Khamis, 31 Mac 2011

Bertindik...

hr ni aku ade meeting MQA jam 9-10 lebih2 aku tak tau abis kul bape sbb aku cabut je dr meeting tu , (jahat tak???) aku nak kejor kelas kul10...dah janji dgn budak2 tu, kelas pun byk yg tertinggal...so, abis kelas lewat, then g unit kaunseling isi borang elaun bg ceramah untuk finishing school...sampai opis jek...tgok2 dah kul 1.45pm...ade kelas kul 2...then, masa kelas, aku abiskan awal...sbb lapo punya pasal....lgpun kl aku duk bebel2 2 jam dlm kelas tu, kompom ar budak2 ni mmg tak dapat apa yg aku nak sampaikan...serius nih...kl aku jadik diorang pun aku cam tu gakkk ...so, aku terus ke cafe....beginilah dialog antara aku dan seorang gadis....


(panjang betul intro....hikhikhik)




Azian : dik, mee kari satu makan, bubur 1 bungkus...(lapoooo punya pasallll)




adik manis X : (sedang siapkan mee kari...agak cepat dia buat keje, dia tak byk cakap pun....)




then, masa dia dtg kat meja, aku perasaan dia bertindik...kl bertindik kat telinga, aku tak kisah, ni bertindik kat hidung!!!!!




Azian : dik, pakai tindik ke kat hidung tu? (sebab anting2nya memanco sgt...batu kristal yg sgt cantik...)




adik manis X: a'ah kak




Azian: mak ko tak marah ke ko tindik kat hidung ni?




adik manis X : marah kak, tapi buat bodoh je laaa... (sambil ketawa, gelak2 ok)




Azian : (dlm hati aku ni, kesian kat mak dia...jgn la anak aku jadik cam dia...)




p/s serius sedih dgn budak tu...

13 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

azian--
jgn tak tau,..ramai budak perempuan skrang yang pakai tindik kat hidung..trend depa kot


minta jauh yer.....subhanallah...sakit perut bila anak tak dengar kata...sedih oo

Muna berkata...

Salam Azian,

Lama betoi kak Muna tak menjenguk blog... banyak dah ketinggalan.
Kak Muna pun tak berapa suka bertindik hidung/kening/lidah.... tapi sekarang dah jadi fesyen pulak dah...

xoxo

Lelord berkata...

huhuhuhu zaman2 akak blajo dulu tinge ni sampai 3 tindik, idung x penah la...tp dh kawin ni satu subang pun xde pasal dulu najlaa slalu men tarik2

Nisa' Pasir Gudang berkata...

yan, tak de eh budak Dpim jual lada jeruk lagi. Budak Dpim yg grade thn 99 ade. budak siswa punye lagi laku. kitaorg siswa yg pass2 kan. hikhikhik

Dinas Aldi berkata...

itu la, pernah jugak tengok bebudak mim tindik kat hidung tapi bukanla di sekolah, di luar. haghu sungguh..

azian berkata...

kak ayu...
trend apa la budak2 skrang ni ikut...nak kata mak tak marah, mak tu dah marah, gaknya mak tu kene marah balik dgn anak dia kan...sian...sedih tgok org seagama kita mcm tuh...nauzubillah...

azian berkata...

kak muna...
sy pun tertunggu tunggu ntry akak...kl student yan yg buat, mmg kene basuh cukup2 budak tuh...

azian berkata...

kak lela...
adoyaiii...baby masa kecik mmg semua dia nak tarik...

azian berkata...

nisa...
skrang takde jual cili lg...budak2 ni jual sayur2 jek...cili dah tak tanam...skrang jual cendawan, ayam pun ade...tgok la, kl ade yg wat projek2 tu...

azian berkata...

teacher...
tu la, bila kat luar diorang tu tanggungjawap mak bapak...kita ni hanya mampu nengok je laa...haghu jugakkk...

munna berkata...

jangan kan anak dara yg dah jadi bini org pun ada yg pakai tindik hidung ni... siap dgn bertudung ayu... kesian kat suami dia...

azian berkata...

kak munna...
mmg kesian la kat laki dia...sepatutnya laki dia tu kene la bimbing bini dia kan...apadaaaa...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

termasuk dlm lubang idung padan muka..haha.dia ada skru tak yan kat dlm idung tu?nnt yan tny kan budak tu ye?then bila dia korek tayik idung dia, kena hati2 ye?sebab paku tindik tu akan terkena jari dia kan?hihihi...

P/S:jgn marah akak yan...hihi