Khamis, 21 April 2011

Bandung Day 4



ok...sebelum aku lupa apa yg berlaku pada hari ke 4 di bandung, baik aku citerkan cepat2...hehhehe...dah basi dah citer ni tp kl tak cter sampai abis mcm tak lengkap plak...ni aku kat depan bilik di hotel kenangan...baju yg di beli di pasar kosambi...tak sampai rm20 pun...baju ni hubby yg pilihkan...(alah, semua baju aku dia yg pilih....ikut taste dia laaa....huhuhu)



















sarapan di hotel...nasi goreng...aku tak tau la apsal kawan2 aku cakap nasi gorengnya sedap pada aku...biasa jek...heheheh...sesuai laaa, ko bayar hotel murah dapat mkn ini aje ye...then terus g kawah putih...perjalanan makan masa 2 jam lebih...jauh tuhhh...







dah la jalan jauh, boleh ade kat kawah putih ni 15min aje.....korang pun mesti tak tahan sbb batuk2 dan sakit tekak...sulfur byk....sekali lg pokok manarasa saje yg ade di sini







belakang tu pokok manarasa....jgn cakap seperti adik dan kakak!!!!hahahahhaha (jgn buat spekulasi...hehehhe)







pastu masa balik aku dah mcm nak muntah...ye laa...jln lebih kurang mcm nak g cameron tu hah...tapi aku tahan jek...cover babe...then pak supir bawak kami mkn kat kedai mkn padang tepi2 jalan je...aku dah bengang dah...tak dapat mkn kat kg daun lagik nih....



mujur makan sedap...aku siap tapaw lagik ayam dia...hehehhehe....(dah tak buat muka dah....senyum je sbb sedap mkanannya....)



pastu kami g redah FO...tapi aku tak join kawan2 aku yg lain sebaliknya aku g LAVIE...alah, sebelum ni dah g dah....beli baju budak2 nih...then duit dah abis sbb beli baju muaz n muiz....hubby terus g tukar kat money changer...tukar lagikkkk....hehehhe







pak supir bawak g maney changer sebelah dgn kartika sari...mmmm...apa lagi...pas dapat duit, shopping plak kat sini...hehhehe...aku tgok kawan2 aku beli brownies sampai 6!!!aku beli satu jek...mujur beli satu...pada aku, biasa je browniesnya...tapi chocolate stick aku suka....muaz pun suka...rugi plak amik satu jek....huhuhu...depan kartika sari ni ade org jual eskerim durian...sedapppp...siap ade durian lagik 2 ulas....





ni laa rupa brownies bakar....








pastu kami g alun2...setau aku alun2 ni byk gak jual kain pasang, kain cotton tapi korang nak tau tak????kami shoping brg2 motor mcm glove, vest...murah2...aku beli 1/2 dozen...kawan aku cakap glove yamaha kat mesia dlm rm60...tp kat sane rm2 jek....cantik jugak glove tu....vest pun tak sampai rm10...tak tau la apsal murah....ni helmet ni tak leh beli sbb takde sirim maaa.....bahaya kl bawak balik mesia...heheheh










jaket ni plak semurah 200K...tapi hubby tak beli...nak buat bender...pg kije mmg naik moto takkan nak pakai jaket dlm ladang!!!!harus tidak betul ituuuu!!!!





hasil rampasan....towel dapur pun aku beli sbb 4lai 10K...murah yeee...bola tu untuk muiz yg suka gigit2 juga 10K (mcm kat mesia takde....hahahah)












baju yg di beli kat lavie.....




adoyaiiii...penat taw....mlm tu ingatnya nak mkn kat kg daun tapi pak supir cakap kg daun tutup...sebenarnya kak yan cakap, kg daun bukak je sampai kul 10 mlm....hampeh tul supir tuhhh...hampa aku taw....last2 mkn kat pizza hut sbb kawan cakap sedap....aku????biasa jek...pizza hut yg kat mesia pun dah lama aku tak g taw....yelah...sejak2 pandai buat pizza sendiri, baik buat jek,lagik puas hati....




ok...mlm tu kami panggil org dtg urut kat hotel....serius tak sedap...badan sakit2 adelah....tak best mcm kat bali dulu....adoyaiiiii.....




2jam 200K...mahal la banding kat bali tapi murah lagi banding kat mesia...hehehehhe











15 ulasan:

munna berkata...

kesiannya..dah hari ke 4 masih tak dpt makn kat Kg. Daun...

biar betul murah ye glove tu..RM 2 je..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

yan...mmg browniest dia tak sedap ikut tekak akak.masa ayah beli dah tau tak sedap..walau mereka mkn cam lapar tak mkn 10 hr..keh3..akak tetap kata tak sedap.so bila gi bandung akak tak jenguk pun kartika sari.mereka sgt terkezut akak tak beli kek,hehe.


dan..mmg kampung daun buka mlm2 yan..tp mmg lah tak nmpk pemandangan cantik..tp msh cantik sbb ada byk lampu..klu friend ngan salmizi saat aka buyong.tgk fb dia..ada gi sama time mlm..dia gi lepas akak gi..dlm bln 8 kot last year.

azian berkata...

kak munna...
mmg tak dapat mkn pun kak...
huhuhuhu

azian berkata...

kak lydia...
mungkin pada sesetgh org sedap kot brownies tu...pada yan biasa jek...
huhuhu...nak gak g kg daun tu....huhuhuhu

Yan berkata...

siapa yg suka makan je mmg suka ke kartika sari tu yan. Anyway thanks for pisang bolen tu. ingat nak wat n3, tup2 gambar tak cam ne leh terdelete..

hu..hu..

ckLah berkata...

menarik sekali perjalanannya...

azian berkata...

kak yan....
ye ke????alah....yan pun takde amik gambo pisang bolen tu...tunggu2 jugak ntri dr akak...hehehehhe...kak, sebenarnya kat kartika sari tu, mcm2 nak beli...tapi sbb kawan2 dah tunggu lama dlm van....main amik je laaa....pastu beratur nak bayar punya laaaaa pjg....addeh!!!!

azian berkata...

cklah....
nnt kl ade rezeki, g la bdo tu...best shopping!!!!hehehhe

shida berkata...

wah yan , seronok shopping kat bandung ...mcm mana hotel kenangan tu ...orait tak ..kabor lah sikit ..

azian berkata...

kak shida...
hotel kenangan tu sgt ok la pada saya...besar, bersih...sy amik bilik yg ade aircond dgn kipas sekali....tapi tingkat 3!!!!pas shopping jenuh nak ngangkat brg naik atas...hehehhe

3Fortune Indonesia berkata...

Kalo mau ke bandung lg silahkan hubungi kami ya

Kakzakie berkata...

Kakak yg baca pun dapat rasa penatnya.... Shopping tu yg best kan....

azian berkata...

kak zakie...
penat mmg penat tp time shopping tak pulak rasa penat...heheheheh

Tanpa Nama berkata...

Yan lavie tu kat jalan apa/mana yer?

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.