Selasa, 25 Oktober 2011

Gathering Blogger Di Rumah Kakcik

alahaiiiii.....
baru nak update pasal perjumpaan kawan2 blog kat umah kakcik...
org lain mesti dah lama dah update
hehehehehhe

sgt seronok taw...
dapat jumpa dgn ramai kawan2
selama ni hanya berbalas komen aje di alam maya
bila dapat
mcm kelu lidah ni nak berkata kata (ayat tak agak2,heheheh)
malu pun ade gak
sbb, ade tu tegur, ni azian ye,
addehhhh....
malu laaa sbb aku ni tak cam plak ngupe blogger2 ni hah...
addoiiii
apa2 pun kamu semua buat saya sgt happy!!!




ni laa yg datang memeriahkan suasana di rumah kakcik
walaupun aku sesat ntah sampai ke mana ntah....sampai ke setapak....
mujur jumpa sorang brother ni ade GPS...
alhamdulilah...sampai jugak kat umah kakcik
mula2 sekalik aku dah perasan daddy ziyyad
hehheheh



aku bawak 3 bijik kek coklat kukus...
saje bawak lebih sbb nak bagi kat bujal nnt



masa dlm keta lg muaz dah sibuk nak mkn...sbb dia cakap lapar...sian anak ummi
tapi dia makan timun nasi lemak autie marina monroe jekkk



aku ingatkan daddy ziyyad lebih gagah perkasa dari bujal...ngupe2nya.....
bujal lagi macho dan bergaya
(doc, ni ayat2 nak amik hati bujal je taw....ekekekekke)



gambar paling mantoppppppppp....i likeeeeee
korang tau tak????
mesti tak tauuuu....
mmg rasa cam retis gituuuuu (artis gitu)
hahahhahahahaha
kakchik dgn MDT , both sgt diva....
anak2 dah beso2 dah diorang ni tapi menten jekkk
cam 20 lebih jek aku nengok....
rasa tua plakkk aku...huhuhu




kakcik, selaku tuan rumah, azian, azeeda, kak ainnoraini, kak ina



uncle gedek paling glemer kot hr tu...hehehhe...



ni laa gadis bunga yg sgt comel.....
aku ni mmg tak kenal dia...
tapi bila ade org dok panggil2 dia GB, GB, GB.....
laaaa.....ni kee gadis bunga...hehehhe
manis je kan orgnya....
(macam azian jugak manis....hahahahhahahahaha, perasan jekkk)
di belakang tu nampak tak???
tu laa aiman, anak kakchik
nampak tak ade kepala budak tuhh....
tu laa muiz...
abah yg dokong dia



kak ati masrif, doc h4ni3, azian dan kakcik
ati masrif - dia dtg jua walaupun byk dugaan yg ditempuhi....
doc h4ni3, dia sgt comellll....


merasa amik gambo dgn model hr tu taw...kak ainnoraini ni kan, cantik betul laaa.....
suka tgok muka akak ni...hehehhe
serius kak....
mmg boleh jadik model...
heheheheh
apa rahsia awet muda????


hahhh...yg ni pun boleh jadik model....
haipppp....ade laaaa....
hehehhehe
korang tau tak,
masa aku datang, nak menjerit jek kami bila dapat jumpa...hehehhehe

kak azie azah mmg best laaa....
merangkap tuan umah jugak...siap pakai apron dgn selipar ungu....

hari ini saya cuti
saya nak kemas umah dan dapur yg berkecah kecah ni
kan ade majlis kawen umah jiran saya
automatisnya umah sy pun mcm buat kenduri kawen
pastu sy terus gerak g KL hr ahad tu, mana sempat nak kemas umah
muiz aku hantar kat umah kak da....kl ade dia, mmg tak leh kemas laaaa aku

apa2 pun, perjumpaan dgn kawan2 blogger tu mmg sgt seronokkkkkk
terima kasih pada kakcik, kak azie azah, kawan2 yg dtg bawak makanan yg sedap2...
dan yg paling penting...

thanks to my hubby sbb bawak aku sampai ke rumah kakcik
dan jaga muiz sepanjang aku sibuk dok amik gambo dgn kawan2 blogger
sehingga aku lupa nak amik gambo muiz yg comot mkn apa ntah...
sbb dia dgn abah dia jek...then bila nampak aku, nangis!!!!
huhuhuhu

walaupun jumpa hanya sekejap tapi amat bermakna buat diri ku....

semoga berjumpa lagi...insyaALLAH

p/s sy nak g klinik ni, muaz demam plak, pastu nak g jabatan perhilitan, ade odc haiwan kat situ, arnab saya sakit....nnt sy update dan letak link kawan2 ye....

