Isnin, 31 Oktober 2011

Kawan

baru sekejap td sy baca entry dr blog kakchik@ella (alah, pernah kuar kat majalah rapi taw kakchik ni namanya ZAILA, kelasssss gituuu)heheheh....abis laaa aku pas ni...sorry laaa kakchik, guraw2 jek...heheheh...entry tentang serasi bersama....

mungkin disebabkan masa perjumpaan blogger tempoh hari,
ramai yg buat entry mengujakan hati dan perasaan
ye laa.....
sy ni dtg dr jauh semata mata nak jumpa kawan2 blog
yg sy tak pernah pun kenal hanya kenal di alam maya aje...
tapi, sy nekad jugak nak pg...

utk pengetahuan umum, dan khususnya bg kawan2 yg telah mengenali sy,
sy ni biasa2 aje laaa
mcm org lain jugak...ade hati dan perasaan
ade rasa kecik hati, marah, dendam (sikit2 arrr...jahat kan)
eh, dendam tu perlu tp tgok laa dendam yg mcm mana
sy dendam betul dgn mat2 rempit yg selalu pres2 moto kat depan umah sy tu taw.
(oppss...umah felda tuuu hah)
marah?ade tak sape2 kat sini yg tak marah???
ni, kerat jari sy ni hah sape yg tak rasa marah...
(uishhhh...tak berani laa...kak zakie tu mcm penyabar tahap tinggi, dia marah2 jugak tak ek???)

kesimpulannya,
sy tiada kawan yg betul2 best buddy laaa kat sini...
kawan baik sy ialah suami sy...
sy selalu berangan dan teringin jugak ade kawan baik yg sentiasa ade di sisi
bersama sy bila sy ade masalah
yg tegur bila kita tak betul(laa, aku mmg selalu tak betul...huhuhu)
sbb tu sy selalu makan pun sendiri
keluar mana2 pun sendirik
melainkan pada waktu suami ade bersama laaa...heheheh
sy tak kisah,sy dah biasa


lagi senang kl sorang2...ko nak mkn kat mana, ko nak pg mana
dr mkn dgn ramai2 org pastu diorang duk citer perkara yg kita tak tau...
kita ni dok termangu mangu tak faham...eiiii...dlm hati dah nak sumpah2 dahhh
korang suka ke???

lagi satu sy rasa sy ni sensitip sgt kot...sbb tu sy cepat terasa hati....
sy malas nak kecik2 hati jadi sy lebih selesa menyendiri
dari campur dgn org2 yg boleh buat rasa sakit hati
heiii...sy ni manusia biasa laa....
kl sy tak suka sy cakap je terus...
laser ke???dr sy ngumpat belakang dia kan...
pada saya kl dia anggap kita kawan,
dia akan share byk perkara dgn kita
tapi bukan laaa sampai hal2 umah tangga kan...
(tp ade laaa kawan dia citer pasal hal umah tangga kat org len, tak baik kan?)
kalau setakat nak sambung PhD tu pun nak sorok2 apa kes?
kan sebagai kawan kita doakan yg terbaik utk kawan kita
tak salah pun bgtau

so, mungkin kita serasi bersama dalam blog aje...
luar blog tak tau lagi
tau tak???(mesti tak tau nihhhh)
students aku selalu bg komen( di akhir semester aku suruh diorang buat luahan rasa dalam kertas, tulis apa yg diorang tak puas hati tentang pengajaran aku etc)
ramai yg cakap aku GARANG, (kak ati ade tanya aku garang ke tak pada zie tuhhhh...heheheh), aku ni kerek, mesti belajar tensen jek...
hello...yes i'am
mesti laa kene garang, kl tak budak2 nih naik tocang arr...
tapi bukan laa 24jam aku ni garang dan bengis tak tentu pasal...
agak2 laaa
heheheheh

apa2 pun,
sy syg suami sy...
jgn goda suami sy
(wey, ni dah kenapa dah nihhhh...addehhhhh)


tapi pengalaman paling best ialah masa belajar kat MRSM
knp kawan2 sy semuanya best masa zaman sekolah dulu tak mcm sekarang nihhh...
sampai hari ini kami masih lagi contact dan berjumpa


sekian, sy tgh takde mood laaa....
korang ade ramai bestfren tak ek???

p/s kawan masa makan2 mmg ramai.....


25 ulasan:

Kakzakie berkata...

Bertuah betul adik kakak nie. Dia ingat kakak ni tak pernah marah ke. Kalau tak marah mana bolehnya anak-anak tu naik pentas dapat hadiah, mana boleh masuk musabaqah, mana boleh mata yg sepet jadi bulat. Hehehe....marah kena ada Yan... Tapi kata-kata aje kena control lagi kalau pada anak-anak. Muaz/Muiz tu jangan kata nakal, katakan bijak....


