Rabu, 19 Oktober 2011

Nasi Goreng



assalamualaikum semua....
maaf ye...
baru bersiaran
biasalah...bila mood dah ok, baru boleh layan kat sini...
hari tu jalan2 kat umah sharifah, dia ade buat nasi goreng udang ...tapi udangnya...mak aihhhh....heheheh
so, sarapan nasi goreng ni mmg sgt mudah dan cepat
sy terpaksa goreng 2x....
sbb, hubby tak mkn udang
jadi, lepas goreng utk sy dan muaz,
goreng plak utk hubby yg tak letak udang tapi letak ayam....

nak cepat, goreng cincai jek...
takde sempat nak hias2, terus makan....
hubby skrang ni kene roll call kul 6.45pagi
tu yg kelam kabut ....

u all sarapan apa?

24 ulasan:

bujal X berkata...

saya sarapan air je kak~~

azian berkata...

huishhhh...
jimat betul ko bujal...
air kosong ke teh tarik???
heheheh

kakcik berkata...

Kakcik beli mi+mihun goreng di kantin. Tak lalu makan sebab rasa asap! :(

Daddy Ziyyad berkata...

sodap nyaaaa ! haha

saya sarap roti aja tadi + air neskepe...

azian berkata...

kakcik...
laaa...rasa asap????mmg tak besttt...huhuhu

doc...
amboiii...br balik dr obersie nih...bau ostolia lagikk...heheheh...roti je ke?takpe,...rezeki tuhh

Kakzakie berkata...

Kakak makan roti je Yan..

Ya ALya berkata...

ya tak sarapn lagi kak......

azian berkata...

kak zakie...
roti apa kak?hehehe...kl sy sarapan roti, buat sandwich...heheh

ya alya...
dah kui berapa ni syg...g laa sarapan....hehehe

ikatankasihku berkata...

rajin azian masak 2 kali..xpelah, berlipat ganda pahalanya kan...
sy tak sempat sarapan, air kotak soya jadi santapan..huhuhu

azian berkata...

ikatan kasihku...
hubby sy tak mkn udang....kuali tu siap kene basuh sekalikkk....kl fikirkan mmg leceh kan nak masak 2 x...tp mana yg kita nak, masak hubby mkn ke, masak pastu hubby tak makan???heheheh

azi berkata...

Azian..
hari ni akak buat roti sardin aje.....dan bawa bekal ke ofis...:)

p/s sedap nampak nasi goreng tu....

Sharifah Nadzarah berkata...

kita makan roti sapu jem je arini yan...hihi sedap je nasik goreng tu...

azian berkata...

azi...
kak, dah lama tak buat roti sardin kak...akak buat sy mcm mengidam lak...(haipppp...heheheh)

sharifah....
roti pun ok apa...eh, knp tak buat roti yg salut bread crumb tu...sedap taw...hehehhe

aizamia3 berkata...

nampak sedap.. tapi sayang belum mampu makan dengan sempurna, manakan tidak.. kerap muntah..

azian berkata...

aizamia3...
alahaiiii...siannya dia...takpe2...nnt dah ok boleh mkn ek...

ainnoraini berkata...

hari kak ain makan biskut jer dgn air milo...ni dah terasa lapar...

azian berkata...

kak ain...
sekut dok cukup kak...hehehhe...
nasi lemak baru tahan sampai tghr...heheheh....alahaiii....nasi lemakkkk????sy mcm teringin plak nak mkn nasik lemak kakk...huhuhu

mummy rozie berkata...

Mee goreng. Beli pulak tu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sarapan air kosong jek yan..lum mkn lg.mintak sikit

munna berkata...

aiseh arini...tak sempat pun nak sarap Yan.... makan terus utk lunch je ni ha

kakchik@ella berkata...

KC mkn sekeping roti gandum + sambal bilis.

azian berkata...

mummy rozie...
salam kenal...sy suka jugak mee goreng...tp kl buat sendiri mesti lagik sedap kan mummy?hehehe

kak lydia...
air kosong aje???/aishhhh...ye ke nihhh????heheheheh

kak munna...
jgn skip bfest taw...penting tu sarapan....nak kurus tak???heheheh

kakchik...
bagus2...roti yg berkhasiat tuhhh...hehehehe

Muna berkata...

macam berjanji.... kak Muna pun buat nasi goreng :)

azian berkata...

hehehehe...kak muna...addehhhh....kang esok kl kita janji kang lg abissss laaa sy...sy bukan ngeti masak2 cam akak nihhh...huhuhu