39 ulasan:

Zie berkata...

lupa nk suh akak kem salam kat kak gb, ngan kawan2 maya lain..akak buleh bukak tempahan kek ni..nmpk best semuaaa

kakcik berkata...

Yan... tak puas rasanya kita berjumpa, kan? Bila2 nanti kita jumpa lagi, ya. :)

ikatankasihku berkata...

dah tengok dah tadi gambar2 ni...ingat salah orang, tgk2 betul azian..sebab nampak gero azian tu..bujal pon ada..noraini pun...bestlah jumpa ramai2 mcm ni...

kakchik@ella berkata...

Auwwww .. ada KC kat situ. Terharu. Azian adalah salah seorang blogger yg KC nak jumpa sbb sgt2 mesra di alam maya. Bila mata bertentang mata .. Alahai .. sama karekter .. peramah sungguh!!

Nak lagi .. nak lagi .. Nak jumpa lagi boleh?

miloais berkata...

best banget dapat gader2...
iols ada hal that sunday
tu yg tak dapat datang

nak kek plsssssss!~
ekekekek

moga muaz cepat sembuh ye...
kesian kat heols!

Daddy Ziyyad berkata...

Hahahhaa...dari kejauhan saya dah nampak awak datang dgn husband...:)

Bujal memang macho! ekekekekeke

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wahh sonoknyer...dpt jmp KC laktu..wah bujal nmpk sungguh tinggi

Aku Ibu Muda berkata...

tak sempat kita nk berkenal2an...huhuu

Kakzakie berkata...

Kalau Yan nak tahu kakak menyusuri semua blogger yg dtg rumah kakcik sebab nak tengok gambar jadilah. Kakak dapat rasa memang seronok sakan...

munna berkata...

meriahnya...tgk gambar je dah tahu mmg happening majlis tu....

makdara TERdiva berkata...

saya seronok dpt jumpa azian..rasa berjumpa kawan lama..haha!

padahal baru jer jumpa kan.. :)

bujal X berkata...

kek tu cadangnya nak kongsi la dengan member pejabat.sebab macam banyak sangat.sekali makan sepotong terus rasa tak jadi kongsi.keh keh~~benda sedap kena makan sendiri!

ainnoraini berkata...

ayooo..ayat azian tu bikin kak boleh fengsannnn...malu..malu bile org bace tu...

ke sajer jer..nak suruh kak ain belanja ye...no hal punya ckp jer...

mmg seronok dan meriahkan hari tu..kalau ade rezeki boleh kite berkumpul ramai2 mcm tu lagi kann..

KuNanGKuNanG berkata...

amboi meriahnye..semua posing sakan ye..:)

luahfikiran berkata...

SALAM,
COKELAT CAKE TU BEST. TAPI HARI TU, TAK SEMPAT NAK RASA. BAWA LAGI KAT BBB NANTI. SALAM PADA SUAMI

Ati Masrif berkata...

kak ati sempatlah rasa kek azian
tu dah nak habis tgl 2 jek
sedap sgt walaupun di kukus
leh ambil tempahan dah ni :)

Acik Erna berkata...

Azian...dari gambar pun acik dah rasa seronok..dalam ramai2 tu acik pernah jumpa azieazah je.
memang semuanya nampak muda dan comel2 azian..malu jugak kalau acik turut serta..

h4ni3 berkata...

comel??? kihkih
mcm tak sesoaii jer.. ;)

papepun, thanx azian sudi tegur saya hari tu. kalau tak, memang kompem tak perasan. maklum ler anak dah start melalak, maknye pun tetiba jadi kalut. haha! hope to see u again some other time!

azi berkata...

Azian..
akak tumpang seronok bila tengok gambar2 yang yan ambik...semuanya nampak happy...akak pun teringin nak jumpa Ainnoraini jugak...nak tanya rahsia awet mudanya....Yan pun nampak manis aje...:)

kasihibu berkata...

kek coklat tu sangatlah best
ini rupanya tuan punya nya..;p

Pia berkata...

"hati akk ni meronta2 nak join,tp suami akk ada hal..insyaallah len kali mesti boleh jumpa..nk sgt jumpa kwn2 yg sllu 'jumpa' di alam maya ni jer.."

gedek! berkata...

