Selasa, 5 April 2011

Makan-Makan di Rumah Jiran...









pernahkah anda makan-makan di rumah jiran? atau, pernahkan anda mengajak jiran datang makan di rumah anda???




ok, kan aku selalu dok citer pasal jiran aku cik T tu kan...alah, pengasuh anak aku tuh...yg jaga muaz...mmg dia baik...sgt!!!aku pun anggap dia mcm mak aku sendirik...dia pun begitu jugak sebaliknya...sebenarnya anak cik T ni kan ade keje kat felda farm product...juei lembu...dia tu senior aku masa belajar kat uitm nih hah...so, dia bawak balik daging n tulang sbb my hubby suka sgt makan sup tulang...so, mlm minggu baru2 nih...kami menjamu makanan2 yg ade ni hah....makan kat luar rumah lagikkk...angin sepoi2 bahasa mcm tepi pantai je kooo...padahei...kat felda jengka 20 jek...heheheh....so, layan...tutup mata kl tak nak tgok....heheheh




sup tulang dan daging....lembut je dagingnya...





siakap masak stim







cendawan goreng





sotong masak apa aku tak tau tapi aku belasah jek...



dan ade lg lauk lain dalca daging dan daging masak merah...tak sempat nak snap laaa...dah tak tahan nak makan...



p/s curi2 masa update blog...uhuk2...GA coming soon....tungguuu...

8 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

ish...banyak nyer makanan yan?best la.tp siapa senior yan tu?org jengka 20?huhu...siapa?azmi yazid ke?atau ruzed atau..huhu..siapa?siapa?siapa?????haha...

yan..sup tulang tu sedapnyer!!

azian berkata...

kak lydia....
abg darlie...dia kawen dgn kak eton....ingat tak????
azmi yazid dan ruzed tu org jengka ke kak???sup tulang tu mmg mantapppp

Daddy Ziyyad berkata...

seriously, sup daging&tulang tu nampak SANGAT sedap!

azian berkata...

doc...
mmg sedappppp....serius tak tipu...cik T rebus almost 6hours rasenya...daging lembut jekkk..

ZanaNordin berkata...

fuh...sup tulang tu yang paling tak menahan tu....

last week my pakcik buat majlis perkahwinan anak perempuan dia...tetamu di saji ngan sup gear box kambing.....terbaiikkk arr..me berulang2 ambil sup tulang tu....

azian berkata...

zana...
mmg....sup tulang sgt perghhhh...dahsyatttt...hehehehh
zana, kl kat sini pun kl ade kenduri kawen, malam rewang tu mmg ade mkan sup...tp sup tulang lembu rasanya....kl yg tu sy tak mkn laaa...sbb mcm tak best sgt, tak sama mcm kita masak sendiri...(eiii...demand!!!!!)hehehhe

azieazah berkata...

Kak Azie rasa sotong tu goreng kunyit atau masak kicap tu. Paling simple, tapi enak youuuuuu!

Eh Sup Tulang tu menggoda perasaan ku. AZIAN ni memang nak kene... suka ati dia jer nak goda-goda orang...

wuaaaaaaaa!

azian berkata...

kak azie...
kan sy dah cakap, tutp mata kl tak nak tgok...hehehehehehheeh...sup itu mmg boleh....arghhhhhh...sy kan dah teringat sup tu...akak ni laaaaa!!!!!heheheheheh