Sabtu, 16 April 2011

Bandung Day 1



meh la aku citer sikit (mcm byk jekkk...heheheh) pengalaman aku g bandung...(walaupun ade org dah pesan kat aku, tak yah citer pasal g bdo kat blog tp untuk kawan2 yg lain, yg nak tau, aku buat la entry pasal bdo ni)...jgn muntah hijooo baca entry pas2 ni semua pasal bdo....walupun ini bukan blog tentang bdo....hehehhe...












aku dan kak yan....(apsal aku nampak gumuks nihhhh...adoyaiii...)hehehe..padahal mmg gumuks...















1st of all nak ucapkan terima kasih pada kak yan yg tolong aku tukarkan wit...kami jumpa kat DEMC!!!!!jgn tak caye...kak yan tuuuu...aishhhh....kl la korang dapat jumpa dia....dia sgt baik laaa...dan aku sgt bersyukur dapat kawan2 blog yg semuanya baik2 belaka....kami dapat borak kejap je sbb aku nak g umah abg ipar terus....






@ LCCT



kami punya flight kul 9.40pagi...abg ipaq aku yg hantar kami ke LCCT.aku ajak la hubby bfast dulu tp dia cakap nak mkn kat flight sbb dah lama tak mkn kat sana...(ayat poyo betul laki aku tuhhh!!!!)...so, aku just beli sandwich dan air je buat alas perut...masa kat flight...hah amik kooo...ni la yg kami mkn...lom sampai bdo dah shopping atas flight...apa cer....




amik kooo...makan je dah ratus ribu...heheh



sampai je kat airport bdo yg comel itu...(serius kecik!!) kami terus cari cab untuk ke hotel....ooo...trip kami ni g gamble sebenarnya...g berdua,tp flight mlm nnt ade 6org lg akan sampai...kawan aku yg booking transport untuk ke tangkupan perahu n kawah putih aje...hr lain kami sendiri...kami stay kat patradissa hotel...sgt murah 250K satu mlm...rupiah ye bukan rm...hehehhe...taxi tu charge kami 35K then kami ni yg baru sampai, manalah ade wit kecik....driver tu pun tanpa melihat duit di walletnya, terus je cakap takde duit kecik...so, terpaksa la kami sedakh je duit lebih tu kat dia...huhuhuhu...




lepas check in kami terus g pasar baru naik beca....tp kene jalan sikit dr hotel...1st day kat bdo dah abis olmost 4juta kooo...beli telekung dah 21 lai...kain2 sulam lagik...adoyaiiii...kak yan tukarkan 5 juta jek...kompom tak cukup duit...then money changer tutup plak hr sabtu dgn ahad...hahh!!!padan muka....mujur ade duit nak mkn...hehehhe




terserempak dgn org kawen masa otw g pasar baru





org2 yg nyanyi ni akan dapat duit....tak tau la pasai apa...tak tau nak tanya sape...hehehe



kat pasar baru aku sampai lupa nak snap gambo sbb syioook sgt shopping!!!!!ya hamfunnn...mmg gile ahhh kat sini...sampai pening nak pilih yg mana satu....haru dibuatnya....dah la pasar baru tu bertingkat tingkat...6tingkat rasanya....tak dan nak pusing abis.








lunch kami mkm kat pa chi met...boleh laaa.....kata org kl g bdo ni mesti cuba alpukat jus...(jus avocado) tapi serius tak sedap kat tekak aku...mujur laki aku yg order air tu...me???jus mangga mmg termantappppp....dan sepanjang kat sane aku minum jus mangga aje....knp la kat mesia tak wat jus mcm tu....pekat dan sedap...






