Selasa, 2 Ogos 2011

Kek Coklat Kukus Dambaan Hati



tak sampai hati nak tayang gambo ni tapi sbb cik mat gebu boleh, azian pun boleh jugakkkk...heheheh
tapi kek dia lagikkkk.....
MENGANCAM kl air liur kuaw pun mmg patut...heheheh

dah byk kali azian buat kek nih...sbb miloaiskurangmanis yg tanya, mana kek kan...so, i tepek kat sini laaa...heheheh....sbb kek ni je laa yg azian tau buat...heheheh

azian ade buat dan jual sebab ade kawan2 yg nak...ade yg beli dgn harga RM15?????patut tak ek???1.2kg ni...azian tak pandai nak kira cost nya...kira halal laa ek...
sekarang jual RM25...voley???hehehe

resipi sgt senang dan mudah ok...

Bahan-bahannya:

Bahan A
1 cawan marjerin
1 cawan susu cair
1 cawan gula
1/2 cawan susu pekat manis
1 cawan serbuk koko

Bahan B
3 biji telur ayam
(tolong jgn guna telo angsa atau burung puyuh yek...tak sesuweiii)
HEHEHEHEH
pukul telur hingga kembang sikit

Bahan C
11/2 cawan tepung gandum
1sudu teh sodium bikarbonate
1 sudu teh serbuk penaik

Cara-caranya:

1. Masak bahan A dalm periuk sehingga gula cair dan marjerin cair laa....
2. Kemudian angkat periuk tu dan masukkan Bahan C dan Bahan B
3. Kacau dgn kaedah kaup balik, kemudian masukkan dalam loyang yg dah di lenserkan dgn marjerin.
4.Tutup loyang dgn aluminium foil dan kemudian kukus 1jam.

sangat mudah bukan...kl kak zakie dtg umah aku mmg aku akan buat kek ni....tapi kl kak ayu yg dtg aku dah plan nak buat marble chocolate cheese cake....
sape2 yg nak dtg pun boleh....bgtau je nak dtg....kl ade masa n berkesempatan ade rezeki, boleh aje buatkan...heheheh

kak munna ni bila nak dtg umah sy...heheeh

dah laa...puasa ni...kang tgok lama kang....azian tak nak bertanggungjawap kay...

xoxo




29 ulasan:

KuNanGKuNanG berkata...

sedapnye..kek kegemaranku..kalau kat klang leh pos x?

ikatankasihku berkata...

amboi, sedapnyer.siap attach resepi lagi tuh..hehe

Wanieyra berkata...

Aduh!tayang kek lah pulak.....tak tahan godaan ni

azian berkata...

kunang2...
akak selalu gak g KL ...hr selasa ni nak g lg...kl sempat nak singgah GM klang...heheheh...dtg la sini...heheh

ikatankasihku...
share resipi je laa...nak share kek tak boleh dah...heheheh

azian berkata...

wanieyra...
senang aje buat kek ni...cuba laa....heheh

KuNanGKuNanG berkata...

ye ke? kalau akak sampi tengahari leh la sy kuar opis hour..xpe, nnti akak confirmkan semula la jd x datang. ni email sy, noornazihah@affininvestmentbank.com.my

miloais berkata...

sedapnyaaaaaaa!
nyum nyum nyum!

ala... azian duduk jauh le..
kalo tak- konpem iols dah oder hoccay!

errr... nak kena carik kek lah nanti..
buat berbuka puasa ke... sahur ke...

Piasara berkata...

"akak pun cadang nak buat 7/8/11 ni b'day anak akk yg kecik tu yg ke 6..akk pun kek cekelat jer reti buat heee...resepi ni pun sama la azian,cuma akk nya pakai minyak..slmt berpuasa azian.."

Wanieyra berkata...

Dah lama benar tak makan kek coklat, hari minggu nampaknya kena buat ni...

Sharifah Nadzarah berkata...

DAH LAMA TAK BUAT NI..SUKE3

Gee® berkata...

sedapnya kek... akak & anak2 memang suka kek coklat...

Citarasa Rinduan berkata...

hah!!!

Citarasa Rinduan berkata...

yan!!!!!

Citarasa Rinduan berkata...

biar betul!!!!!!!

Citarasa Rinduan berkata...

yahoo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citarasa Rinduan berkata...

tak sabor nak tunggu yan singgah rumah daku!!!, mabel cheese choclate tul............

terima kasih yan...
aku tunggu kedatanganmu di rumah ku.
nanti calling2 tau

Wanieyra berkata...

kita nak singgah sama blh tak? blh tumpang makan kek coklat dgn nasi tumpang sekali....bestnya!

Daddy Ziyyad berkata...

Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!

Saya terus lapar tgk gambar kek yg marbeles ini...:P

Citarasa Rinduan berkata...

singgah sat..
yan mana entry baru????

Wanieyra berkata...

sibuk kot!

Sharifah Nadzarah berkata...

yan mana n3 baru!!

Sharifah Nadzarah berkata...

assalamualaikum...
ada orang tak kat rumah...
kiter dtg ni...
nak berbuka pose dgn kek tu..

Sharifah Nadzarah berkata...

yan kt pon nak jugak tau kek ni

Wanieyra berkata...

Sabar2...tuan rumah sibuk sgt kot!

Sharifah Nadzarah berkata...

hehehe maklumler bisneswoman skrg ni..ekekeke..jgn mare yan...

munna berkata...

wah!!... insyaALLAH pasti sampai sana nanti....

munna berkata...

punyalah hot kat sini ada perang comment rupanya..hehehe....

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sedapnyer..blh pos ke yan.sgt terliur tgk dr dulu lg.

bersama kak Es berkata...

kek kat FB itu hari kannn... mmg mengencesss lah