Jumaat, 22 April 2011

Bandung Last Day

OK...dah last day dah pun...akhirnya...heheheh...ok...tiket kami pagi2 kul 6.10pagi...(waktu mesi 5.10 pagi laa) mlm tu hubby yg kemas...aku tgok tv, sambil goyang kaki...hehehheeheh...hubby cakap aku tak pandai susun brg sbb nnt beg tak muat, jd dia yg kemas.....(rajin kan my hubby...heheheh)
















kan mlm tu kami mkn pizza je tapi mkn lewat sbb tunggu aku berurut dulu...2jam...addehhh...sbb tu gaknya pizza tu rasa dah tak sedap








garlic bread....mushroom + chicken soup



pizza & minced meat rice rasanya...gambo kat menu nampak sedap jek....tp bila dah beli, dan dah rasa....mmmmm....indah khabar dr rupa...





air je yg sedap...hehehehh











pagi tu kami bangun kul4 sbb kul 4.30pg dah nak g airport....taxi dah suh org hotel tel kan...tp, kul 4.15pagi org hotel dah tel, the taxi is coming!!!adoyaiiii...awal giller taxi nih...aku tak mandi lagik...tunggu water heater tu lama bebenor....tak panas2...last2 mandi la air sujuk tu hah...








kelam kabut gak laaa....








then...masa dah sampai airport, punya lah terkejut!!!! beg sandang hubby tu takde....!!!!ingat punya ingat, rupanya dlm taxi!!!tertinggal....dah la ade laptop semua....(dlm kepala otak aku ni ingat ade mainan muaz n muiz jek...kemarukkkk betulll!!!!)...hubby bg kat driver tu 100K (rupiah ye...heheheh) ye lah...sebagai tanda balasan terima kasih...kl tak...abis!!!








aku tgok laki aku relax ajer...aku lak yg cuak....aku pun tel la kawan yg ade lg kat hotel tu untuk bg no tel taxi....then tel company taxi tu, tiba2 pulsa (top up) plak abis...mujur buat roaming...tel la guna fon aku jek....amik kooo....last2...dapat gak beg tu balikk....alhamdulilah....(selamat mainan budak2 nih....heheheheh)








masa tu kul 5.30pg gitu...then, check in semua ....yg sedih, pokok yg beli kat pasar gasibu tu tak leh bawak naik flight plak...huhuhuhu....sedih aku....tak pe laaa....takde rejeki....redha je laaa...




masa tgh tunggu tu...aku sakit perut la plak...g la toilet...tgh2 kat dlm toilet tu, penerbangan ke KL dah di panggil untuk beratur menuju ke flight...heheheheh....




aku steady je lagi....org dah jalan masuk flight, aku baru terhegeh hegeh kuar dr toilet....heheheheh...mujur sempat naik flight....hahahahahah....hubby dah bising2 dah...








atas flight apa lagik...kan my hubby suka mkn dlm flight....heheheh...ni kira rupiah yg tinggal...nak shopping kat dlm flight plak...adoyaiiii














ni bukan aku mkn sorang kay....heheheheh









dan ketahuilah...hubby aku bukan makan ini aje ye...heheheh









nasi kuning menado dan nasi padang









beg dah beranak....mujur tak lebih kg...beli siap2 60kg....tapi dlm 45kg aje....(rugi tak shopping lagik...huhuhuhuhu)









then sampai kul 9.45pagi waktu mesia....ni dah amik beg semua dah...abg ipar amik kat airport dan terus balik ke rumah beliau di kota kemuning....









ptg tu jumpa kak yan lagik sbb ade belikan dia pisang bolen...sebenarnya kak yan nak nanas atau durian bolen kl tak silap aku tp masa g kartika sari tu aku asyik dok ingat pisang je....so, terus amik dan bayar....huhuuhuhu...(sorry ye kak yan....)













gambar wajib tayang....baju yg aku pakai tu pun taste laki aku jugak...heheheheh...tapi baju kak yan mmg memancor....heheheh (kuku pun cantik....hehehehheeh)









ok...dah khatam dah pun....adoyaiiiii....so, korang rasa best ke tak g bandung ni???hubby cakap, biasa je....kl setakat nak shopping mmg bandung tu heaven la kan tapi for view, dia cakap bali lagi best tapi antara bali dan sabah, hubby cakap sabah lagi best...so, kesimpulannya......melancong aje kat dlm mesia.....hehhehehehehe....








14 ulasan:

ainnoraini berkata...

mcm sedap nasi kuning menado tu...
tak pernah makan la..

mmg memancor baju yan tu...silau tu...

pssstt..gune sabun pencuci ape tu ye...

Lina berkata...

best kan ke bandung tp best utk sopink lar...ms sy pegi taun lepas tgk member2 lain sopink cam dah xde ari esok...sy pulak jd cam x reti lak nak beli ape hehe

azian berkata...

ainnoraini...
nasi kuning menado tu tak sedap sgt...pada sy nasi padang tu lg best kot...

azian berkata...

lina...
alahai...tak tau nak shopping apa ye....nnt len kalik ajak sy, sy tolong shopping kan...heheheh

Kakzakie berkata...

Kesimpulan last trip: -

1. Pandai cari alasan tak pandai pack bagi kat cik abang...
2. Barang anak lebih utama (tak boleh hilang) dari yg lain-lain...
3. Kak Yan tu sweet kan. Org Johor juga tau...
4. Dah balik baru kata baik melancung kat M'sia.
5. Tunjuklah bujang-bujang tu main mainan import. Barulah cun...

Daddy Ziyyad berkata...

-hubby sibuk packing, wife nya sibuk ambik gambar! haha

-your hubby mmg ada hobi yg best, nak makan dalam flight! :)

- sabah lagi best dari bali? saya kena gi sabah ni...tak pernah sampai lagi..

~nasib baik beg tak beranak kembar 5 !!

gadisBunga berkata...

eh kejap2.


sabah dgn bali, sabah lagi best?


nasib baik dah beli tiket gi sabah! hahaha!!!

Dinas Aldi berkata...

takpalah, cari pengalaman pergi negara orang :)

azian berkata...

kak zakie...
hehhehe...kesimpulan yg ke lima tu nnt sy buat entry ye...

azian berkata...

doc...
sy dah kemas tp dia yg tak puas hati sbb kene bawak beg byk...so, dia kemas semula...nampak sgt bini dia tak reti kemas...padahal boleh muat 4 beg jek...

ye lah doc...sekali sekala naik flight, tu la sbb nya dia suka beno mkn kat situ...heheheh....ikutkan aje leee...

hubby sy suka sabah sbb kami tak sempat xplore byk tempat...pg 3hr je...tak cukup!!!tu yg dia nak g sabah lagi...(mmm ntah bila laaa gamaknya...)

azian berkata...

gadis bunga...
nnt g sabah jgn lupa buat sea walking...pg manukan island...n of course pg la tdo semalam kat kundasang...alahaiiii...syioknya...

azian berkata...

teacher...
betul2...tempat org dgn tempat kita kan berbeza...
nnt kl ade rezeki nak g penang la plak...heheheh...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

klu nak tgk tempat org..mmg lah best..bab melancong mana2 pun best kan yan.yg penting pd akak brg kita beli tu berkualiti dan sesuai ngan harga.tu je..alah membeli..menang memakai.bg org lokek dan jimat cam akak ni..beli sekali pki bertahun2..haha

azian berkata...

kka lydia...
betul2....tp sy pun bukannya jenis yg pilih branded...tgok jugak laaa apa brg yg nak beli tu...sy pun kudukut jugak kak...hehehhe