ikan siakap masak jimbaran





sup buntut aka sup ekor





nasi + ayam sambal hijau





jus mangga dan alpukat







then, dah penat shopping kami pun balik hotel....untuk tidak sia2kan mlm tu kami pun keluar untuk melihat bdo waktu mlm...kami jalan kaki ke bandung indah plaza....dekat je dr hotel...biasa je plaza ni, mcm shopping complex kat mesia je...tapi kat depan plaza ni ade jual haiwan2 exotic dan jugak kucing yg berharga 7.5 juta....aku mmg tak mampu nak beli....hehehhe




ni la anak kucing 7.5juta rupiah....duit kita pun mahal gak...





ni tak sure lak aku apa nama , sbb aku tanya pak cik ni dia pun cakap mcm nak tak nak je, malas aku nak layan...nak kata sugar glider cam beso sgt...





ular mcm2 jenis ade jual kat sini



kat bdo nih kul 6petang, hr dah gelap...kul 7 byk kedai dah tutup...so, mlm tu puas kami cr tempat mkn yg boleh kami g, ye la...ade je kedai mkn yg bukak, tapi sbb ade patung2 cam kat bali tu, terus reject...takut aku nak mkn walupun steak dia cuma 36 K aje...last2 makan kat Ichi Bento...boleh laaa...pastu balik hotel....1st day pun dah penattt....adoyaiiii...sebenarnya plan nak g kg daun...sgt cantik tempat tu dan aku pun selalu berangan angan before g sane dapat dating berdua duaan dgn laki aku....tp tak g sbb dah lewat dan hr pun hujan renyai...so, kami plan nak g the next day dgn kawan2 yg akan dtg nnt...




hasil rampasan hari pertama...nilainya juta2 tuh...hehehe...aku bli telekung ni byk2 sbb nak bg org n ade gak yg kirim...kain sulam2 tu pun my frens ade gak yg kirim...bukan aku punya semua taw....selipar tu pun untuk my sis...harap dia suka...





p/s tunggu entri seterusnya...hehhehe

11 ulasan:

Yan berkata...

TQ sal paste gambar kita berdua kat situ.. So lovely.. Jgn puji bebanyak lah yan. Malu. Baik biasa2 je...

Banyaklah tpt yg leh cover even not going to Angklung and Kampung Daun, Tak pe tadak rezeki...

Daddy Ziyyad berkata...

Kat Indon mmg pure segala macam jus dia..masa di Bali mmg saya suka alkukat, jus manggo..jus durian belanda...

Bandung ni best utk kaki shopping, a.k.a wanita..~haha

munna berkata...

banyaknya shopping azian... kak munna klu pergi restoran padang mesti order air aispolkat tu...

azian berkata...

kak yan...
sy harus akui yg akak mmg baik hati...walaupun kita kenal secara maya dan cakap kat telefon aje...kene repeat paper bandung nih untuk g kg daun...adoyauiiii...teringat ingat...hhehheheh

azian berkata...

amboi2....doc....
yg lelaki pun kl kaki levi's pun mesti suka g bdo nih....yg cari HRC punta t shirt pun same...murah2 kat sini...tapi hubby sy kata, bali lg best untuk view...tp dr bali baik g sabah...maksudnya...melancong dlm mesia aje leee....heheheheh

azian berkata...

kak munna...
1st day pun dah shopping byk ni...akak tungu ntri akan dtg...lagi byk sy shopping kak...gille shopping betul binik muhammad ni...heheheh

awein berkata...

dasat yan hasil tangkapan mau berkotak2 mau masuk kargo pulang mesia tuh..apa2 pun syokkan cuti2 ni

azian berkata...

kak awein....
mane ade berkotak kotak...berbeg beg jek...hehhehe

azieazah berkata...

Isu taxi driver yang cakap takdak duit kecik itu adalah suatu trick!

Tapi shopping memang best tuuu...

Nanti citer Tangkuban Perahu ya.

azian berkata...

kak azie...
wokey...kak, mmg taxi driver tu saje je kan...nyampah tulll...

ruggedmom berkata...

best kan pergi sana? Sy pun nak ulangkaji dgn kengkawan 15-17/7, insyaallah. Tak ke Kg Daun last yr huhuhu...