN NAK MAKAN...LEPAS K.POOL..BELANGKAS LAK..HEHEHE

* PJGNYE KOMEN...OK YAN BYE..

Azian Elias berkata...

heyyy.. mak awak so muda lahhh.. macam adik kakak je.

Ati Masrif berkata...

salam yan,

amboii..baby pandai posing ..bulat je mata dia tu :)

kaka ati pun belum pernah merasa kacang pool
maklumlah org singapore murtad..huhu

Rai Ourkizuna berkata...

cik yan, saya pun orang johor totok. tapi tak penah makan kacang pool.. hahaha.. tah bilanya nak pi makan tu kan..

amboi hensomnya mujib..

waahh..beli mana gearbox tu. kitorg selalu ayah saya yg beli, time orang potong lembu. masak dalam periuk tekanan tu cepat sikit masak.. dalam 45 minit gitu je..