Selasa, 27 September 2011

Sekitar majlis makan-makan...

ingat lagi tak masa saya buat makan2 kat umah hari tu???
ade kawan2 saya yg tidak berkesempatan untuk datang
jadi, di sbbkan tak nak menghampakan mereka, sy ajak mereka dtg ke rumah lagi...
tapi....
kali ini saya jemput sekali students saya....4 kelas semuanya
100++ jugak laaa
saya pening kejap...
nak masak apa ek????




saya sediakan, mee kari, laksa, dan mee sup....
di sbbkan ramai, saya bagi2 waktu diorang dtg...
12-2ptg kelas 4C
2-5 siswi part 5B,C dan D
5-7ptg kawan2 kerja
8-10mlm siswa part 5B,C dan D




mee kari tu byk jugak yg cik T buat, 3/4 periuk sederhana besar...
habis tghr tu jugak...ade laa koret2 utk 4,5 org makan lagi...
saya pun tak sempat rasa...heheheh



kawan2 saya....



selain itu, sy buat jugak makaroni bakar, kek coklat, muffin, puding roti...
gambonya sy malas nak tepek, asyik bende sama je kan...hehehhe
lalat sgt byk...addehhhh...tak sukaaaaa....
lepas kul 5ptg, laksa 7bungkus dah habis...beli lagi 8bungkus...tak cukup jugak sampai mlm...huhuhu


part 4C...saya ajar mereka entomology



kawan2 saya lagi...



kawan2 saya jugak...
yaya dan adiknya mengajar kimia....
mmg ade kimia mereka nih...hehehe



diedit oleh student saya...BOB...cuba teka mana satu BOB???hehehhe



harus lah saya punya tiada di sini....hehehehe

mee 10kg pun tak cukup...nak buat lebih mmg tak sempat...
kelam kabut jugak walaupun ade yg tolong....
tq to norma dan kema yg tolong sy kat dapur dan
top upkan makanan masa majlis berjalan....
penat tapi seronok...


10 ulasan:

awein berkata...

wah yan lama betoi akak xjengah blog yan ..mengancam dgn makanan ni yg buat akak terliur ni....bila la dpt g umah yann tigin benar nak makan masakan yan. akak dlm puasa n lps raya xberapa sht...

azi berkata...

Salam Yan...
Rugilah akak sebab jauh yan, kalau dekat, sure akak dah terjah...he..he..nampak sedap semuanya....
Akak kagum dengan Yan, dengan anak2 kecik, sempat lagi Yan masak dengan jumlah yg.banyak ...yang tak tahan tu, Makaroni bakar...akak suka sangatt....:)

ikatankasihku berkata...

pergghh ramai gak yg dtg ek..makin murah lah rezeki awak ..:)

ainnoraini berkata...

mmg ramai tetamu tu...seronokkan bile buat makan2 mcm tu...walaupun penat sikit...

azian berkata...

kak awein...
alahai kak....sy pun busy gak ni...tp sbb ade yg sudi baca blog biasa2 aje sy ni, sbb tu sy gagahkan jugak buat entry, walaupun byk yg autopublish....huhuhu

azi...
kak,kl ikutkan hati, mmg laa penat, nak settlekan mcm2 kerja...tapi hubby yan tak suka sgt mkn kat luar...lg satu muaz suka mintak masak tu masak ni....jadik, secara otomatis, kene buat laaa jugak...hehehhe

azian berkata...

ikatankasihku...
rezeki yg ada pun dr Allah, kita kongsi laaa mana yg ade...hehehhe

ainnoraini...
kak, tu la kak...penat sgt....kejap ke depan kejap ke dapur, kejap kukus kek, panaskan kuah2....addehhhh...tp mmg seronok....hehehhe

Lina berkata...

kagum betul lar dgn azian bole handle open house cam tu...klu sy lar mmg mintak org lain yg masak huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

meriahnya...bob?pastinya yg encem kat depan sekali tu kan yan?

ishh teruk la yan ni.naper lak asing budak part 5 tu siswa dan siswi?sian pakwe dan makwe tak selera mkn sbb tak dtg sama..haha.gurau je yan.

rajin dancepat awak msk yan.klu akak?haishh terpengsan kot?

azian berkata...

lina...
bukan tak nak tempah tpi kl masak sendiri ni kan lain...masak dgn penuh kasih syg...heheheh

kak lydia...
umah sy kecik laaa...umah penolong pengurus sajorkk...heheheh...siswi tak leh dtg mlm, sbb takde transport...diorang hanya boleh dtg waktu siang...siswa ade moto, boleh dtg mlm...heheheheh...part 4 dgn part 5 tak nak dtg sekali...hehehesbb tu asing2...

munna berkata...

wah...meriahnya.. tapi seronok kan yan...walaupun letih