Khamis, 21 April 2011

Adik Lelaki Datang Ke Rumah

disbbkan adik lelaki aku..(ye, satu2nya adik lelaki yg aku ade....) dtg ke rumah, so, petang tu aku g beli durian tapi durian kampung aje...dah nama pun durian kampung kan, so, rasa mcm la durian kampung...hehehehe...












pagi aku masak mee goreng je laa....(asyik2 mee goreng, dah tu jeyg cepat dan bahan pun ade....hehehe) pastu before g kije aku dah siap2 masak untuk tghr....



tapi bila hubby balik untuk bfast, aku plak lupa nak goreng mee utk dia, sbb mee yg aku goreng tu ade udang n sotong bagai, mmg dia tak leh nak mkn....tp aku dah siap masak ikan....nasi pun dah masak...so, dia mkn nasi dgn lauk ikan ni yg sepatutnya untuk lunch aje....






nampak gayanya kene masak lg sekor ikan nih...addehhh....




so...ni je yg berjaya di masak...tapi adik aku tak makan pun ikan tu sbb dia cakap tak pandai nak mkn byk2 lauk....hmmmmm....kl aku tau, malas aku masak....hehehehehhe







p/s resipi aku share len kalik yer...

16 ulasan:

ainnoraini berkata...

durian kalau kat umah kak ain kalau beli kene byk2 sebab anak2 semuanye suke makan buah tu...

bile beli kejap jer selesai tk sempat nak buat kuah durian ke ape ke...

Kakzakie berkata...

Tak kanlah durian kg nak jadi musang king pulak...

...Pls provides kakak your e-mail add. then kakak will e-mail the add. to you....

azian berkata...

kak ainoraini...
sy pun same kak...
hr tu beli 2bijik jek sbb dua bijik pun dah rm60...maheiiii!!!!

azian berkata...

kakzakie...
adoyaiiii...musang king tuuuuu...tak tahannnnn...
hehehhehe

wahida berkata...

salam sis, thanks drop by my blog n be my follower...dtg sini nak follow balik...

saya tadi dah tak dapat nak follow sis sebenarnya, sbb sis tak letak link..saya tak tau nak cari sis mcm mana, saya dpt ni pun sbb tgk sis ada komen dlm blog daddy ziyyad, ni yg terjah ni...

Daddy Ziyyad berkata...

hahaha..intro cerita durian...

ingatkan nak tunjuk kek durian ke..tempoyak ke...

eh, husband awak allergic udang ke?

azian berkata...

wahida...
yeke???patutlah i follow org reramai tp takde yg follow balik....huhuhu....mujur jumpa ek...tq singgah sini jugakkk

azian berkata...

doc...
heheheh...itro je pasei durian...hehehe...

doc...
dulu lepas spm hubby ade keje kat kian joo can factory (KJCF) kat jb....lepas kije kat situ dia allergic tak leh mkn seafood...(untung la kami, kl order seafood, sy dgn muaz je yg mkn...heehehehehheehh)

munna berkata...

aduhai..boleh pula adik azian tak reti makan banyak2 lauk...klu kak munna org dah masak bertambah selernya...ikan tu ikan jaket ke azian

miloais berkata...

salam azian...
thanks ye... menjengah ke blog iols tadi..

durian! sedapnyaaaaaaaaa!~
iols penggemar durian - tapi tak bleh makan banyak2 - kesihatan tak mengizinkan
even baru makan 3 ulas jahhh... iols dah pening2 kekdahnya!

Dinas Aldi berkata...

durian kampung la sodap!

azian berkata...

kak munna...
ikan selar buntung...yg selar besar2...ikan jaket tak mkn la kak...dulu masa zaman kat asrama dah puas mkn...heheheheh

azian berkata...

miloais...
alolololo...siannya...takpe...kesihatan lebih penting....kl dapat rasa ok laaa dr tak dapat mkn terus kan...heheheh

azian berkata...

teacher...
betul3...kdg2 durian kg pun ade yg sedap...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

banyaknyer lauk yan?haha

azian berkata...

akak...
baru 3 akak cakap byk????
tu pun sbenarnya sy nak masak sambal udang tp tak sempat...huhuhu