Jumaat, 4 Mac 2011

Terkejar-kejar tapi...

sebagai seorang yg berkerjaya...mmg laaaaaaa...pagi2 mesti sibuk nak masak, nak itu , nak ini dgn anak, dgn laki aishhh...mcm2 laaa...sama la jugak cam si azian tu hah...pagi tadi sy bangun agak lewat...(malu nak cakap...hahahah)ade seorang kawan yg mintak sy buatkan kek coklat sbb hr ni kami ade meeting dan disudahi dgn makan2 (potluck) jadiknya...bila ade org yg mintak mcm ni kan...mesti aku susah nak tolak taw....nak tak nak...aku gagahkan jugak untuk buat kek tersebut...pastu, hubby cakap...ummi ni kl bangun awal mesti nak buat kek....dah tu, kl kek untuk org boleh buat, takkan la sarapan untuk family tak boleh kan????mmg selalunya aku akan cuba untuk sempatkan masak sarapan dan jugak lauk tghr sekalik...ye laaa...laki aku kan makan tghr kat umah....so, pagi tadi sempat laaa buat semua cume terkejar-kejar...walaupun dah biasa dah terkejar kejar waktu pagi tapi masih lagik nak bangun lewattttt...adoyaiiiiiii!!!!!


kek yg menjadi permintaan seorang kawan....



masakkan hubby bawal sweet sour - tak sempat nak hias2...presentation penting taw...baru la selera tu naik...hahahahaha


ok laaa...


hr ni sampai opis dlm kul 8 lebih...ok laaa....



p/s lebih baik sampai kul 8 lebih dr 10 lebih walaupun aku boleh je dtg lewat...huhuhu

4 ulasan:

azieazah berkata...

Alaaa AZIAN, tu baru anak 2 oang. Bayangkan lak kalu orang yang anak ramai (6 ker... macam Kak Azie nih) hehehe

Kalu dah rutin, semua tu akan jadi biasa, cuma make sure ada satu hari rehat penuh utk diri sendiri. Baru enjoy...

Citarasa Rinduan berkata...

setuju kata kak azie

tapikan...ayu yang sorang pun semua tak terkejor..hahahah

azian berkata...

kak azie...
tak dapat la nak bayangkan kl sy ade 6 anak...adoyaiiiii...heheheheh
tapi kl hr cuti sy lagi suka masak yg special2...melainkan en suami ckp...yang, hr ni tak yah masak...kita makan kat luar....(yahoooo!!!!)

azian berkata...

kak ayu...
tu la pasal...br sorang...kl 6?????