Khamis, 12 Januari 2012

Seperti terlepas beban yg di galas....

Baru sebentar tadi saya telah ke rumah cik T
sy mintak dia pulangkan semua brg2 muaz yg ade di rumahnya kerana dia sudah tidak lagi menjaga muaz
saya terus menangis sebab sedih dan sgt sebak
saya mmg tidak dapat menahan perasaan ini
sehinggakan ketika sedang menaip ni pun, keybod seperti samar2 je dari pandangan mata

saya katakan kepadanya sy anggap dia seperti mak saya sendiri, kenapa dia buat sy begini
saya katakan padanya saya dah minta maaf tapi seolah olah cik T tak maafkan saya

dia senyum. dia bersahaja

dia cakap, dia dah tua dan dia kecik hati dgn kata2, dia anggap muaz pun macam cucu dia sendiri, dia tak sangka sy akan tanya seperti itu...

"bukan kah saya dah mintak maaf pada cik T, tapi cik T buat saje jek....sedih taw saya...cik T tau kan masa tu saya nak pergi penang (alah, yg g kursus sambil jumpa kak dinas...hheheheh)...cik T tak fikir ke mana saya nak letak muaz masa tu, cik T menyusahkan hidup saya...."

saya bercakap mcm agak kasar jugak dgn nada yg tersekat sekat...saya nak luahkan semuanya yg terbuku di hati nih...tapi....tak semuanya saya dapat luahkan sebab saya dah tak boleh nak cakap lagi...cik T saje jekkk...macam org takde perasaan...macam lawak sgt muka aku ni kalau nangis...aku pun terus blah...balik umah, siap2 g kije....


huhuhuhuhu.....

baru jek nak cakap..."saya tak nak cakap dgn cik T lagi, nanti kalau saya cakap, cik T kecik hati plak..."

heheheheh....

Ok laa...malas dah nak fikir2 lagik nihhh....sakit kepala taw...dah laa baru dapat MC 2 hr...pening2....adoyaiiii....jom laa ke kelas....

14 ulasan:

ummiarissa berkata...

rasa lepas satu beban ye Yan...eloknya gitulah..bersemuka begitu baru puas...sabarlah ada hikmah disebalik kejadian ini...saya tahu Yan seorang yang baik..

kakcik berkata...

Buang yang berat, ambil yang ringan. :)

~K Ham~ berkata...

Azian...anda berjaya menghadapi dugaan ini...tahniah..buka buku baru..

AzeedA berkata...

Salam kenal Yan.. :)
akak assume Yan muda dari akak ye
dari 'pembacaan' akak yg singkat ni, akak rasa Yan dh cuba tangani isu ni dgn cara yg paling baik. mcm kata kak azie, yg penting dh mintak maaf. akak dah alami pengasuh yg gitu. kadang2 anak kita tu nak cakap dia lapar lagi tapi lain yg keluar dari mulutnye. it's hard to please everyone dear.. insya Allah yg benar tu akan ditunjukkan sooner or later.. berdoa & bersangka baik ye!

Daddy Ziyyad berkata...

Baru baca kisah jiran u cik T tu...

Macam ni lah, ni just my opinion..sebab selama ni u baik/rapat dgn dia/keluarganya..

-minta maaf lagi sekali. Kalau dia tetap muncung/ego, pedulikan. Sebab tak dapat rahmat andai putuskan hubungan jiran, ni yg saya baca dari hadis rasul SAW kalau tak silap..so at least u dah cuba nak jernihkan hubungan, Insya Allah, tuhan tahu niat u..

Pia berkata...

"yan..sian ko..nanti jadi mcm akak ni tak bertegur dgn jiran sebelah..eh pasal cik t tu...dia org tua kan..biasa lah tu org pangkat mak2 kita ni mudah terasa,kecik ati...org ngasuh budak ni pantang kalau tanya dia..soklan sensitif mcm tu..dia dah salah anggap ingat yan pikir dia tak bagi ank yan makan lak..lg satu budak pun kena faham gak..time kita nak suruh makan dia tk nak...kenyang..tup2 bila balik rumah lapar lak..itu bukan salah pengasuh...akak cakap dari pengalaman jer..azian,jgn marah akak lak yer...nanti putus kawan lak kita...sori yer kalau akak salah cakap..."

munna berkata...

aduhai... sabar je lah Yan... pengasuh baru muaz macamana ok tak?

luahfikiran ... mari kita berkata...

SALAM,
LF fahami. Pasti ada hikmah atas apa yg berlaku. Apapun hubungan silaturrahim terus dipelihara. Terus bertenang

Ros berkata...

Salam Azian,

Bersabar ja lah ya Azian....orang tua2 ni memang macam tu lah..depa ni mudah cepat terasa...

Lepas ni,bila Azian terjumpa ngan dia,Azian buat lah macam biasa ,tegur dia macam biasa.. insyaallah dia akan ok balik.kalau dia tak mau maaf kan Azian,yang tu dia dengan tuhan...

Dinas Aldi berkata...

Takpalah Yan, pasti ada hikmah di sebalik apa yg dah berlaku tu. Bukak buku baru naa :)

Alin Marlini berkata...

SABARLAH YAN..ADA HIKMAHNYE TU NANTI

azi berkata...

Salam Yan..
Tak sangkakan , tahun baru ..ada pulak perkara baru yang datang...dan yang datang tu...perkara yang kita tak nak ianya terjadi...
sabarlah Yan..semua yang berlaku mesti ada hikmahnya...

ainnoraini berkata...

Sabar ye yan...
Biasa la manusia kan.. Kadang2 mudah terasa... Buatbtak tahu jer pastu buat mcm biasa jer...

kakchik@ella berkata...

Pada KC kan Yan, bila dah terlalu rapat mcm ni la jadinya, terlalu sensitif to each other.

Yan dont worry, InsyaAllah satu hari nanti yang keruh pasti akan jadi jernih.