Isnin, 10 Oktober 2011

Ke Jelai 2...



hr sabtu lepas kami ke jelai 2, negeri sembilan
hantar pengantin
sape yg kawen????
anak jiran aku...
anak cik T yg no 4...syafiq...
kami pg 8kereta aje...



kalau jalan jauh mmg tak pakai car seat skrang ni...budak berdua ni gilir2 duduk kat depan...kejap abg kejap adik kadang2 dua2 kat depan...mmmm....malas aku nak jerit2 ....



susah betul nak suruh budak yg sorang tu bergambo,pastu tau plak komen...apesal gambo abg terkangkang macam tu ummi....huh...
yg baju merah tu anak along(anak cik T no1)...cucu cik T yg no 1...


pengantin yg tak berapa nak baru...hahahha



abah dan muiz...



kompang ni best...siap nyanyi lagi dikir puteri noraniza idris....mantoppp
tapi wong tuek wae sing kompangan (bahasa melayu:org tua je yg main kompangnya)


pengantinnya.....ecececcecehhhh...

serius taw...
aku tak leh laa tgok org kawen atau g majlis nikah sebenornya
mesti berlinang air mata nihhh
dah laaa aku yg bawak poho(pahar, alah yg dulang hantaran tu hah)
plak tu bawak poho bunga telor...
mak aihhhhhh
berat jugakkkk...telo 50bijikkk...pastu jalan lambat2....lagiii laaa haruu acik ni hahh...
huhuhuhu

eh, nnt i cerita ek...
hr ni anibeseri yg pertama perkahwinan siapa taw...
sy ade meeting ni....


8 ulasan:

munna berkata...

sweet je pengantin tu..... teringat saat naik pelamin ye yan....

Amy Syaquena berkata...

pengantin nampak hijau la..i like hijau hehe anyway selamat penagntin baru kepada kedua mempelai..

makdara TERdiva berkata...

seronok bila orang meraikan anniversary..

huhu

cemomoi berkata...

dah lama tak singgah kat felda tu... kalo tak silap dulu ada crita orang tua meninggal lepas pkena karaoke seround kat rumah orang kawin di area felda jelai ter

ikatankasihku berkata...

amboi 8 kete..byk nyer...berseri2 tuan tanah..hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

mamat nmpk sgt kurus..jg badan tul dia eh?ke penat layan indon kat ladang?

yan..bahaya anak2 camtu naik kereta..huhu.maaf dik,akak ingatkan je .jgn kecik hati ye sayang.

azian berkata...

kak munna...
tu laa kak, kita masa zamna mula2 kawen dulu pun kita sweet kan kak ek...heheheh...(perasaaannnnn)

amy...
ooo suka hijau....sy pun suka jugak...

MDT...
kl aniberseri sendirik lagi seronok kan?heheh

azian berkata...

cemomoi...
sy pun pergi sbb ade jemputan kawen...kl tak, tak tau laa bila sampai sini lagi...

ikatankasihku...
alah, ade org lagi byk taw...berbelas belas keta...heheheh

kak lydia...
mamat mmg jaga badan...hehehehhe...
akak, muiz mmg suka laa mcm tu tp kl namapak dah tak boleh handle yan akak amik dia duduk kat belakang....terima kasih atas ingatan akak ye...heheheh...tak kecik hati pun....apa la akak ni, org bg nasihat, kene laa terima...kan kan kan...hehehe