Selasa, 22 Mac 2011

Asyik -Asyik Ke Ladang

ok la...dah lama nak cerita ni tapi sbb aku busy ...jadiknya tak terhapdet...ni budak2 ni dah harvest hasil ladang mereka...so, enjoy the pics...




tak salah berbudi pada tanah...berbudi dgn madam azian pun tak pe, kl u all bg sayur kat saya, saya terima dgn hati, jiwa dan raga yg terbuka...bakul disediakan sekiranya bg banyak kat saya...hehehehe



bendi





batas budak2 ni canti je kan...ni yg rajin laaa







aku terpaksa gak masukkan gambo ni sbb tak nak ade yg kecik ati nnt...hahahhah



cam biasalah...mereka2 yg bertafakur dan berdoa agar sayur yg ditanam akan jadik gemok gedempol...




timun



ni sikit je ni hasilnya...tak larat la aku nak g snap setiap lorong





ni wajib amik sbb tgh harvest kangkung untuk aku...aku dapat byk dan aku bg pada kak da sikit...kl byk2 pun belum tentu lg aku habis...akukan jarang masak...heheheheheh...


p/s ade yg tak suka blog aku ni sbb byk gambo, tapi aku suka....sory ye kengkawan....

9 ulasan:

Bio Aura RM650 berkata...

Salam kunjungan,
Wah menarik ladang2 tu.. teringin nak melawat ladang jugak.. dah bosan dgn ladang batu..
nice blog ;)

Daddy Ziyyad berkata...

saya suka gambar banyak..best..gambar ladang sayur pulak tu..

apa nama course mereka ni sebenarnya?

azian berkata...

Bio Aura RM650...
salam kenal...
ladang ni mmg menarik...semua org nak dtg tgok tapi khas untuk pelajar je ni, org luar tak boleh...heheheh..
ladang batu kl ade hasil, tak pe gak...heheheh

azian berkata...

doc...
diploma pengurusan ladang...
course yg saya dan hubby amik dulu...hehehehhe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

hihi...rindu pd petola..dulu suka sbb petola kita muda2lg kan yan?sedapp.krm salam pd my junior yg nakal2

azian berkata...

kak...hehehhehe
petola mmg sedap...i like tooo...
malas nak kirim salam..akak je la dtg sini bg ceramah kat diorang...heheheh

Citarasa Rinduan berkata...

azian..hantar sini..kak beli borong.. 1 bakut dapat tak rm 10???? hahahhah

azian berkata...

kak ayu...
hamboi2...takde la 1 bakul rm10...dah nak anto ke johor tu dah satu hal..hehhehe...wit minyak pun tak lepas kak...hehhehe

Zie berkata...

akak ajar sem 5 eh?budak zie ade dr course akak sem 2...sem depan nak request ajar budak ladang sem 1 leh x...bdk2 ladang bagus...rajin..aritu zie sembang ngan bdk2 akak sbb zie gune kelas yg akak gune...B420..ehehe