Yg nak kacau En. mamat tu memang nak kena pelangkung hihi...

ZanaNordin berkata...

dulu2 masa sekolah
zana ada kawan baik
susah senang bersama
nangis bersama
ketawa bersama
setiap masalah di kongsi bersama
4 sekwn..mana ada sorang..yg lain sure ada...

tp bila makin meningkat usia
dah berkeluarga
nampaknya ikatan tu makin jauh dan jauh
susah nak jumpa
walaupun sekampung tp mmg susah sangat2 nak jumpa
kadang2 rindu ngan kenangan dulu2...

azian berkata...

kak zakie...
addehhhh....hehehhe...marah jugak ek...heheheh...akak jaga laa anak2 sy tu kan bio diorang jadik mcm kakak2....

zana...
tu laa kan...knp skrang susah nak cari kawan yg betul2 faham kita kan???hehehe

bersama kak Es berkata...

nak tahu 'kawan' .. yan tgk masa susah Yan.
yang masih setia bersama tu lah kawan. kalau masa susah , tiba2 semua hilang ... tu namanya parasit oopppsss tiba2 blajar BIO lak hehehe..

Susah nak dapat dapat kawan2 yg betul2 baik. Kita nak jadi kawan baik kpd sahabat kita pun susah gak kann.. huhu

Cho Zila berkata...

macam kena gak ngan kitani.. selalu terfikir takder kawan ker akuni.. entahler payah nak cari kawan sama senang cam dulu2... tapi kawan dulu2pun dah jauh masing dnegna tanggungjawab kan.. mungkin lebih elok begini kot kalau dah berkawanni payah gak sebab kita dah ada tanggung jawab besar....

nyanyisunyi berkata...

salam azian..ingat lagi kak ida tak?ada bergambar sama masa kt umah kakcik aritu tp lom sempat nk letak dlm blog..apa2pun akak seronok sgt jumpa azian..walaupun akak tk bnyk cakap masa tu...

azian berkata...

kak es...
parasit jahatkan...heheheh...plant science pun belajar gak tuh...ento takde kot...heheheh

Cho Zila...
salam kenal...tu laa kan...masing2 dah boleh pikir sendiri...heheh...tanggungjawap dgn kuarga lagik kan...so, masa dgn kawan2 tu jadik kureng laa....

kak ida...
ye kak...terima kasih tegur sy dulu ye...akak mmg nampak ade masalah tp sy dah tau dah knp kl sy jd akak, nak dtg pun belom tau lagik...huhuhuhu

Ati Masrif berkata...

hehehe...ado baco ropanya...kantoii :P

tapi kak ati tengk dan baca n3 yan
semuanya menceriakan saje..

suka masak kasi kawan makanlah..

tapi kita manusia biasakan..
kak ati ni pun garang dan tegas dgn anak2 padahal kak ati ni anak bongsu
tapi berpadalah ..ada time2nya kita
jadi kawan mereka juga...

apapun harap yan ok je..
jangan sedih lama2 ye...

Dinas Aldi berkata...

Akak pun sama takda kawan rapat, kawan biasa2 saja. Pi mana2 pun sorang ja. Dah biasa sangat jadi bila nak ke mana2, takda cari kawan, pi ja sendiri. Pengalaman hidup mengajar akak jadi begini, ada la kesahnya.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

ye yan..akak syg suami kau..eh silap.akak syg suami akak gak, cam yan lah akak ni.lum jumpa kwn baik, sahabat kat luar ni.cuma suami je tempat nak mengadu nasib.kan yan?takut sgt cerita pd org yg salah...sgt2 sakut.ramai mulut kepoh mulut tempayan kat luar tu yan.tak rugi takda sahabat.suami dan anak2 ada yan.


akak tak tau lak yan garang.keh3.akak ingat akak jek garang.

ummiarissa berkata...

kawan rapat tak perlu ramai-ramai...saya ada sorang je yang memang tahu cerita luar dalam tentang hidup saya,tetapi kejujuran paling utama....setakat ni kami jujur pada perhubungan kami...tapi saya sangat teruja nak berjumpa dengan blogger2 di alam maya ni...pasti seronokkan..

mas berkata...

Salam azian, dulu sek kat mrsm mana? Akak pun keluaran mrsm, lbh krg 25 thn dulu. Masih dok ctc lg dgn kekwn di mrsm. Indah sungguh zaman itu.

gedek! berkata...

uncle tak ramai bestfriend.... muka uncle garang. orang takot nak approach....

(sedih)

azi berkata...

