Isnin, 20 Mei 2013

Melaka

Sempena hari raya cina yg lepas (punyaaaaa laaa dah lama kan baru nak hupdate....kikiki)
family acik dan jugak adik perempuan acik(family dia, dia dgn laki dia jekkk laa...ahahah) telah membawa mak dan nenek kami jalan2 ke melaka.Abah acik tak nak ikut, dia cakap malas...(eleh, takut kiteorg mintak dia belanja laa tu....ahahahah...)
so, acik yg uruskan homestay semua bagai, kami 2org share duit.layan laa gambo mana tempat kami pergi tu ye...pergi 3hr 2mlm aje...OK laa....
ni kira holiday sempena bday acik pun ye jugak
hihihi....
kami sampai petang Sabtu, malam tu kami makan di 
Medan Ikan Bakar Parameswara
acik baca kat blog2 tgok ramai jek yg makan kat situ
tapi.....tak sedap mana pun...
mahei ade leerr
dah laa lama nk nunggunya
gambo acik tak amik sbb dok sibuk dgn MuMuMu dan nak beratur pilih ikan bagai....
dan jugak masih jetlag lagi
kuikuikuikui


esok paginya baru laa bersemangat sikit
pergi sarapan dulu
nak cari tempat sarapan pun susah
last2 g makan dekat dgn plaza hang tuah mall
nama dia ELIZAD CAFE
ayam pedas pun sedap
pagi2 dah ade asam pedas hoccay
tgok laa ngupe sarapan, dah macam mkn tghr
 
 dah charge batery kan???
hihihi
1st sekalik kami g River Cruise
seronok tp org ckp kalau malam lagi seronok
dah aku nk kelek anak kecik dgn bawak mak dan nenek, kompom laa tak g waktu malam
mak dgn nenek acik nih dgn MuMuMu

 pastu kami g Menara Taming Sari
best gak nih...
mak acik cakap dia tak nak naik, tapi disebabkan acik dah beli tiket, so kene laa dia naik
ahahahahah
tapi masa dah kat atas, tak takut pun, Ok jekkk

 Ok, tak sah kl g Melaka tak naik beca hoccay....
dolu2 dah naik laa tp budak2 ni jek yg tak naik lg....
bukan main seronok diorang nihhh
Mujib masa ni tgh tdo, mak yg jaga dia

 layankan jek laa budak dua org nih hahh

 petang kami balik ke homestay dah agak lewat jugak
Lunch kat Asam Pedas Kampung
kalau tak silap, dekat dengan area Dataran Mahkota
tapi serius, kureng laaa pada aku cume...MAHAL jek lebihh
lepas makan g shopping2 beli ole2 kat area2 tu jugak
balik tu semua dah penat, dah tak daya lagik dah 
mak cakap dia tak nak ikut kami makan kat luar
so, kami amik keputusan utk masak
g beli brg2 basah kat Mydin Ayer Keroh
ni jek yg mampu di masak

esok paginya kami sarapan kat homestay jek buat nasi goreng
pastu setlekan umah tu sbb dah nak check out
lepas check out kami g sini plakkk
tapi bukan nk mandi
cuma pergi Dinasour Park
 ingatkan best laa...
sekalikkk dah masuk, ade laa beberapa ekor jek dino dia
hihihi
tiket jek mahal....

 pastu g Zoo melaka plakkk
kami naik tren/tram tu jek sbb penat
tak daya nak jalan apatah lagi mak dan nenek acik
huhuhu
kami tgok persembahan haiwan
tgok Muiz tuh, khusyuk dan tawaduk
hihihi
 Mujib pun boleh tahan
tak leh nk duduk diam
then tido kepenatan masa dah nak balik pusing2 Zoo
 sebelum balik, kami singgah kat KFC Restoren Jejantas
punya laa ramai orggggg
huhuhu
kami terus balik Jengka
Adik aku n hubby, mak dan nenek  terus balik Johor

sekian....

Pergi laa melancong dengan family....
besttttt

 

2 ulasan:

Acik Erna berkata...

assalam azian..acik pun pernah pergi ramai2 memnag riuh..tapi ngan adik beradik dan sepupu je..mak ayah dah tak de

Daddy Ziyyad berkata...

Hahahaha..cerita masa raya cina!

Tak pernah tahu pun ada dinosaur park kat Melaka...haha

Saya sepanjang pengalaman ke melaka, mmg tak pernah naik beca...kesian kan pakcik beca tu nak kayuh...saya berat! hahahaha...Tapi masa kecik2 dulu, saya pernah naik kereta lembu tau kat Bandar Hilir tu...wakakakaka