Khamis, 20 Oktober 2011

Sarapan Roti Paling Mudah



selamat pagi semua
hah, semalam kan ramai yg sarapan dgn roti
roti mmg paling mudah kan
kalau aku suka makan roti jugak
tapi buat sandwich
alah, macam roti azian tu hah



bahan-bahannya, sandwich ayam ayamas (ade mcm2 jenis taw....sedap2 semuanya), salad, timun, tomato, sos, mayonis
susun ikut suka ye bahan2 tersebut
tapi sandwich ayam tu kene goreng dulu
sandwich ayam ni mcm fillet ayam



ok, sebenarnya baru2 ni aku ade join satu program untuk menurunkan berat badan
nanti aku citer , dia ala2 mcm the biggest loser....
minggu depan masuk fasa kedua
ye laaa, org2 obes macam aku ni mmg wajib masuk
hehehhehe

addehhhh....terjumpa rakan sekerjaaaaaaaaa laaaaaaa.....hehehehhehe

24 ulasan:

ikatankasihku berkata...

menu simple macam ni, tapi dah macam kat restoran dah azian buat..terbaiklah!

Sharifah Nadzarah berkata...

nampak sedap jer roti azian tu...
wah yan dan berazam nak kuruskanbadan ker...nnti syer tips nya ye..kita pon dah kira obes gak ni..huhuhu

kakchik@ella berkata...

KC pun dah ternaik sejak ber open house lepas raya ni. Mahu turunkan 2 kg ... susahnyaaaaa .. Hihi.

azian berkata...

ikatankasihku...
iskkk...mana ade cam restoren kak...biasa2 aje laaa....heheheh...

sharifah..
nak kurus utk jaga kesihatan...umur dah makin naik...nak mkn pun kene jaga jugak...addehhh...camne laaaa nak mkn yg kukus2 je ni hah...heheheh

kakchik...
akak dah kurus laaaa.....amik laaa kg dr sy ni kak...heheheh

ainnoraini berkata...

kak ain belum lagi sarapan ni...
mesti sedap tu...

Pia berkata...

"salam azian,akk ni hari2 sarapan roti jer...program apa ko join tu share ler jgn lupa kasi tip2 nk turunkn kilo tu yer...hehhe.."

azian berkata...

kak ain...
laaa...ye ke kak...g bekfes dulu g...nak mkn dgn sy ni kang, dah bukan masa bekfes plak...heheheh

kak pia...
akak, bukan ke akak kurus???heheheh....ok, nnt sy update pasal program tu...

Norhafiza berkata...

hehe No baru je sarapan roti 1roll ngan teh seteguk amik anak punya hehe..

mm sebenarnya mmg No tengah diet tp terpeknen la pulak so..bertahan je la dlu hehe..dlu berat No mencecah 70.2 tau..skang dh 61.5..

oo azian duk jengka ek..xde kwn2 org klate ke? leh mintak tolong ngan dorang time dorg balik sana..No memang xgalak main pos2 ni..silap haribulan, sampainya barang tu dh hampir basi..klo kek/biskut takpe main pos2 ni..

Kakzakie berkata...

Kakak pun boleh katakan kalau seminggu tu adalah sehari-dua sarapan lain - selalunya roti kosong je..

Eh... yg turun berat badan kakak pun minat juga Yan. Ada kat JB tak?

azian berkata...

no...
sy kan mmg nak kurus...sbb hubby sy 46kg aje...binik dia double....terlebih lebih....hehehehhe

alah, murtabak tu...nampak gayanya kene g kelate dulu laa ek....ade kawan yg balik kelate tiap2 minggu tp sogan laa plak nak ngirimnya...heheheh

azian berkata...

kak zakie...
sy pun selalu gak sarapan roti...senang kan kak...

sy nak g KL hr ahad, ingat kl takde plan mana2 nak balik johor terus lepas g umah kakcik...tapi plan kami ni kan selalu jek berubah ubah...heheheh....akak kan cuti, meh lee ke sini plakk...kl kami balik johor kami bgtau...

makdara TERdiva berkata...

wauuuu azian..leh sharing2 ilmu nak kurus tu kat sini yer..

i pun kategori gebu-gebas ni..sob..sob..

azian berkata...

MDT...
hehhehe...ye ke????ok2...nnt sy sharekan ye...

Lina berkata...

ohhh ada program turunkan berat badan ker bagus tu...ni yg sape dpt turun berat paling byk dpt hadiah wang tunai tu ker sbb ada dpt pamplet pasal tu

apa pun gud luck yer

meriahceria berkata...

macam aku masuk jugak je azian..hahahah

azian berkata...

lina...
heheheh...ntah laa..asalkan dapat turnkan berat bdn byk2 pun dah alhamdulilah laa...heheh

meriahceria...
alamakkkkk....u kurus ke gumuks mcm i????hehehehhe

DrSinga berkata...

GUDLUCK BEB!!!!
:)

azi berkata...

Azian..
bagilah kat akak tip untuk turunkan berat badan sama....yg. penting tip tu tak melaparkan perut..he..he..

azian berkata...

doc...
heheh...tq...

kak azi...
addehhh...nok jugok??/heheheh...akak dah cantik kurus selim melim kak...(ikhlas nihhh)

Zie berkata...

hahahahaa.....tak sangka betul laa...satu kampus pulak kan akak..


akak obes ke? tak nampaaaaaaaakkkkk pun mana obes nye? tang mana kah itu??


pe2 pun, the very best of luck akak..nanti zie mintak sain akak eh bile akak menang..*wink wink*

munna berkata...

WAH.. BIGGEST LOSER... TAPI yAN MMG DAH KURUS BERBANDING MASA JUMPA PERTAMA DULU

miloais berkata...

sarapan pagi iols roti jugak...
roti canai!

adehhhhhhh!~ manalah tak gemuk kan???

azian berkata...

zie...
abiss laa zie...pecah rahsia akak ade blog...heheheh...ye laa, akak obes...harap2 next week dah start training dgn lecturer sport rec tu hah...skrang ni tgh tunggu diorang je laa...heheheh...nak sain ek....heheheh


kak munna...
ye ke kak??/addehhh...mcm makin gumukss la kak...heheheh

iols...
addehhhh...manyak kolesterol tuhhhh...huhuhuhu

Ati Masrif berkata...

ini dah bagusss..

nanti share dgn kita menu2
utk diet for bfst, lunch n dinner
nak gak cari kelainan :)