Selasa, 20 September 2011

bukan open house....


pertama sekali mohon maaf laaa....
sibuk laaa azian...huhuhu
sampai lupa kat blog ku ini...
ni budak2 tgh periksa, lagi laaaa.... double huhuhu
baru2 ni...(mcm dah lama dah...hehehe)
azian ade buat makan2 kat umah...
hubby panggil kawan2 dan peneroka kat sini dtg umah
kami mmg tak buat open house, tapi ni diorang yg nak dtg...
so, azian pun ajak laa kawan azian sekalik dtg...




family kami....




kak zakie....tgok laa anak angkat akak ni hah...heheheh



muiz dan ummi


mana yg sempat je laa sy masak....saya cuti pada hr tersebut...kl tak...mmg laaa tak sempat....



dia ni mmg rajin kat dapur dan kat tempat2 mcm nih ye...hehehhe...



biasa laa...tokey kek mesti buat kek nihhh....hehehhe



muffin biasa tapi sy letak blueberry filling dlmnya....


muffin chocolate....muaz laa yg tabur kat atas tuh...hehehe



fettucine carbonara


mee goreng kasih syg...kak lydia...hampunnnn kak....



ok, kek tingkat 1 dan 2 di beli ye...heheheh



ni pun beli gakkkk....tak daya akuuu nak bakaq...



makaroni bakar....



dadih perisa oren tapi kan...mcm tak jadi kooo....huhuhu

ok...laksa, i tak sempat laa nak snap gambonya....

p/s sedang kira2 nama pemenang utk waffle maker dan casserole...sabooooo...hehehhe

23 ulasan:

Sharifah Nadzarah berkata...

kalau tgok makanan kat umah azian ni..mmg gerammmmmmm...

ikatankasihku berkata...

wah meriah nyer dgn makanan...tema silver cantiknyer

ummiarissa berkata...

ala...bestnya....kalau macam ni punya makanan,tak berenti saya berulang makan ni...semua nak rasa...

Daddy Ziyyad berkata...

Ingatkan dah lupa password blog..ekekekekke

Tu yg best pasal Syawal..makan dan makaaaaaaaaaaaaaan..haha..

sebut pasal makan, saya nak ajak kawan2 blog berjumpa...boleh pergi ke entri saya hari ini utk keterangan lanjut..:P

munna berkata...

wah!... bestnya penuh meja

munna berkata...

terliur dgn macaroni bakar tu....

ainnoraini berkata...

macam2 ade..kalau kak ain ni jiran azian..tak dijemput pun kak ain dtg jer...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wahh buat mkn2..syok nyer.klu dekat ko tak ajak pun akak dtg yan.semata2 nak mkn mee kasih sayang yan tu..huwaaaa akak rasa akak sayang ko yan, apasal susah sgt nk dpt mee tu ek?haha

azian berkata...

sharifah...
apa yg nak di geramkan tuhhh????heheheh

ikatankasihku...
hehehhe...baju u pun cantik jugak apa....baju raya semua org cantik2 pada saya...heheheh

ummiarissa...
eh, mmg kene berulang makan nih...sbb tu sy aje je hidang macam2, baru boleh duduk lama2 nak menyembang...hehehe

Lina berkata...

sedapnyer fettucine carbonara tu...nanti bg resepi ek azian

azian berkata...

doc...
hamboiii...kan main lagik cakap sy lupa pasword...ekekekek...agak jugak laaa....huhuhu
ok, dah komen dah ek...hehehe

kak munna...
bila nak dtg umah ni???bgtau awal2 ek...hehehe

kak ain...
jiran apa laa sy ni kl buat mkn2 tak jemput jiran, mesti jemput punya laaaa...heheheh

azian berkata...

kak lydia...
alolololololo....adddduhaiiii...cam ne ek????addehhhh

lina...
sy pernah bg resipinya dulu...cuba cari...heehhe...

miloais berkata...

banyak juadahnya Yan...

dan juga menyelerakan...!
iols paling suker fettucine carbonara

ekceli - apa2 pasta pun iol suker...
heheheheh

fazrulnoor berkata...

datang beraya...wahhhhh..kalau mmg plann buat open house x tau la mcmane ek..lagi meriah kot makanan :)

Ijah EmoTemo berkata...

ngeeee byk nya makanan!! best best!

Haniza Yazid berkata...

sedapnye... :)

Pia berkata...

"itulah azian..tetamu yg dtg kenalah di hidang kan sesuatu yg istimewa..nak2 pulak air tgn sendiri..tukang masak hebat ko ni azian.."

Citarasa Rinduan berkata...

yan....
k,ayu datang nie..
aduh..
bila lama tak singgah sini, kenalah kak ayu sekodeng entry lama yan..

hahhahahah..

yan, ko sajer eik, pi umah CMG lepas tu tanyang pic makanan..
ku perhatikan makanan dirumah terbukamu amat menyedapkan.
ko mmg klas dik.

Kamsiah berkata...

salam kenal tuan rumah
bestnya kalau kita berjiran hehe

Yan berkata...

macam2 tu yan.

azian berkata...

iols...
kak...hehehe...meh dtg umah sy...heheh

fazrulnoor...
akak mmg suka memasak, kl buat open house takut ramai sgt yg dtg...tak larat aci....huhuhu

ijah emo temo,
byk laa baru best...hehehhe

azian berkata...

haniza yazid...
nampak aje sedap kot...heheheh

kak pia...
segan sy kak...akak lagikkk hebat memasak dr sy...heheheh


kak ayu...
huhuhu....dah laaa rugi tak dapat jumpa akak...huhuhuhu

azian berkata...

kamsiah...
hehehhe...kl awak jiran sy, boleh laa tukar2 pinggan selalu....

kak yan...
heheheh, tu la kak...mcm2 laa br best...nnt org duk umah kita lama2 sikit...heheheh