Jumaat, 26 Ogos 2011

berbuka puasa bersama jiran


pada suatu petang yg damai....kira2 jam 6petang
aku baru sampai umah...tiba2 teringat puasa dah nak abis...
tak pernah ajak cik ti jiran dan merangkap pengasuh muaz tu buka kat umah
so, sy gagahkan diri utk masak....sebelum tu, g umah dia dulu, bgtau tak yah masak...hehehe
kesian cik ti buat kuih bahulu aje....kdg2 buka pun minum air jek...tak sempat nak masak katanya


masa yg tak byk aku ade, masak jek laa apa yg ade dlm peti...lgpun tak rancang apa2 pun...
hubby cakap, awak nak masak ayam kicap je ke?takkan laa ayam kicap aje....heheheh
yg penting kita nak jamu org ni tak kisah laa makan apa2 kan yg penting.....(sendirik mau ingat laaaa.....heheheheh)
ehem ehem ehem...cantik tak langsir umah azian ni???ni laa pilihan en suami saya...huhuhu



sayur campur.....



pedal dan hati goreng tepung tp cam tak jd sgt...huhuhu



ayam masak kicap



sambal hitam yg aku beli...bukan buat taw...heheheh


sup campak2....letak jek apa2 kat dlm sup tu, kentang, lobak merah, crabstick....heheheh



cik ti kata cik mat(hubby dia) tak mkn nasi, so, buat laa mee goreng kasih syg...mcm biasalahhh...kan masak mee tu paling cepat dan simple jek...heheheh



ni cik ti dgn cik mat....



ni plak budak mana ntah dah pandai panjat2.....geram betul!!!!


saya jugak sempat goreng cempedak utk mkn2 pada mlm itu....
mereka dtg jam 7.45mlm selepas sy mandi dan solat magrib....

.....penattttt...buat kije mcm charlie chaplin woooooooo....tapi seronok sbb cik mat mkn nasi jugak....hehehhe

6 ulasan:

ikatankasihku berkata...

seronoknya berbuka reramai...
mee goreng kasih syg tu mcm terpikat la pulak..

Sharifah Nadzarah berkata...

sedapnyeeeeeeeeee

Sharifah Nadzarah berkata...

tak leh tahan tgok lauk2 azian...aritu kite dah try buat paprik ayam...

miloais berkata...

bila berbuka ramai2 ni... best nya memang tak leh nak cakap lah kan...
yg tak makan pun bloleh aje masuk mulut!
ekekekeke

mee goreng - lama banget iols tak makan mee goreng!

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

byk juga menu yan tuk berbuka..moga murah rezki meraikan tetamu kan yan?wahh si debab tu hebat memanjat..hik3.

munna berkata...

seronok klu dpt menjamu org makan.... kan yan...