Jumaat, 1 April 2011

Senarai Restoran Popular yang HALAL dan HARAM

sebenarnya aku ade dapat satu emel nih...dan aku nak kongsikan la dgn korang semua....aku pun terkejut gak bila dapat tau ade tempat2 makan yg aku pernah pergi tapi sebenarnya tak HALAL!!!!!...berikut ialah emel yang aku terima...


Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :



1) McDonald



2) A&W



3) Secret Recipe



Restoran berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :



1) Victoria Station



2) Kam Lun Ta



3) Lotus Family Restoran



Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :



1) San Francisco Steakhouse



2) Chicken Rice Shop



3) Kiwi Express



p/s baru berangan nak makan kat victoria station tuh...mujur....

12 ulasan:

Nisa' Pasir Gudang berkata...

info yang sangat baik...kongsi eh

azian berkata...

nisa...
sedihkan...bila dah mkn, baru tau tempat tu tak halal...

Daddy Ziyyad berkata...

Kat Victoria Station tu mmg dah lama saya ragui statusnya..

Dan kalau ke The Curve, Mutiara Damansara, mmg byk fancy/high end restaurant yang sah sah ada hidang arak, tapi ramai aja melayu islam yg masuk...

azian berkata...

doc...
tu la...org kita ni, dah tau tak boleh, dah tau haram, nak gak g makan kat situ wat pe...adoyaiii

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

aduh..skrg mmg akak dah tau CRS tu , dulu tak tau akak gi mkn gak kat kelantan...huhu

Citarasa Rinduan berkata...

mujurlah mama chop papa grill tak termasuk senarai..kalau idak..aku pengsan..

Yan berkata...

Aiiikkk.... macam yang sudah kita sembang2 tu... Apa kata u wat pasal KOPITIAM tu...amacam?????

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

teringat kat berita baru2 ni ...
kedai kopi femes di johor tu..


seram betul ! nak makan pun serba salah dibuatnya sekarang ni.

azian berkata...

kak lydia...
sy pun pernah mkn masa belajar dulu makan dgn lela dan ana kat shah alam...huhuhu

azian berkata...

kak ayu...
yg tu sy tak pasti tapi insyaALLAH halal...

azian berkata...

kak yan...
tu laa...nnt sy cari maklumat pasal kopitiam tu plak...

azian berkata...

azrina...
tu lg satu hal...
kopi yg ade glatin babi tp knp premisnya yg nak di samak....tak faham betul laaa