Khamis, 22 September 2011

Kuala Gandah



tentang entry WW semalam...
semasa cuti hari jumaat lepas, kami telah ke kuala gandah, lanchang
kat situ ade santuari gajah
masuk PERCUMA
ye PERCUMA
kene isi borong sikit laaa....heheheh.(my hubby yg buat....kami tunggu kat kereta jek)



sebelum pergi ke sini, aku dah bgtau pada muaz....
dia boleh bg makan gajah, naik gajah, mandi dgn gajah etc laaa
tapi muaz tak nak
dia nak pg KL Bird Park lagikkkk
addehhhh
oo...sy tak cerita lagik masa kami ke sana...sgt seronokkk....


bila sampai je sini, muaz laaa yg plaing xcited nak tgok gajah....
dia cakap...
"ummi, hidung gajah ni kelakar laaaa"
addehhhhh anak akuuuuuu!!!!
dia takut sbb belalai gajah tu mcm nak anu bontot dia....
tapi masa naik gajah ni, ok plak
dia kata, dia bukan takut tapi gajah tu ade bulu, dia geli...heheheh
lepas naik gajah, dia cakap...
"ummi, abang stedi jek naik gajah...."
hahahahahhaha


abah dgn muaz



org pg mandikan gajah, diorang ni main air kat sini jek...
muaz cakap takut lemas kl main air dalam2 sbb dia tak pandai berenang



org lain naik gajah dalam air, dia naik abah dia....
gasakkkk laaaaa
heheheheh

apa2 pun....pada sy seronok dtg sini
sbb...
muaz happy
dan...
PERCUMA laaaa
heheheheh

11 ulasan:

Rozita berkata...

mmg masih percuma lagi skrg ni.. isi borang tu sbb diorang nak buat survey berapa ramai pengunjung... lepas count semua.. pastu diorng cadang nak tambah fasiliti lain cam tiger area dan mcm2... dengar cite diorg nak ambik tiket sorang dalam belas2 rm jugak la pasni.. dengarnya rate bayaran tu pun dah dipersetujui... cuma tunggu masa je nak start..

ikatankasihku berkata...

seronoknya muaz..lama dah sy tak naik gajak, pakai kain cap gajah duduk ada lah.hehehe..

ikatankasihku berkata...

gajah..ki ki ki

Lina berkata...

alarrr bestnyer...ari tu ms pegi dah lewat...utk naik gajah n mandi dgn gajah dah tutup kaunter huhuhu xper len kali bole g lg hehe

azian berkata...

rozita...
ye ke???/addehhh...kene pg lagi sementara masih free...heheh...tapi kan rugi laaa...sy tak sempat nak tgok persembahan gajah tu...dtg lamabt...huhuhu

ikatankasihku...
heheheh...sy tak dapat naik gajah sbb dgn muiz...huhuhu

lina...
kene dtg lagi tuuu...pastu singgah umah akak....heheheheh...exit chenor ye....

bujal X berkata...

gajah tak bagi saya naik dia.nanti gajah sakit belakang.keh keh~

azi berkata...

Azian...
tak takut ke gajah tu mengamuk?..he.he..

azian berkata...

bujal...
a'ah... ye laaa tuh...mcm laaa bujal beso sgt...heheheh

azi...
kak, kl diaorang mengamuk, nak buat camne kak...sy mengamuk laa kat diorang plak...heheh

munna berkata...

kak munna dah berapa kali plan nak ke Kuala Gandah tapi asyik tak jadi je...

munna berkata...

ooo...nak kena byr ke lepas ni... nak kena pergi cepat2 ni...tapi skrg ni musim hujanlah pulak

azian berkata...

kak munna...
jom kita pg sama2 kak...heheheh...sy pun nak pg lg laaa sbb hr tu tak dapat nak tgok persembahan dia...huhuhu