Yan..
Akak suka berkawan, suka nak bermanja dengan kawan2..kawan tempat keja lama akak, sampai sekarang masih berhubungan..akak sayang diorang...tapi kat tempat sekarang..tiada yg.boleh akak
menumpang kasih...maksud akak yg boleh dibuat saudara...kawan hu ha, hu ha jugak..tapi masalah tak pernah share le..akak tak suka org cakap belakang...suka atau tak suka, cakap terus terang..itu baru kawan namanya...apapun , kat alam maya ni, akak suka kawan dengan Yan..harap yan pun berperasaan yg sama ye..:)

MulutPayau berkata...

Kawan baik...dulu2 pernah ada...tapi skrang..kawan biasa2 saje.....akak dah serik utk terlalu rapat dgn sseorang...tapi seronok sbnrnya brkawan di alam maya...tak kenal tapi rasa amat rapat...

ikatankasihku berkata...

samalah kita azian..tak kisah pon kalau jalan sorang2 ker..lg bagus rasanya, tak byk citer..apa2 semua sndiri, paham2 je la, kalau ngan kwn2 ni, byk jer yg tak kene, akak pon tak rmi best prend..kene kaji dulu sikap org tu mcne, baru berani nak berbest prend, sbb zmn skrg ramai kwn makan kwn

akuzle berkata...

ahah! jauh sungguh yer dia mai semata2 nk jmpa kengkwn. umah Dato' LF nnti bole dtg lg kan? akak pon dulu2 tgk org kwn2 rapat pon teringin. pastuh dh 'tunggu' lelama takder so abaikanlah 'wishlist' tuh... mmg kwn ngan hubby gaks besh...ehehehehe

p/s: cistart tuh akak oderrrr ajerrr..bkn buat...hihihihiih... nnti akak bwk lg.. kalo nk mkn byk bole oderrr...akak bwk masa umah Dato' LF...

Hanis Azla berkata...

Salam yan..

yg pastinya ada masa2nya kawan2 menceriakan hidup kita kan..

Yan, akak ni dah 35 tahun.. mmg pangkat akaklah utk yan yg masih muda tu..

Lina berkata...

sy pun lebih kurang jer azian...sy ni pun x ramai kawan2 rapat...best friend sy dulu smpai kini cuma sorang jer...tp yg nyata my bff adalah suami sy klu kawan2 ofis tu beselar tp setakat tu je lar...x taular sy ni susah@x reti nak cari kawan mungkin sbb sy ni pendiam kot hehe

kakcik berkata...

Kakcik pun sebenarnya tiada kawan rapat kecuali masa di sekolah dulu. Di pejabat, siapa yang duduk di sebelah meja kakcik, itulah yang agak rapat. Biasanya kakcik akan selesa bersendirian sahaja. ;-)

meriahceria berkata...

aku ni friendly gila...hehehe..terlebey mesra pun nye gak...dalam mcm tuh, ada gak kawan2 amik kesempatan di atas kebaikan aku tuh...tp aku jenis senang, ko wat mcm tuh, aku talak 1000 terus....hehehhehe...sengsara lau ada kawan mcm tuh....tp kalau perhatikan, org yg mcm tuh hidup dia miserable, kawan2 taknak kawan ngan dia, even her attitude no body can deal with..trullly happened kat ofis aku yan...

makdara TERdiva berkata...

dulu penah ada bestfrend..masa form 3..baik sgt2..family dia, family kita..at last dia & family dia kutuk kita belakang2..terus putus sahabat..eceh..
takde putus la..tp makna persahabatan dah berkubur dalam hidup saya..

biarlah kawan dengan sapa2pun..jgn rapat sgt..takut pisang berbuah 2-3 kali..

cukuplah bakal-suami jadi sahabat..itupun kalau jadi lah..haha

munna berkata...

kak munna pun takde kawan2 yg rapat sgt.... bestfriend pun duduk jauh time raya je dpt jumpa

Yaati Nor berkata...

kak yan alhamdulillah dah buat dah semalam..tapi tak salin resipi ingat2 gitu je..jadi terderhaka tak taruk cili dengan kunyi..tapi tetap sedap..nyum..nyumm 2 ketuk drumstick..saya belasah..saya buat 6 ketul je..perap 24jam..mantap kakyan..

Sharifah Nadzarah berkata...

yan..
kita kawan mmg ramai..tapi semua tak rapat..setakat biasa2 jer...kita tak berani nak berkawan terlalu rapat..berkongsi rahsia segala..coz mcm2 dah kita alami dlm berkawan...so mcm trauma..trus set dlm mind hanya kawan shj...utk share yg personal perlu dipkkan dulu..tapi klu share resepi xpe..hihii
kita kawankan???