Selasa, 9 Ogos 2011

Jika saya berkesempatan....

mmg sengaja auto publish pada waktu tghr ....heheheh


yaa!!
jika sy berkesempatan sy mesti masak...
kl dah balik kul 6ptg...dgn keadaan lesu berpuasa(cehhhhh...hampeh tul alasan ini...heheh)
hubby sy akan kata, beli aje lauk...

hehehe
sy suka tapi sy lagi suka kl dapat masak sendiri
kalau beli, mahal...
kalau beli, kdg2 tak sedap...
kalau beli....mcm2 laaaa...





semalam sy balik awal...sbb mlm tu kene berkerja lagi sbb budak2 ni ade test...
kesempatan yg ade sy gunakan utk memasak dgn muiz sy letakkan di ruang tamu....sambil rebus telo, sambil potong2 sayur sambil ambil order dr customer yg nak beli baju...hehehehe



bila hubby balik dlm jam 6 petang, sy terus ke dapur sambung kije...
sy sempat ke belakang umah...tapi...sy sgt terkilan...kerana....(sy citer lain kali....huhuhuhu)




akhirnya berjaya masak apa yg sy nak masak...



air tembikai laici ini mmg dah lama nak buat cuma tidak berkesempatan....




sambal telur puyuh nardin(en nardin yg bg...heheh), kailan budak2 soso tiram bersosej (students aku yg tanam kailan nihhh...heheh), ayam paprik hubby (sbb hubby suka)...sata dan otak2 tu beli ye...kl azian yg buat,mmg harus tutup kedai bajuk...hehehe

ok...apa???

laa...tak tau lg ke abg sape en hamzah tu?????hehehehe



23 ulasan:

azi berkata...

Salam Azian..
Selamat berpuasa ye..
Nampak sedap aje masakan Azian untuk berbuka, akak suka otak2 tu...:)

bagus..yan..masak sendiri...kalau beli, kadang2 tak sedap langsungkan...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wahh sedapnyer sambal telur puyuh.

Sharifah Nadzarah berkata...

trus laparrr!!!!..saje je kamu ni yek..

Sharifah Nadzarah berkata...

yan..boleh tak bagi resepi paprik ayam tu..

ikatankasihku berkata...

lauk simple, tapi peerrrggghhhh menyelerakan, kalau makan sekali mesti tambah lagi nasik tu....

*sape lah en.hamzah tu..cer cer citer

ainnoraini berkata...

kalau masak sendiri mmg pasa hati...kadang2 beli tu belum tentu sedapnye...


otok2 anak kak ain mmg suke tu...

munna berkata...

aiseh... dia tayang makanan pulak tghari ni....

munna berkata...

kak munna bulan puasa ni mmg tak masak time buka ya... sebab en. abg berniaga di param...kak munna buka puasa rumah mak je...sahur je masak itupun yg simple2 je

Wanieyra berkata...

sedapnya tengok di waktu2 macam ni...perut pun dah berbunyi

Wanieyra berkata...

Saya pun mcm tu gak...masak hari minggu je, itu pun kalau ada kat rumah le

Citarasa Rinduan berkata...

sah!!!!! tekaan k. ayu tepat.. hahahha.. i like!

Citarasa Rinduan berkata...

yan, ko mcm k. ayu....
buat 5 kerja dalam 1 masa, terbaiklah..

meriahceria berkata...

yummie ye azian..

saya baru je jumpe blog awak ari ni..salam ukhwah di hulurkan...:)

Citarasa Rinduan berkata...

yan..
ko dapat berbuka di swiss hotel tak?
kak ayu nantikan entry tu tau

bersama kak Es berkata...

yan..sedapnyer..telur puyuh tu.
paling best tembikai laici ni. nak kena gi kedai cari laici n tembikai tak leh jadik ni hehehe

Sharifah Nadzarah berkata...

YAN..TAK BALIK KER..TIDO KAT SWISS HOTEL TU EHH..

Sharifah Nadzarah berkata...

BETUL LAH KAK ES..TEMBIKAI LAICI TU CAM SEDAPPP JER

Citarasa Rinduan berkata...

nad,
agaknya si yan nie penat kot.

Sharifah Nadzarah berkata...

ayu..agaknya la tu..tak pon bz dgn BBKK dia..

Wanieyra berkata...

Mungkin juga..

Lina berkata...

klu dpt masak sendiri puas ati kan yan terutama utk suami n anak2 tersayang

miloais berkata...

masak sendiri puasa hati banget2
tak sedap pun akan terasa sedap

ehhhh... sendiri masak - harus kena puji sedap kan???
ekekekeke

munna berkata...

satar kat param temerloh best yan...