Isnin, 7 Mac 2011

Saya halau dia keluar

hr ni aku ade kelas kul 8 pagi...badan letih lagi nih...sampai umah mlm tadi kul 11 lebih dr KL...rasa mcm nak tido je lagik...heheheh....tapi, tanggungjawap kan...kul 7.30 aku dah sampai ofis nih...amik attendance sheet dan jugak tgok slide power point sikit2, bukak FB jap (heheheh)...then aku terus g kelas...dlm 8.05pagi gitu la aku sampai kelas....hr ni masuk chapter baru , Reproduction : Sexual & Asexual...ooo...lupa nak bgtau, kelas ni ade lah kelas Plant Science ye...korang jgn ingat kelas lain plak...so, lepas baca doa dan bg intro jap...aku pun start la ngajo kan...dlm 20 min pastu, ade la sorang budak ni baru dtg....aku tanya knp lewat, dia cakap dia tertido...tertido???aku punya la hangen!!!!aku suh dia balik jer...aku tak bg pun dia masuk kelas aku....jahat ke aku????aku mmg dah bgtau kat diorang masa kelas yg pertama lagi...aku mmg tak suka students dtg lambat...bila dtg lambat, diorang dah miss byk bende dan aku jadik emo bila diorang baru smpai masa aku tgh ngajar...(emosi giller org nih!!!)...dah la lewat 20minit....dulu masa zaman2 aku belajar, sebolah-bolehnya mesti aku nak dtg dulu dari lecturer aku....tapi student2 aku nih....adoyaiiii laaaaa....jadiknya....budak2 yg lain ni terus senyap bila aku suh kawan diorang nih balik...then, sambung balik kelas laaaa....


p/s mesti budak2 ni mcm tak caye je aku suh kawan diorang balik...biarlah, ini akan jadik pengajaran buat diorang

18 ulasan:

kakcik berkata...

Adakalanya kita kena tegas untuk memberikan yang terbaik buat mereka...

iZzuDdin berkata...

wa...garangnye...
teringat kes sy kena halau balik time2 zaman kat u =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

huhu...takmo ambik kelas ngan puan yan lagi dah...huwaaaaaaaaa.hihi.gerau je yan.meh akak bg motivasi sikit kat junior tersayang tu..sian yan.jgn marah2 tau.nnt darah tinggi

azian berkata...

kakcik...
betul2...sy pun hati panas je bila dia ckp tertidoooo...adoyaiiii!!!

azian berkata...

izzuddin....
salam kenal...
ooo...ni mesti selalu dtg lewat g kelas nih...

azian berkata...

kak...
junior sape l;a tuh ek...hahahahah
sy dah bgtau budak2 ni yg sy garang pun diorang buat bodoh jek...(taring lom kuar lagik...hehehe)

Diari-Selebriti-Mama berkata...

ada bagusnya juga bila kita buat macam tu.lepas ni konfem dia tak datang lambat lagi.jangan kata budak tu.satu kelas pakat datang awal hikhik

azieazah berkata...

Sokong!

Itu dengan niat pengajaran.

Cuma kita takut, ada pihak yang salah faham, kang timbul lak isu lain. Maklum ler orang sekarang, abih diangkut nyer mak bapak kalu tak puas hati kat tempat belajar.

hehehehehe garang ek awak?

Dda Ly berkata...

:) awak lecturer ye? mencabar jugak jadi lecturer nih kan..

meh ke rumah..
~oh student!~
keep in touch ye..♥♥♥

CT Delima berkata...

Azian: k.ct sering ingatkan kat Lily supaya tido awal kalau x der apa2. takut mcm nilah, terlewat nak ke kuliah. bila nk bangun awal punya lah liat ank2 ni kan.

Garang jugalah azian ni ya..hihihi
pernah trjumpa ank dara k.ct tu Yan :)

Citarasa Rinduan berkata...

wow!!! azian yang kukenali..

bagus2 biar menjadi pengajara untuk students tu

iZzuDdin berkata...

mana ada slalu..
skali tu je.. =)
sabo je la,pagi2 dah kena halau...
malu giler...
yang best nye time nak kuar tu terhempas pintu kuat pulak...
hehe

azian berkata...

diari-selebriti-mama...
tu la pasal...harap diorang tak dtg lewat pas ni..asyik kita je nak tunggu diorang...dah la diorang tu yg nak tuntut ilmu dr kita....aishhh

azian berkata...

kak azie...
mmg ade mak bapak yg tak faham dan fikir kami ni jaga anak mereka 24jam...ade gak yg buat aduan knp anak2 mereka tak boleh balik bercuti selama seminggu, padahal course sy ni masa sem 1 kene tanam pokok, kl dah 1 minggu tak tgok pokok yg diorang tanam, tak siram etc, sape yg nak jaga batas diorang...saya ke????adoyaiiii

azian berkata...

dda ly
salam kenal...mmg mencabar sbb skrang ni students tak mcm kita2 dulu...heheheh

azian berkata...

kak CT,
ye, sy pernah jumpa lily...
anak akak bukan dlm kategori student sy ni kot...heheheh...lily tu baik...sy ni garang tapi budak2 ni tak takut pun dgn sy kak....ntah laa...heheheh

azian berkata...

kak ayu...
harap2 mcm tu laaa...dah la masuk lewat, pastu selamba je dia...kdg2 ade student yg dtg lewat dia mintak maaf bgtau dulu knp dtg lewat, kl alasan yg di beri itu kukuh, ye sy terima...tak salah dtg lewat kl student tu betul2 ade masalah...betul tak?

azian berkata...

izzuddin...
eleh2...mcm selalu jer...mesti lecturer u tu mark u kan sbb dah la dtg lewat, pastu g hempas pintu lak, sedangkan u tak sengaja...amboiiii..beraninya...hehehehhe