Seronok gila kan?

speechless dan bersejarah

(Tu first time uncle pegi gathering macam tu tau)

nyanyisunyi berkata...

ler....nape nama akak jd kak ina...sampai hati sob sob...dah lah akak memang kurang ckp sbb ada mslh sikit aritu..heheh..apa2 pun memang best sgt2 dpt together2 kan...

roslaini saad berkata...

laaa...saya dok dengar dan baca orang cakap pasal Azian dari Jengka...heheheh tulaa pasal tak bertanya....ini rupa orangnya....

lieynanilaz berkata...

nampak meriah majlis ni...dapat tengok gambar pun jadilah...jeles!!

azian berkata...

zie...
akak mmg amik tempahan tapi kecik2 aje laa....selalu jugak bawak g opis kl akak masak2 sbb hubby akak tak suka makan sgt laa...(bini dia yg lebih2 nak masak, sbb tu obesss...huhuhu)

kakcik...
tu laa pasaiiiii...nak mkn hati pun tak tenteram sbb takut tak sempat ngamik gambo...huhuhu


ikatan kasihku...
knp????tak percaya ke????nnt kita wat kat melaka plak ek???hehehhe

azian berkata...

kakchik...
best laa dapat jumpa akak...awet muda betulll laaaa akak dgn MDT tu...jeles ai taw...hehhehe...

iols....
nak kek ke???meh laa dtg jengka....heheheh...ruginyaaaaa...kl tak boleh jumpa akak kan...hehehhe

doc...
hahahahhaha...sy buat tak nampak jek mula2 sbb segan laa acik...heheheh...bujal tu mcm pemain ragbi kan???ekekekeke

azian berkata...

kak lydia...
rugiiii ooooo kl tak g....hehehehhehe


aku ibu muda...
tu laaa kannnnnn....alahaiiiii...ntah bilaa laa nak jumpa dj wani ni lagikkk...rugi2...

kak zakie...
mmg seronok sakan sampai lupa ade anak dua org dgn laki....hahhahaha...dok sibuk bergambo jekkkk...heheheh

azian berkata...

kak munna...
rugi taw tak pg...heheheh...mmg happening habisss.......

MDT...
tu la kan...heheheh
suka tak gambo kita 3 org tu...????heheheh....

bujal...
ko niiiii....takpe2...niat pun dah dapat pahala...mujur ko tak bg lagik kan.....alah, kek tu biasa2 aje laaa....

azian berkata...

kak ain...
tak laaa...betul laa sy cakap tu...alah, sy bukan nak mintak akak belanja, tapi kl akak nak belanja, akak kene dtg jengka laa....hehehhehe....akak mmg cantikkk....suke suke suke....

kunang2...
mmg posing tak hengat donia tawwww,,,,,seronokkkk

Dato'...
lepas ni kat BBB plak ek?kl tiada aral mesti kami dtg lagi...hehehhe

azian berkata...

ati masrif...
akak, alhamdulilah dapat dtg jugak kan...kl tak mesti tak dapat jumpa kita...seronok dapat jumpa akak dan yg lain2...

acik erna...
hehehhe...tu laa pasaiii....mmg seronok....

doc h4ni3,
doc mmg comel laaaa....tak dapat dinafikan lagikkkk...heheheh

azian berkata...

kak azi...
heheheheh...kak ain tu mmg muda jekkk tgok...mcm sy plak yg lagi tua dr dia kak...nnt kita jumpa ek, cakap kat dia sekalik...hehehe

kasihibu...
alahaiiii...kek sy tak sebrapa...cuma di kukus dgn penuh kasih syg...xoxo

kak pia...
rugi2 tak dtg...ekekekekek...takpe kak, len kalik kak ek...

azian berkata...

uncle!!!!!
uncle mmg ohsem...heheheh....tak tahan gambo yg muka tak senyum tu hah....hehehhe

nyanyisunyi...
adddehhhhhh...kak!!!!sory2...akak edit semula....sy ni main tulis jek nama yg terlintas...huhuhu...akak mmg nampak pendiam, sy jadik segan lak nak tegur2....huhuhu

azian berkata...

roslaini...
cikgu...tak sempat kita nak jumpa ye...apa2 pun alhamdulilah sampai jugakkkk...

lieynalinaz....
mmg best taw.....seronokkkkk....heheheh

Lina berkata...

nampak meriah dan sronok...inilah salah satu kelebihan berblog...dpt kenalan baru n mengeratkan lg silaturrahim

Ati Masrif berkata...

salam azian,

takde n3 baru ke...

samolah kito..malas lah

sebenarnya kak ati nak minta tolonggg
boleh ke tak ..tak tau le...

emm...

emm...

kak ati nak minta resepi kek
kukus hari tu...

bolehh..? ke rahsia..?
nak kena cepat coz nak buat
utk majlis belia hari sabtu ni
boleh takkkk?

TQVM..inadvance ^____________~

shahdiana berkata...

bestnya jumpa2 camni...

Citarasa Rinduan berkata...

NILAH ENTRY YANG KAK AYU TUNGGU2............
SANGAT teruja yannnn...

ko mmg sangat glem tau...
depa semua kenal ko..
termasuklah hero ko tu...

gadisBunga™ berkata...

tak sangka dah setahun kite kenal bersua muka kan? :D