Khamis, 26 Januari 2012

Restoren Malay Village



ketika bermalam di rumah kakak iparku di majidee,
kami makan kat luar berdua ajek....
diorang kat umah masak2 utk majlis hr esok belah lelaki plak
(boleh tak adik ipar macam ni???failed!!!!)



sebenarnya nak makan kat grand strait view tapi....
tgok dr tepi jalan parking penuh...
may b sbb raya cina...
takpe laa, len kalik aje...
jadik, pusing punya pusing kat jalan kolam air nampak plak kedai makan ni
tu yg benti singgah


ni masa nak bayar yek...heheheh



pintu masuk



suasana dlm restoren ni mmg best
nak makan candle light dinner boleh, ade air cond boleh, nak santai2 boleh...ade mcm2 tempat mengikut citarasa kita laaa


kami makan kat air cond semula jadik...
hehehehhe, makan kat luar, ade pokok2, ade lampu2....(dah kalau takde lampu gelap laaa yan oiiiii!!!!)



hubby makan nasi goreng cina



aku makan ciken chop tp salut nestum ayamnya



ikan siakap 3 rasa
(hubby cakap aku masak lagik sedap, kembang japppp)



crab siew mai

dlm byk2 makanan ni, paling sy suka ialah crab siew mai....
menu lain, biasa2 aje ....
tp sbb tempat cantik kan...boleh laa....semuanya

rm66(termasuk air jus nanas dan teh panas)

ketahuilahhhh, tak habis makan....hubby cakap salah order...heheheheh

14 ulasan:

kakchik@ella berkata...

memang kembang bila asben ckp kita masak lagi sedap, kan yan kan. hihihi.

Sharifah Nadzarah berkata...

emm..kita tak penah lagi kat sini..nanti2lah try..

munna berkata...

pandai en asben ambil hati yan....

miloais milo berkata...

best kan bila masakan kita di puji...
konpem lepas ni lagi gigih Yan memasak!

Lina berkata...

sebenarnya kdg2 apa yg kita mkn kat kedai bila masak kat rumah lg sedap...emmm mahal jg ye utk 2 org mkn

Citarasa Rinduan berkata...

ehemmmmmmmmmmmmmmmm

berdua jer eik??

Azian Elias berkata...

wahh..makan berdua tapi banyak food yang diorder tu..

Kakzakie berkata...

Yan balik JB kerja makan-makan je ye? Melampau betul tak tolong in-law dia. Dahlah yg hero kecik dua-dua kena tinggal... tak patut betul:)

gadisBunga berkata...

eh jap.

i've been there last month lah! :D

azian berkata...

kakchik...
hehehhehe...tau takpe...

sharifah...
makanan biasa2 aje tp tempatnya cantik...kite suke...

kakmunna...
sape tak syg bini...hehhehe

azian berkata...

iols...
kak, tak kene puji pun gigih jugakkk...heheheh

lina...
kami kan kl mkn berdua mmg selalunya habis lebih 60...tekak apa laa ek...hehehhe

kak ayu....
berdua lebih baik...hehhehe

azian berkata...

kak yan...
nafsuuuuuuu...hehehheh...tu laa...hubby ckp mcm salah order jekkk...hehehh

kakzakie...
bagi laaa peluang kakkkkkkk....hehehhehe...selama ni ber 4 kannn...hehhehe...kang kl ber 5 nanti lagikkk laaaa....hehehhe

GB...
really?????hehehhe....

ikatankasihku berkata...

sila kembang yan, bila hubby dah puji2 tu..hihihi

Papa-NtiQ berkata...

Hi Azian...saya baru jer upload pics kat blog semalam masa makan ngan famili kat Malay Village nih
Senang2 tu singgah la yer kat blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan,makan dan makan 100%...tak de topik lain :)
Owh dan jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