Selasa, 19 April 2011

Bandung Day 3














nak update cepat2 sbb byk kije sedang menanti..huhuhu...hr ketiga kami pindah ke hotel lain...hotel kenangan...satu mlm 245K...boleh laaa...so, hr isnin jadiknya boleh la g money changer kan...hehehehhe....so, lepas check out, kami amik taxi terus g money changer...










pastu g hotel kenangan, masa kat hotel just letak brg je pastu naik taxi tadi balik dan mintak dia hantar ke pasar kosambi...(nnt i buat entry khas pasal pasar ni kay) kat pasar ni mcm ala2 pasar basar kita laaa...kat sini aku beli kacang bandung, dan ole2 lain...jajan2 gitu...pastu kat depan pasar ni ade org jual baju...sehelai dapat 50K...beli 2lai sbb aku mmg dtg bdo ni tak bawak baju sbb mmg dah target nak beli kat sini aje...pusing2 kat pasar kosambi pastu g toko tiga...oooo ye, kat pasar kosambi ni, brg2 nak buat kek (which is i really like most!!!) sgt murah ok...aku paw hubby belikan tempat buat coklat, bekas muffin dgn apa lg ek, aku pun dah tak ingat....harus cuba kacang bandung...sgt sedap...dan makanan2 lain laa....yg ni aku berani la nak makan...heheheh










bilik di hotel kenangan...sgt selesa dan bersih sekali









toilet...ok...bersih!!





Toko Tiga ni tempat jual Levi's yg ori...tak tau la plak aku sejauh mana ke ori annya...hehehehhe...tapi org kat situ ade cakap, ade certificatenya bu...ok...tapi harga pun ade yg juta2 jugak...ye lah...ori katanya...kat sini aku belanja hubby beli baju n seluar dlm 600K...(baru tukar duit kan tadi...hehehheh...lupa diri sekejappp) kl ikutkan nak beli lagi tapi hubby cakap dah byk dah...9alah, jual mahal plak....) baju burberry 99K ajer...hubby beli seluar Lee....sbb dia dah berkenan dgn kalernya....t shirt HRC byk betul kat sini dan hanya 69K....tak tau la kl kat tempat lain lg murah...so, seronok jugak tgok hubby senyum je ....(maunya tak...600K ok...huhuhuhu) tapi rupiah leee...heheheheh....







bg peluang dia pulak yg shopping...heheheh




pastu kami naik angkutan balik ke hotel...sebelum balik, kami ade singgah beberapa kedai dan hubby beli skateboard untuk muaz!!!!mcm kat mesia takde kan...harga dlm rm30 lebih duit kita...(aku rasakan, laki aku yg nak main la skatebod tuh...ikutkan aje leee)




disbbkan tak tau nak mkn kat mane, kami mkn kat hotel ajer...pastu hari hujan...hubby tdo...aku???layan HBO laaaaa....apa lagik...ingat nak kuar lunch kat mane2, rupa2nya kat hotel ajeee...cisss....hr ketiga ni aku tak join dgn kawan2 yg lain sbb diorang tu sume g pasar baru...kan aku dah g, so, biarlah diorang g plak...








ayam goreng sunda...biasa jek...








steak ayam...tak tau la pasal steak ayam cam gini...










gado2...yg ni sedap tapi tauhu kurang...(byk songehh)








ni me bakso...tgok pun dah tau tak sedap...heheheh








hasil rampasan sekerat hari

disbbkan hari hujan, kami keluar lewat jugak laaa...dlm jam 5 gitu...(kat sane kul 5 pun dah mcm nak gelap...) kami g Plaza Parahyangan.Pusing2 sambil survey tempat mkn...asal jumpa tempat best je mesti benti...(padahal biasa2 je tempatnya...heheheh)









ni la risoles yg sedap itu...2500rupiah satu








tak sure kat mane ni tapi happening sgt..shopping la handbeg n kasut mcm2 jenis kat sini....adoyaiiii




hasil rampasan hari ini dr waktu petang....huhuhu




mlm itu kami makan di ES Teller 77 kl tak silap aku nama kedainya...nnt i buat entry pasei kedai tu ye...saboooo...







15 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

senang cerita, kalau gi bandung, takyah bawak beg. selai sepinggang aja ...nanti kat sana borong lah sampai 2-3 beg! ekekeke...

munna berkata...

fuhh..mmg syurga membeli belah betul Bandung tu ye Azian...

hani@debumelukut berkata...

my shopping paradise too..

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

bestnya shopping !!

NUR HANANI SARIMAN berkata...

fuh..baca entry ko je dh menyebabkan aku rasa dh berada di bandung..nk g bandung jugak..huhu

Dinas Aldi berkata...

huiyoh bestla jalan2 ke negara orang!

heran jugak tengok steak ayam dia ghopa itu eh..

azian berkata...

doc...
mmg sy btak bawak bj sgt pun sbb plan nak beli kat sana...hubby pun sama gak...beli je t shirt bandung tu baru 15K...

azian berkata...

kak munna...
syurga beli belah di dunia kak...itu le ngupenya...buat kita lupa diri sekejap...sampai nak lunch pun kul 4!!!!hehehhehe

azian berkata...

nan...
ajak bob g laa...pg masa 0 fare!!!lg untungggg!!!

azian berkata...

hani...
adoyaiii...mmg ramai org mesia g sana shopping lebih2 lagi artis2 kita...kan diorang tu pkai yg branded2...hehehhe

azian berkata...

teacher,
tu la paseiii....ingatkan steak dia mabeles laaa....heheheheh

azian berkata...

kak reen...
lagik seronok kl bawak duit byk...hehehehhe

Kakzakie berkata...

Kakak pun baru balik cuti. Tapi bukan cuti makan angin - cuti kerja ofis kena duduk dengar org berceloteh. Ngantuk, penat dan letih. Tertinggal banyak cerita bandung. Dah baca semua baru masuk sini.

Baca dari awal mesti balik beg beranak-bercucu...

azian berkata...

kak zakie...
sbeg mmg beranak pinak kak...hehehehe...sampai tertinggal dlm taxi beg hubby sy!!!

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.